Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Bez przesady Canon ma kilka dobrych szkieł: 24L (kiedy nikon wypuścił swój odpowiednik?) 85L 135L 400L 100-400L 70-200 f4 is i 70-200 II f2.8 is itd.
Nawet na cropa są perełki typu 17-55(do którego sam musiałem się przywyczaić i byłem bardzo niezadowolony z niego).. Ale jest to najlepszy std. zoom na cropa.
Ostatnio zmieniony przez as... Sro 29 Wrz, 2010, w całości zmieniany 1 raz
Żartujesz sobie czy stwierdzasz na podstawie doświadczenia?
Ani jedno, ani drugie.
Porównałem sobie wyniki testu na photozone wykonane w każdym wypadku na 5D Mk II bo tylko takie mnie interesuje.
Zerknij na 135 i na 70-200 II
PS. Tak wiem, oni robią testy na wyostrzonych plikach. Mam nadzieję, że w obydwu testach wyostrzyli tak samo.
Doprawdy nie wiem czego nie rozumiesz w tym zdaniu:
Cytat:
Canon pokazał, że wieści jakoby Nikon był we wszystkim lepszy są nawet nie tyle przesadzone, co nieprawdziwe.
Z resztą zdanie było by prawdziwe i bez 70-200IS II, bo żaden z systemów nie oferuje absolutnie wszystkiego w najlepszej jakości, choć należy przyznać że większość oklasków zbiera ostatnio Nikon.
Doprawdy nie wiem czego nie rozumiesz w tym zdaniu:
Cytat:
Canon pokazał, że wieści jakoby Nikon był we wszystkim lepszy są nawet nie tyle przesadzone, co nieprawdziwe.
Z resztą zdanie było by prawdziwe i bez 70-200IS II, bo żaden z systemów nie oferuje absolutnie wszystkiego w najlepszej jakości, choć należy przyznać że większość oklasków zbiera ostatnio Nikon.
Przesadzasz nieco i gdybys pisal o sony, to mialbym wrazenie, ze 'Baku' to nowe wcielenie 'Kalesonow'
Ten canon jest bardzo udanym szklem, ale nie doskonalym. Od nikona troche drozszym.
Nie watpie jednak, ze da wiele satysfakcji nabywcy. Jest poprostu SWIETNY.
Co do testu - normalnie smiech na sali z wycofywaniem obiektywu. Sporo czasu poswiecili na wynalezienie 'selekta' o zadowalajacej jakosci.
Mam nadzieje, ze kiedys bedzie was stac na niezalezne pozyskiwanie sprzetu do testow i beda one wolne od tego czynnika. Szczerze wam tego zycze
Co do testu - normalnie smiech na sali z wycofywaniem obiektywu. Sporo czasu poswiecili na wynalezienie 'selekta' o zadowalajacej jakosci.
Konstruujesz spiskowe teorie dziejów - zupełnie niepotrzebnie. Wierz mi, że w tym przypadku nie było specjalnej selekcji. Mam swoje sposoby, żeby wiedzieć kto to robi, jak, kiedy i jak tego uniknąć.
Nawet na cropa są perełki typu 17-55(do którego sam musiałem się przywyczaić i byłem bardzo niezadowolony z niego).. Ale jest to najlepszy std. zoom na cropa.
pod Canona moze i tak, ale ogolnie to Nikonowskie 17-55 raczej w niczym mu nie ustepuje (oprocz moze stabilizacji, ale za to bije go solidnoscia wykonania).
pod Canona moze i tak, ale ogolnie to Nikonowskie 17-55 raczej w niczym mu nie ustepuje (oprocz moze stabilizacji, ale za to bije go solidnoscia wykonania).
Jeżeli wziąć pod uwagę cenę obydwu szkieł, to porównania jednak nie ma.
P_M_ napisał/a:
Przesadzasz nieco i gdybys pisal o sony, to mialbym wrazenie, ze 'Baku' to nowe wcielenie 'Kalesonow'
Jeśli chciałeś mnie obrazić, to niestety Ci się to nie udało, bo prawdę rzekłwszy, trochę za gaciowym tęsknie. Ostatatnimi czasy brakuje głosu wsparcia dla Sony, choć ataków też jakby mniej. Niemniej zupełnie nie rozumiem porównania. Nie pojmuję jak proste stwierdzenie dość oczywistego faktu może wywoływać aż takie reakcje...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 10