Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Witam.
Wiem że trochę z innej beczki ( inne zastosowania, inna półka cenowa ) ale co byście powiedzieli na Canona 24-105 L ?
Szkło to ma chyba tyle samo forumowych zwolenników co przeciwników, podobno trzeba mocno przebierać bo zdarzają się nieudane egzemplarze.
Jak by nie było też kawałek pożądnego szkła.
Pozdrawiam.
P.S. Od niedawna sam jestem szczęśliwym posiadaczem Canon 100-400L i mogę powiedzieć że to szkło nie jest pozbawione wad ale zalety które posiada w zupełnosci je rekompensują.
Żeby nie było : też polecam 100-400 L
nie ma co wymyślać jakichś 24-105 czy 17-40. chce mieć lufę od czołga - niech ma.
skoro ma w notatkach Canona 100-400L i Sigmę 120-400, to założę się, że MARZY o 100-400L, ale jako wersję budżetową rozpatruje tą Sigmę.
skoro ma w notatkach Canona 100-400L i Sigmę 120-400, to założę się, że MARZY o 100-400L, ale jako wersję budżetową rozpatruje tą Sigmę.
Marzy o 400/2.8, 500/4 no, niech będzie 400/4 - ISy oczywiście. Jako wersje bardziej realna ale całkiem dobrze jeszcze ujdzie rozpatruje 100-400, myśli czy nie przyoszczędzić bardziej na Sigmie.
nie pisałam przez weekend, bo się rozumie , że za dużo ryzyko wpadki, podpytałam tego mojego staruszka o te wszystkie rzeczy (najtaktowniej jak się da) i oto jego odpowiedzi
Aparat Zenit-B i 4 obiektywy Helios ??? nie wiem jakie, ale jak pamiętam to w swojej kolekcji żadnych takich lufowatych (nazwijmy to dłuższych od "zwiniętej pięści" nie ma , a jeszcze dodał (chyba jednak coś kuma , że się coś święci), że spacerową cyfrówkę mamy, bo tę MAŁPĘ (???) to sama znam bardzo dobrze, podejrzewam, że chodzi mu o mojego Olympusa, ale dlaczego MAŁPĘ??
a w tym nowym to ma obiektyw kitowy (tak mi powiedział) i sigmę 55 do 200, na którą psioczy, nie wiem dlaczego, ale jak podłączył te sigme i do niej podłączył taki kołnierz to też wydawała mi się DUŻA
ale nic to dzięki Wam drodzy koledzy postanowiłam, że kupie mu tego Canona, mam jeszcze 3 miesiące więc chyba mi się wszystko uda , jedyne co teraz mogę powiedzieć to jedno
Serdecznie dziękuję za wszystkie odpowiedzi i podpowiedzi, jak wszystko z prezentem się uda to dam Wam znać jaka była reakcja
pozdrawiam
Ania
ps
a wczoraj byłam z nim na spacerze i pozwolił mi popstrykać tym nowym aparatem, fajnie , może gdzieś tu wkleję swoje pstryknięcia, może w ogóle się wciągnę w foto,
Na aparaty kompaktowe często mówi się 'małpki'.
Sam mam małpkę Olympusa
Czyli szklarnia wygląda tak:
Canon 18-55 4-5,6IS
Sigma 55-200 4-5,6
No cóż rewelacji nie ma.
Przypuszczam, że Twój mąż wie sam najlepiej czego mu potrzeba. Gdyby go męczył kit, to by kombinował z 17-55IS, ale widać najbardziej boli go tele (a w nim pewnie AF, który pewnie przyprawia go o frustrację w przyrodniczych plenerach). No to jak się przesiądzie na 100-400L, to trochę nie przymierzając jak z Poloneza do Mercedesa.
Będzie zadowolony. Ja bym był. I to bardzo
...mam jeszcze 3 miesiące więc chyba mi się wszystko uda
Aniu nie chcę Cię straszyć, ale u nas facetów 3 miesiące to są 3 LATA ŚWIETLNE
Sama najlepiej ocenisz na ile Twój mąż jest szybki w podejmowaniu decyzji zakupowych.
Boję się jednak, że Twój pomysł na prezent może się okazać spalony. Mąż kupi obiektyw wcześniej ...
Przemyśl to.
Nie wiem jak tam u nich w małżeństwie (różne są pojęcia i wartości kwoty na drobne wydatki), ale ja sobie nie wyobrażam kupienia takiej zabawki bez konsultacji z małżonką. To, rzecz jasna, działa w obie strony.
Nie wiem jak tam u nich w małżeństwie (różne są pojęcia i wartości kwoty na drobne wydatki), ale ja sobie nie wyobrażam kupienia takiej zabawki bez konsultacji z małżonką. To, rzecz jasna, działa w obie strony.
Ile małżeństw, tyle "reguł" w nich obowiązujących.
Najlepiej oceni to sama zainteresowana.
Hej hej
zapyta, zapyta czy sobie może coś takiego kupić , a ja już go tak zakręcę, że sam nie będzie wiedział czy kupić czy nie
jak by nie było ten obiektyw jest drogi nawet w Irlandii
pozdrawiam
Ania
ps
kurde cały czas nadzieje, że Go tu nie ma na tym forum i np, już tego wątku nie śledzi w uśmiechem na ustach , hmmm, pewnie wyjdzie "w praniu"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 11