Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
a swoją drogą to jak nie nakręcisz filtru UV na 17-40 to zasysa kurz aż miło,
a w drugą stronę jak nakręcisz filtr UV na 17-55 to możesz nie martwić się o kurz (pod warunkiem że nie jedziesz na saharę)
[ Dodano: Nie 16 Sie, 2009 21:15 ]
mavierk napisał/a:
tthomass0 napisał/a:
Czerwony pasek i oznaczenie "L"sam zdjęć nie zrobi z wyjątkiem kultowego 70 -200 "L"
bez jakichkolwiek wyjątków, chyba, że to rzeczywiście prawda, wtedy kupuję cztery 70-200L z 300d i focę rękami i nogami, jeśli zawsze zdjęcia wychodzą
masz rację mavierk moja wypowiedż miała za zadanie zauważyć ,że nie każdy potrzebuje czerwonego paska czy białego obiektywu nie negując przy tym ,że ten biały jest lepszy od czarnego(mam tu na myśli 70-200)
hey chlopaki , dajecie w kość piszcie konkrety zamiast sie wykłócać jak babka na targu
mam kolejny wątek i zapytanie dotyczace battery pack , do czego on sluzy? jak z niego korzystac i czy warto inwestowac?
mam na mysli canon bg -ezn
pozdrawim i czekam na konkrety
nastepne pytanie juz wkrotce ze mna nie mozna sie nudzic
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Nie 16 Sie, 2009
mikiMIKI napisał/a:
mam kolejny wątek i zapytanie dotyczace battery pack , do czego on sluzy? jak z niego korzystac i czy warto inwestowac?
na ten temat też była mała kłótnia ostatnio, poszukaj sobie
Z as-em nie dyskutuje się o obiektywach a już na pewno nie wolno poruszać tematu 17-40 vs. 17-55. Jest On po prostu nie reformowalny. Ale w pewnym sensie świadczy to o tym iż canon ma dla każdego coś dobrego i dokonując świadomego wyboru możemy być zadowoleni baardzo długo.
I tak jedni stojąc przed podobnym wyborem zdecydują się na czerwony pasek , literkę "L" i sławetne uszczelnienia które niewiadomo kiedy się przydadzą (ale czerwony sam nie zrobi fotek), a inni wybiorą ostrego , jasnego i "plastikowego" hi hi hi 17-55.
Ja wybrałem to drugie czyli jakość zdjęć ,a nie czerwony pasek.
A co do zasysania kurzu to Ja użytkuje ten obiektyw od roku najpierw z 450 a teraz z 50D i żadnych pyłków nie widzę.
Tak sobie myślę ,że do takiego użytku jak mój czy As-a czy większości forumowiczów zadających tu pytania to szczelność obiektywu to sprawa drugorzędna przy naszych body natomiast ostrość,światło ,AF,plastyczność i ogólnie pojęta jakość optyczna jest najważniejsza.
Czerwony pasek i oznaczenie "L"sam zdjęć nie zrobi z wyjątkiem kultowego 70 -200 "L"
nie jestem nie reformowalny ale gdybym zaczął myśleć o fotografi ślubnej jako profi poszedł bym w 1dmark III+ 24L + 35L + 85L i nic więcej oprócz wiadra akumulatorów i wiadra kart pamięci bym nie potrzebował
jestem tylko amatorem i nie raz i nie dwa zastanawiałem się nad 24L i nad 135L do swojego 350d może kiedyś mnie i tak poniesie....
sam długo szukałem na swój ślub fotografa ślubnego ( nie chcę się tutaj zagłabiać czym ludzie robią zdjęcia i jedyne co robią z rawa to je "wywołują" ).....
przebrnąłem przez kilka rozmów z "fotografami" ślubnymi, jak pokazywali zdjęcia oraz pytałem się o sprzęt itd. to wymiękałem ..
( Adam robiąc zdjęcia nie używał lampy,bardzo to mnie zaciekawiło, ale tutaj trzeba f1.2 bądź f1.4 a nie ciemnego f2.8 )
co panowie odważni od noszenia blendy wrzucać swoje piękne zdjęcia z pięknego 17-55is
przecia wyraźnie napisałem 1dmark III a nie 1ds markIII
dobra koniec ot bo wyszliśmy z tematu
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Pon 17 Sie, 2009
as... napisał/a:
wystarczą 2karty 1dmarki mają podwójne gniazda na karty pamięci, zapodajesz sd32gb i compacta 32gb i jedziesz...
w ogóle Cię nie rozumiem. Uważasz, że 12latek zrobi za pomocą marka 1d z kompletem stałek lepsze zdjęcia, niż Kozłowski z 20d + Tamron 17-50/2.8? Mimo iż wynika tak z tego, co piszesz, to jakoś liczę na to, że aż tak zadufany w sprzęcie nie jesteś
Na stronce, jaką wysłaleś nie widzę ani jednego zdjęcia, jakiego nie możnaby zrobić z pomocą najtańszej lustrzanki z aps-c + dwie, może trzy stałki, wszystko za jakieś 5-8tysięcy złotych.. albo najtańsza pełna klatka + jakiś tani, szeroki kąt + 70-200/2.8
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10