Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Nowy aparat dla użytkownika Sony Alfa 58
Autor Wiadomość
DGT 
Bywalec

Wysłany: Sro 06 Sty, 2016   

No i?

Reklama

dcs
[Usunięty]

No i mam wrażenie, że jesteś dalej od dokonania wyboru
niż byłeś.

Sukces, że wczoraj -po ponad trzech miesiącach poszedłeś któryś osobiście pomacać. :wink:

Edit
Może poczekaj do pojawienia się następcy 70D.
Ostatnio zmieniony przez dcs Sro 06 Sty, 2016, w całości zmieniany 2 razy  

DGT 
Bywalec

No tak, to prawda, ale to także moja sprawa.
Nie śpieszy mi się, więc nie wiem po co ta uwaga (szczególnie że właściwa dyskusja o tym co wybrać trwa od kilku dni zaledwie, nie od października).
Spokojnie sobie staram dojść do tego co jest dla mnie najlepsze.
Czy to Ci w czymś przeszkadza?

moronica 
Temu Panu już podziękujemy

Pomogła: 106 razy

DGT, ten Canon ma wizjer optyczny, sluzy do kadrowania a nie podgladu ekspozycji. Powinienes sie zapoznac z konstrukcja lustrzanki to zrozumiesz, czemu niektorzy by a58 lustrzanka nie nazwali. To inna konstrukcja, blizsza temu czym lustrzanka byla w czasach analogowych

DGT 
Bywalec

No tak, to tłumaczy wszystko. :)
Mam tylko nadzieję że ekran wyświetlacza pokazuje faktyczny obraz jaki "widzi" matryca w danym momencie.

Sunders 

DGT napisał/a:
Schrzaniłem totalnie te testowe zdjęcia, bo robiąc je (nie zwróciłem uwagi na jaki tryb jest ustawione pokrętło po lewej) myślałem że tak jak w A58, w wizjerze widzę to co będzie na zdjęciu. W wizjerze był normalny obraz, a zdjęcia wyszły straszliwie przepalone, niemalże białe.

A jaki tryb był ustawiony na pokrętle trybów pracy aparatu?

DGT napisał/a:
W tym Canonie ekran/wizjer nie pokazuje dokładnie tego co będzie na zdjęciu?

Dokładnie to pokazuje tylko kadr.

[ Dodano: Sro 06 Sty, 2016 16:40 ]
DGT napisał/a:
Mam tylko nadzieję że ekran wyświetlacza pokazuje faktyczny obraz jaki "widzi" matryca w danym momencie.

Słusznie, bo tak jest w rzeczywistości :smile:

DGT 
Bywalec

Sunders napisał/a:
A jaki tryb był ustawiony na pokrętle trybów pracy aparatu?

Tak jak pisałem - nie wiem. Podejrzewam że albo manualny, albo z jakąś preselekcją, bo ewidentnie miałem ustawiony za długi czas naświetlania do wybranej przysłony.
Cóż, dotychczasowe przyzwyczajenia z pracy z A58 będą musiały się zmienić.

dcs
[Usunięty]

Edit
To było o wyświetlaczu, a nie wizjerze. Mój błąd.
Ostatnio zmieniony przez dcs Sro 06 Sty, 2016, w całości zmieniany 1 raz  

Sunders 

DGT napisał/a:
zdjęcia wyszły straszliwie przepalone, niemalże białe

Takie przepały można bez problemu zobaczyć przeglądając zrobione zdjęcia na wyświetlaczu LCD - obsługa sklepu powinna Ci pokazać jak to zrobić. Od razu zorientowałbyś się, że masz złe ustawienia.

DGT napisał/a:
Cóż, dotychczasowe przyzwyczajenia z pracy z A58 będą musiały się zmienić.

IMO to obsługa sklepu dała ciała. Powinni Ci ustawić aparat tak żebyś mógł go przetestować nie wgłębiając się w instrukcję.

komor 
Moderator

dcs napisał/a:
-ten zmanipulowany mój cytat dalej jest w tym temacie.

Zmieniłem go w takim razie, skoro tak Cię to razi. Teraz kontent?

dcs
[Usunięty]

komor napisał/a:
Z tą prośbą musisz zgłosić się do administratora, nie moderatora. Mailowo.

Do którego?

komor 
Moderator

dcs, podałem link i bezpośredni adres w poście, który cytujesz. Dla wygody jeszcze raz:
http://forum.optyczne.pl/staff.php?g=admin
admin_forum@optyczne.pl

komor 
Moderator

Edit: adres niestety nieobsadzony, pozostaje wysłać jednego maila na dwa adresy, na wszelki wypadek:
r.olech@optyczne.pl
t.dmitruk@optyczne.pl

Zaraz zgłoszę problem z adresem admin_forum@optyczne.pl

dcs
[Usunięty]

Widzisz jak jest na tym forum, dziś dostałem e-mail o usunięciu mojego postu
nawet z informacją: "Tw�j post:
Temat: "Warsztaty: �WIAT�O B�YSKOWE: PORTRET, MODA, REKLAMA."
Jankowski_Arek , spadaj z reklamami."
Wcześniej skąd był post nigdy nie było. Nie było też informacji który to post wyleciał.

Kiedyś (parę miesięcy temu) w krótkim czasie wyleciało wiele moich postów. (ktoś miał gorszy okres :wink: ) ale ani jednego powiadomienia nie dostałem w związku z tym.
Za to reklamy w tym samym czasie z optyczne.pl na ten sam mój adres przychodziły.

Niebawem zostaną tu same makuchy.
http://sjp.pl/makuchy
Cześć.
Ostatnio zmieniony przez dcs Sro 06 Sty, 2016, w całości zmieniany 2 razy  

DGT 
Bywalec

Sunders napisał/a:

Takie przepały można bez problemu zobaczyć przeglądając zrobione zdjęcia na wyświetlaczu LCD - obsługa sklepu powinna Ci pokazać jak to zrobić. Od razu zorientowałbyś się, że masz złe ustawienia.

IMO to obsługa sklepu dała ciała. Powinni Ci ustawić aparat tak żebyś mógł go przetestować nie wgłębiając się w instrukcję.

Możliwe. Aparat oglądałem w MediaMarkt, a panienka która mi go dała totalnie się nie orientowała w temacie. Sam bym doszedł co i jak, gdybym nie założył że to co widzę w wizjerze to jest to co widzi matryca. No mój błąd, efekt starego przyzwyczajenia. Pstryknąłem parę fotek i nie sprawdziłem co wyszło.
Od razu przypomniały się stare czasy gdy ganiałem z Zenitem przez kilka dni, a potem po odbiorze odbitek człowiek się dowiadywał co wyszło a co nie. :)
Trochę szkoda że Canon nie rozwiązał tego tak jak Sony, gdzie i w wizjerze i na ekranie widać od razu jakie będzie zdjęcie.
Obstawiam że w Nikonie jest podobnie?

Odpowiedz do tematu