Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Przy wysokich iso problemem nie jest ziarno ale ogólna degradacja obrazu. W PSE dałem tylko smart fix, zmniejszyłem i wydaje mi się, że jakość jest całkiem niezła jak na iso 6400.
Chętnie bym zobaczył porównanie z d300 w takich samych warunkach.
MC, kurcze nie wiem, gdzie zgubiłem wczesne sample z D300 (z tego co pamiętam to z późniejszym firmware)... Naprawdę nic nie zwiastowało jakości, którą udało im się ostatecznie wyciągnąć... BTW, jest kilka rzeczy, które wyglądają lepiej niż w K20D - jest znacznie łagodniej w cieniach, nie ma szybkiego odcięcia i poziom szumu niebieskiego jest zauważalnie niższy, co jest dobrym zwiastunem, bo korekta WB dla żarowego powoduje podbijanie tego kanału...
nie chce mi sie sciagac tych plikow (leniwy jestem) ale jezeli znowu sa to 6400 w swietle blyskowym to o kant d... mozna potluc taki przyklad - dawac tutaj foty przy swietle zarowym i zar. energooszczednych
(przy takich swiatlach d300 byl tylko troszke lepszy od K20D )
Najlepiej fotki real live z d300 i k7 postawić obok siebie i będzie można coś powiedzieć. Myślę, że różnice będą pomijalne jeśli chodzi o szum. Czy pomiar i af będzie równie skuteczny to inna sprawa.
Dobra, firmware wczesny, szum sobie niech jest wysoki, zgoda. Ale takie duże czerwone piksele, które widziałem na tych zdjęciach z pałacu, które linkował ktoś wcześniej (przepraszam, ale nie widzę skąd wziąłem ten link) – nie napawa to optymizmem. Szczególnie że na pierwszych zdjęciach z tej serii (ISO 6400) ich nie ma, a pojawiają się potem (ISO 3200), kiedy aparat pewnie nieco się nagrzał.
Według MightyMike poprawiono znacznie af. Różnica z K20 jest jak dzień i noc. Tam gdzie K20 "poluje" K7 ostrzy szybko i pewnie. Przy słabym świetle w pomieszczeniu K7 jest jak K20 na zewnątrz przy świetle dziennym.
Ale grip grubszy, więc pewnie będzie się lepiej trzymał. No cóż, wycieczkowe małe body do naleśników i pentaksowych małych, dyskretnych stałek. Dla miłośników dużej puchy pozostaje czekać na K30 z tym samym zestawem nowych bajerów co K-7.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 11