Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Słuchaj no to kupujesz te obiektywy, które ja miałem Kita 18-55 wmieniłem już na Sigmę 17-70, ale tego Canona 70-300 używam do dzisiaj i jestem zadowolony z niego! Do 200 mm spisuje się, jak na moje potrzeby bez zarzutu, powyżej 200 jest nadal ok, no ale niestety czasem gdzieś zgubi ostrość. W zakresie podobnych ogniskowych można rozważać Canon L70-200 f4, ale jest droższa. Jeśli chodzi o ten zakres cen to wskazany przez Ciebie obiektyw wydaje się najrozsądniejszym wyborem. A co do tego drugiego szkła Canona 18-55 IS to jak na kitowe szkło jest całkiem przyzwoity, da się nim robić niezłe zdjęcia, ale to tylko kit więc na pewno kiedyś zapragniesz go zmienić na coś lepszego.
Do ptaków nadaje się! Oczywiście są do tego lepsze obiektywy, np. Canon 100-400, ale kosztuje trzy razy tyle. Moim zdaniem do ptaków jest lepszy niż Canon L 70-200 f/4, bo jest dłuższy. Co do Kita sam przez dłuższy czas używałem go do architektury i krajobrazu - jego wadą jest to, że trudno zakładać na niego filtry, bo kręci mordką i niestety trzeba je cały czas poprawiać. Ale nie wiem czy to dla Ciebie wada.
Dłuższy w sensie fizycznym jest o ile się nie mylę Canon L 70-200 f/4, ale to akurat nie ma znaczenia. Chodziło mi o długość w sensie ogniskowej. Przy fotografowaniu ogniskowa 300mm się przydaje, bo 1/3 zasięgu drogą nie chodzi. Czasem trudno podejść do ptaszyska, więc z im większej odległości można go uchwycić, tym moim zdaniem lepiej, bo łatwiej.
Wysłany: Sro 09 Wrz, 2009
Wizjerioner napisał/a:
Dłuższy w sensie fizycznym jest o ile się nie mylę Canon L 70-200 f/4, ale to akurat nie ma znaczenia. Chodziło mi o długość w sensie ogniskowej. Przy fotografowaniu ogniskowa 300mm się przydaje, bo 1/3 zasięgu drogą nie chodzi. Czasem trudno podejść do ptaszyska, więc z im większej odległości można go uchwycić, tym moim zdaniem lepiej, bo łatwiej.
No wiesz wybrać to musisz sam, ale ja podpowiadam Ci , jakie są zalety tego szkła.
Co do porównania C70-300 IS USM do L70-200 f/4 to drugie szkło ma lepszy autofocus. Decyduj
Wysłany: Czw 10 Wrz, 2009
Wizjerioner napisał/a:
No wiesz wybrać to musisz sam, ale ja podpowiadam Ci , jakie są zalety tego szkła.
Co do porównania C70-300 IS USM do L70-200 f/4 to drugie szkło ma lepszy autofocus. Decyduj
Przed kupnem 70-300 IS USM trzeba sprawdzic numer seryjny. XX0XXXXX i XX1XXXXX maja babola w IS, ktory wychodzi w pionowych kadrach. Udalo mi sie zdobyc taka wersje, na szczescie nie bylo problemow z wymiana u sprzedawcy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9