Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wixa, względem wersji macro, f/2 zbiera dwa razy więcej światła, ale w tym wypadku gołym obiektywem makro nie zrobisz. Podobno ma lepszy AF niż wersja macro. Co tu jeszcze można powiedzieć?
mozer, bo wersje macro obiektywów cechują się tym, że jest większy kąt obrotu pierścienia. To znaczy by przejechać cały zakres silnik musi albo być sprawniejszy albo będzie to trwało dłużej
Wixa, Jestem pewien ze gdybys byla plci meskiej juz dawno forumowicze by wyszli z rownowagi.
Jeszcze jest to, że mam 12 lat
belkot77 napisał/a:
Chcesz fotografowac psa to kup 70-200L szybki, ostry i ma zoom co sie przydaje do obiektow w ruchu. Rowniez tym obiektywem porobisz ladne portrety. Moze nie tak klimatyczne jak 85 ale tez super.
Chyba tak zrobię
belkot77 napisał/a:
Chcialbym jeszcze dodac ze minelo 3 miesiace od twojego pierwszego posta. Pomysl ile ujec stracilas
Witam Wszystkich , i prosze o podpowiedz ,
zddecydowalem sie na zakup 70- 200 L f/4 i znalazlem uzywke bez IS ,zapialem mojego 600d u sprzedawcy, przestrszylo mnie glosne chrobotanienie na AF ze dloni czuc !
czy to normalne ? cena 20% taniej od nowego lecz tam sprzedaja tylko uzywki ,daja 3m-ce gwarancji . Zdjecia probne wyszly dobrze , ostre.
dzieki Komor ,
wlasnie tak czulem , lecz wygladal prawie jak nieuzywany ,
duze oczy fakt - cena mnie nie przekonala , dokladam i mam rok rok gwarancji z nowym.
planuje jeszcze pozniej jasny obiektyw do 70mm lubie focic wieczorami czy cos podsuniesz/cie. Mam na oku 24-70L 2.8 .
inquirindo, uważaj po prostu gdzie kupujesz - jeśli to komis, to w takich miejscach często próbują ludziom wcisnąć felerny chłam i to jeszcze po zawyżonych cenach.
dzieki Komor ,
planuje jeszcze pozniej jasny obiektyw do 70mm lubie focic wieczorami czy cos podsuniesz/cie. Mam na oku 24-70L 2.8 .
Jak ma być rzeczywiście jasno (f/1.4-2), to tylko stałki.
24-70 to na pewno świetne szkło, tylko pod FF (zakres ogniskowych), chyba że koniecznie chcesz te 70mm i 24mm na krótkim końcu nie będzie za wąsko.
inquirindo, możesz jeszcze zwrócić uwagę na datę produkcji, którą możesz znaleźć na tym szkiełku. Wiadomo, że najważniejszy stan ale jak ktoś Ci będzie sprzedawał bez "papierów", to Cię na tym nie oszuka. Jak jeszcze nie czytałeś, to zerknij na poniższe.
http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?t=5552Data/Miejsce produkcji L
Lotofag, powinnien byc jasny , chcialbym do architektury, wiec zlapie tylko troche swiatla z ulicy, powinien byc dosc szeroki 24 bedzie chybe ok.
probowalem 10-22 dobry w dzien .Wieczorem probowalem i duzo szumu przy fotach z reki.
nie doswiadczalem stalek wczesniej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 10