Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Nikon D7000 czy Nikon D300S
Autor Wiadomość
Jazzzu 
Początkujący

Wysłany: Sro 09 Mar, 2011   

Najlepiej jakby D7000 nie miał opcji video i dzięki temu byłby tańszy... ale AF muszę mieć dokładny! bez lipy!

Reklama

moronica 
Temu Panu już podziękujemy

Pomogła: 106 razy

Jazzzu, jesli kupujesz w sklepie - przetestuj
jesli w necie - masz czas na zwrot
wadliwa seria ponoc nie jest juz dostepna, nie panikuj ;)

Jazzzu 
Początkujący

jestem nerwowy, bo chwilowo jestem bez aparatu :mrgreen:
a w pracy tyle się dzieje...
ciekawe o ile tańszy będzie d300s jak wejdzie następca... może poczekam z tym d7000...

jaad75 
Klub Pierdzieli

Jazzzu napisał/a:
Najlepiej jakby D7000 nie miał opcji video i dzięki temu byłby tańszy...
Taak, na pewno... :lol:

Polikon 
Nowy

Wysłany: Czw 07 Kwi, 2011   

Panowie i Panie :wink:
Czy ktoś wie czy te kłopoty z D7000, o których ciągle czytam dalej występują?
Czy może była to tylko wadliwa partia?
Sam właśnie szykuję się do zakupu jakiegoś Nikonka. Na razie jestem za D300s z tego powodu, bo nie uśmiech mi się bieganie po serwisach.
I jeszcze jedno pytanko.
Nie mogę znaleźć informacji, jakie karty pamięci obsługują te aparaty, D300s i D7000.
Ale nie chodzi mi o typ karty tylko, jakie pojemności można zastosować i jakie prędkości karty wykorzysta aparat.
Bo, po co kupować kartę np. CF x600 za ponad 1000zł jak aparat i tak nie wykorzysta jej prędkości. :sad:

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Polikon napisał/a:
Czy ktoś wie czy te kłopoty z D7000, o których ciągle czytam dalej występują?
Ponoć AF to losowość, ale nie znam szczegółów. Przez dwa dni intensywnie bawiłem się D7000 - pomiar szumów, filmowanie, AF z jasnym szkłem na różnych dystansach... Zero problemów

Polikon 
Nowy

Tutaj jeden z posiadaczy D7000 opisuje dokładnie ten problem. http://forum.nikoniarze.p...=176224&page=12

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Wysłany: Pią 08 Kwi, 2011   

Tak. Tu tez jest ten użytkownik ;-)

Ashir 
Nowy

Wysłany: Nie 06 Lis, 2011   

Dzień dobry :)
Jestem nowym forumowiczem i odgrzeję troszkę kotlecika, chcę się przesiąść na Nikona i właśnie nurtuje mnie cały czas pytanie "D7000 czy D300s" - niestety nikt tu nie napisał dokładnie i bardziej precyzyjnie "za i przeciw" - jako że od ostatniego postu upłynęło troszkę czasu, może ktoś wypowie się na nowo w tej kwestii znając już bardziej model D7000 :)

mozer 
bo Pentax

Wysłany: Nie 06 Lis, 2011   

D7000 - lepsza jakość obrazu i filmowanie, D300s - wytrzymalsza i solidniejsza konstrukcja oraz lepsza ergonomia. To inna klasa sprzętu, nie ma co porównywać. Co chciałbyś nowego usłyszeć?

Coman 
Bywalec

Wysłany: Czw 10 Lis, 2011   

Jako użytkownik D7000 powiem Ci tyle- kup D300s.

jaad75 
Klub Pierdzieli

Wysłany: Pią 11 Lis, 2011   

Coman, tyle, że jesteś specyficznym użytkownikiem, bo trafiłeś na wadliwy egzemplarz. Nie wszystkie D7000 chlapały olejem, tak jak i nie wszystkie miały problemy z AF-em.

Sunders 

jaad75 napisał/a:
Nie wszystkie D7000 chlapały olejem, tak jak i nie wszystkie miały problemy z AF-em.

Czy te problemy D7000 nie zostały już rozwiązane :?: Ostatnio chyba nie słychać o takich nowych przypadkach :?:

MC 

E tam. I tak idzie fama, że wszystkie D7k chlapią olejem i mają problemy z AFem.

Podobnie jak to, że w A700 nie da się wyłączyć odszumiania itp.

jaad75 
Klub Pierdzieli

Sunders, nie wiem, czy całkowicie wyeliminowane (zresztą nigdy nie były powszechne), ale na pewno ograniczone. Ci którzy problematyczny egzemplarz mają/mieli zawsze jednak będą bardziej zauważalni na wszelkiego typu forach tematycznych.

Odpowiedz do tematu