Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
nie licze na nagle polpszenie zdjec, po prostu tak w mojej glowce sie przyjelo ze sony robi wszystko, no a canon kurde wiadomo fajnie brzmi ...
szkoda zasmuciliscie mnie bo myslalem ze strzelalem w 10 : )
oczywiscie 28-125 IS UMS bozzze super moje marzenie ale niestety cena troche odpycha.
moze dlatego chcialem kupowac 400d i 28-105 bo koles za 600 z polarem u mnie w miescie mial na sprzedaz prawie nowy na gwarancji kuszace no ale ... jak tak mowicie to moze ja najpierw zaczne poznawac wieksze podstawy fotografowania ...
jk robilem zdjecie ze statywem i dlugim naswietlaniem to szla jakas zdemoralizowana mlodzez i:
- ooo jak on ma geodeta ??
- niee ! to fotografita ...
takze dziekuje za rady wszystkim fotografitom ..
pozdrawiam
quake222, widziałem twoje zdjęcie które dałeś w dziale nasze zdjęcia/fotografie imprez, jeśli w takich warunkach (ciemno) fotografujesz to rzeczywiście nie dziwię się że narzekasz na AF w swojej A350, po prostu trzeba go pilnować i nie można zdać się na automatyczny wybór czujnika, aparaty w takiej sytuacji zawsze wybierają taki czujnik którym jest mu łatwiej ustawić ostrość, tu wybrał miejsce gdzie jest jaśniej. W innych aparatach nie będzie zdecydowanie lepiej czy gorzej, w tej klasie sprzętu różnice w światłoczułości AF między aparatami są niewielkie.
Na początek zabawy z Af proponuję wybrać tylko czujnik środkowy i pilnować aby zawsze miał na co tę ostrość ustawić. Tu na środku masz kwiaty na ołtarzu, tam też i ostrość.
RB napisał/a:
ale z tego co czytałem to akurat gęsta matryca CCD 350 nie powala na kolana
Ja nie tylko czytałem i podobało mi się to co widziałem, fakt że różnica do A200/300 nie jest jakaś powalająca, a z pewnością nie warta różnicy w cenie jaka występowała, ale np jpg (aparatowe) z mojej A700 są gorsze niż z A350 przy iso 200.
quake222, jeśli tego 400D możesz mieć za 600 zł to może i warto, bo to niska cena. Podejrzaine niska. Ale nie spodziewaj się cudów z tym szkłem. Miałem 400D i bardzo fajny był to aparat, ale najważniejsze jest przyzwoite szkło, które niestety kosztuje przynajmniej 2x więcej niż 600 zł.
przepraszam napisałem nie poprawnie po polsku.
za 600 zł obiektyw z gwarancja ..
body najtaniej udalo mi sie znaleźć za 1000 zł
suma 1600 boli oj boli, chyba zaczynam przegladac na oczy
pozdrawiam
[ Dodano: Czw 01 Paź, 2009 23:00 ]
a pozowle sobie:
co byscie polecili do 350 ?
w takim zakresie ogniskowej od 28, max 50
myślę, że konczyc to sie moze 150-200
wiem, ze tysiac tematow ale podpytam w moim przyapdku
przepraszam napisałem nie poprawnie po polsku.
za 600 zł obiektyw z gwarancja ..
body najtaniej udalo mi sie znaleźć za 1000 zł
suma 1600 boli oj boli, chyba zaczynam przegladac na oczy
pozdrawiam
Nie widzę tu żadnej rewelacji cenowej.
A obiektyw, który sobie wymarzyłeś, w żadnym wypadku rewelacyjny nie jest.
MC, nie zaprzeczę, że a350 to dobry sprzęt na początek, na pewno nie gorszy niż C400D, z resztą nic nie pisałem na temat a350. Po prostu, jeśli quake222, sobie wymarzył Canona, to niechaj podąża za głosem serca, choć rozum podpowiada inaczej.
A co podpowiada rozum?
Zeissa 16-80...
albo Sony 16-105...
oraz
Tamrona 70-200...
A ja, gdybym miał Sony, to bym się właśnie tym Tamronem bardzo mocno interesował. Wiem, że jego AF z Sony jest mniej kapryśny niż przy Canonach. Co do awaryjności, to myślę, że byłbym w stanie podjąć to ryzyko, ze względu na to, że optycznie jest to szkło o rewelacyjnej jakości w stosunku do ceny i bardzo pożądanym przeze zakresie ogniskowych. Dlaczegóż więc nie jest to priorytet mojej listy zakupów? ...właśnie o ten AF poszło i na 70-200L stanęło.
własnie musi byc tutaj jakis haczyk 18-250 po co sa niby te 28-105 itp
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Pią 02 Paź, 2009
quake222 napisał/a:
bylem dzisiaj w mm przymiezylem Sony 16-105... ktory kosztuje 1800 ale chyba bardziej mi sie podoba bodajze 18-250 bajrenacki ;d
jak twoim kryterium wyboru szkła będzie szeroki zakres ogniskowych to o jakości zapomnij.
Jak chcesz mieć dobre efekty, tym bardziej przy tym co robisz, to z kita zrób popielniczkę, zapomnij o maxi ultra zoomach i zaopatrz się lepiej w coś w rodzaju 16-80 albo chociaż tami 17-50 koniecznie + lampa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 9