Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Wujek_Pstrykacz
Wto 19 Paź, 2010
Tamron AF 18-270 mm f/3.5-6.3 Di II VC LD Asph. (IF) MACRO
Autor Wiadomość
as... 
Entuzjasta

Wysłany: Czw 21 Paź, 2010   

Nie lubię robić zdjęć 17-55 :wink:
90% moich zdjęć jest z tele.. NIe mogę się doczekać jak znajdę chwilę i znowu naucze się 70-200L f2.8 :razz:

Szeerokości używam tylko w pomieszczeniach i do widoczków i czasami właśnie na ślubie bądź etc.

Reklama

dariololek 
Nowy

Wysłany: Pią 22 Paź, 2010   

Dzięki koledzy za wypowiedzi.
Chyba się zdecyduję na pancerna L 70-200 f4
A co doradzicie z szerokiego kąta?
Nadmienię że mam 50d.
Ostatnio zmieniony przez komor Sob 23 Paź, 2010, w całości zmieniany 2 razy  

Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

Tamron 17-50/2,8 lub drożej ale lepiej canon 17-55/2,8.
Jeśli ma być jeszcze szerzej to canon 10-22, tokina 11-16 lub któraś z sigm 10-20.

lupo57 
Optyczny
wiem że nic nie wiem

Sunders napisał/a:
lupo57 napisał/a:
rozumiem że do pleneru taki zestaw???
Bo do kościoła czy na wesele to taki obiektyw będzie siedział cały czas w tobie

as... zależy co kto lubi i jak potrafi to wykorzystać, Ty myślisz że jak tele to nie da się wykorzystać tego we wnętrzach, nie rozśmieszaj mnie

lupo57, robiłeś kiedykolwiek zdjęcia ślubu w kościele :???:

Sunders robiłem i co w tym dziwnego ??? Myślisz że się nie da :lol:

Sunders 

lupo57 napisał/a:
Sunders robiłem i co w tym dziwnego ???

Pokaż te zdjęcia, to Ci powiem :twisted:

lupo57 
Optyczny
wiem że nic nie wiem

Sunders napisał/a:
lupo57 napisał/a:
Sunders robiłem i co w tym dziwnego ???

Pokaż te zdjęcia, to Ci powiem :twisted:

Sunders ja się tym nie zajmuje zawodowo, robiłem ze 3 śluby dla znajomych i w kościele używałem 70-200, zdjęcia nie są majstersztykami ale wykorzystywałem tele w dyskretny sposób gdy był na to czas i nie chciałem napierać np na rodziców państwa młodych którzy za zwyczaj są trochę z boku, toć nie będę na nich napierał na 17mm i walił lampa po oczach :wink:

ov_Darkness 
Rozmowny

Wysłany: Pon 25 Paź, 2010   

Jakbym miał się zdecydować na zarabianie na slubach, to 2x D700 i 24/1.4, 50/1.4, 85/1.4 i 135/2.

W życiu bym do zadnego korpusu nie przykręcił szkła ciemniejszego niż 2.8
Baiwłem sięPentaconem 200/4 w dzień na dworze i takie ogniskowe/jasności to tylko do takich warunków.
Robiłem jeden ślub i płakałem z 35-70/2.8 na ISO1600 było mi za ciemno.
A lampy nie lubię.
jaśniejszych zoomów nie ma, więc zostają stałki (taaak wiem Olek robi)

Sunders 

Wysłany: Pon 25 Paź, 2010   

ov_Darkness napisał/a:
Jakbym miał się zdecydować na zarabianie na slubach, to 2x D700 i 24/1.4, 50/1.4 i 135/2.

Fajny zestaw, a ja bym go zmodyfikował:d700x2+24/1,4+85/1,4 :smile:

oranżewski 
Optyczny

Wysłany: Wto 26 Paź, 2010   

ov_Darkness napisał/a:
z 35-70/2.8 na ISO1600 było mi za ciemno.
eee tam. 40D z 2.8 na 1600 było wystarczająco, a jeszcze mieć puchę pełnoklatkową to normalnie poezja! :smile:

latek2
[Usunięty]

Wysłany: Sro 02 Wrz, 2015   

Witam. Żeby nie zakładać nowego tematu piszę tutaj. Mam tamrona z tytułu tego tematu, wysłałem go na regulację do serwisu. Jak wrócił zacząłem go dokładnie testować. Wszystko ok, ostrzy super, stabilizacja działa, ale denerwuje mnie jedna rzecz. Na ogniskowej 270 jak robie zdjęcie czegoś bardzo odległego (typu 10km) to brakuje zakresu ostrości, chciałoby się jeszcze trochę obrócić pierścień ostrości, ale sie już nie da. W rezultacie na 270 zdjęcia na nieskończoność są minimalnie nie ostre. Co ciekawe wystarczy zmienić ogniskową na chociażby 260 i już zakresu ostrości wystarcza. Czy to normalne? Czy to po prostu naturalny spadek ostrości na skrajnej ogniskowej? Przed regulacją nie wiem jak było, bo nigdy go tak dokładnie nie testowałem i też tego 270 często nie używałem.

Odpowiedz do tematu