Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Co do wątku nie chce smiecic forum kolejnym watkiem.Dlatego go kontynuje.
daimon79, przeniosłem te posty, które dotyczą w sumie tylko wyboru lampy do Sony, do odpowiedniego wątku. Wątek o błyskaniu w trybie seryjnym nie dotyczy tylko Sony ale jest ogólny, dlatego zostanie osobnym bytem.
daimon79, olej allegro, najniższa cena wg ceneo czy skąpca to 839 zł i to w paru sklepach, w tym w fotobasia.pl (należy do fotojokera), kupowałem u nich na początku roku HVL-58, naprawdę szybko i sprawnie.
sklep widzialem na ceneo ale sie balem kupowac.Tyle sie slyszy o "oszukistach internetowych w tym cale portale",ale skoro poleceasz moze sie skusze:)
Wysłany: Pon 30 Lis, 2009 Czym się kierować przy zakupie lampy?
Jak w temacie. Jeśli chodzi o lampy, to wiem tylko że są, i że można do nich dołączyć dyfuzor czyli praktycznie nic. A nie chcę popełnić błędu przy zakupie. Na co patrzeć przy zakupie?
Lustrzanka to Sony alfa 100 albo 200 ze stałeczką. Na lampę chcę wydać tak do 1,000zł.
Nigdy pod tym kątem nie szukałem zdjęć. Zwykle widać na nich, że jest użyta lampa i tyle. Poszukaj na http://www.klubkm.pl/forum/, możne coś się tam trafi.
Na tym forum jest także paru użytkowników tej lampy więc może się odezwą i coś pokażą.
Ostatnio było coś o niej tu http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?t=9309
Ostatnio zmieniony przez komor Wto 01 Gru, 2009, w całości zmieniany 1 raz
Cameo, scaliłem Twój temat do starszego o identycznej treści i znacznie lepiej dobranym tytule (!). Na następny raz poczytaj jakieś starsze tematy w interesującym Cię dziale zanim zadasz pytanie, żeby nie duplikować niepotrzebnie tematów.
Nigdy pod tym kątem nie szukałem zdjęć. Zwykle widać na nich, że jest użyta lampa i tyle. Poszukaj na http://www.klubkm.pl/forum/, możne coś się tam trafi.
Na tym forum jest także paru użytkowników tej lampy więc może się odezwą i coś pokażą.
Ostatnio było coś o niej tu http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?t=9309
Dzięki, myślałam że można gdzieś obejrzeć, jak na pixel-peeper (body i obiektywy). Na allegro znalazłam jeszcze coś takiego:
SONY HVL - F36
Czym się różni od tej 42-jki?
Do aparatów Sony można dołączyć tylko lampy z Sony?
sprawnie z pomiarem i z wirelessem zadziałają:
Konica Minolta 3600, 5600, odpowiedniki ze zmienionym logo Sony 36 i 56 oraz nowe konstrukcje Sony hvl 42 i hvl 58. bez wirelessa (ale z pomiarem) zadziała Konica Minolta 2500 i Sony hvl20.
36/3600 jest tańsza ale i słabsza. po pierwsze palnik ruszą się tylko góra-dół (czyli przy kadrach pionowych nie da się komfortowo odbić od sufitu), brakuje porządnego sterowania ręcznego i panuje opinia o gorszej powtarzalności błysku.
Ja także odradzam 36, a jeśli już na siłę coś kombinować z używanymi lampami to chyba jedynie z Sony 56/Minoltą 5600 HSS D, dobre sterowanie, ładna, zwarta, mocna, ale to już klasa wyżej.
Wysłany: Nie 03 Sty, 2010 Jaka lampa zewnętrzna do Sony Alfa 200
Witam
Mam budżet 1000zł i chciałbym sprawić sobie zewnętrzną lampę do mojej A200. Zależy mi na regulacji kąta padania światła, automatycznym pomiarze światła, które dostosowuje moc błysku do natężenia światła i jak najszybszym ładowaniu.
Na oku mam http://www.e-cyfrowe.pl/s...2am-p-7883.html
z uwagi na fakt iż nie mam doświadczenia z tego typu akcesoriami zdaje się na wasze zdanie.
Ostatnio zmieniony przez komor Nie 03 Sty, 2010, w całości zmieniany 1 raz
posciu, podłączyłem Twój post do identycznego wątku, który już istniał. Proszę o nieduplikowanie wątków. Odpowiedź na Twoje pytanie zasadniczo znajduje się w poprzednich postach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 11