Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Wujek_Pstrykacz
Czw 23 Cze, 2011
Co po dual-kicie 18-55+55-250? Wymienić czy dokupić?
Autor Wiadomość
kozidron
[Usunięty]

Wysłany: Pią 24 Cze, 2011   

Sunders napisał/a:
Czemu trollujesz zamiast odpowiedzieć na pytanie :?:

Sunders, nie przesadzaj, MC ma rację - po co strzępić temat jak gra nie warta świeczki.

Reklama

Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

Po prostu uważam, że jeśli kogoś stać, to warto dopłacić do 100L. A przypisywanie mi stwierdzeń, których nie napisałem zamiast odpowiedzi na pytanie uważam za trollowanie i tyle :cool:

MC 

Sunders napisał/a:
Sunders napisał/a:
Czy twoim zdaniem uszczelnienia w tym obiektywie są przez canona zastosowane bez sensu

MC napisał/a:
A gdzie ja napisałem, że te uszczelnienia są bez sensu?

Czemu trollujesz zamiast odpowiedzieć na pytanie :?:

Przypominam Ci, że to nie jest CB, a Ty nie jesteś Vitezem, więc WYPRASZAM SOBIE TAKIE CHAMSKIE TEKSTY pod moim adresem.

Sunders 

MC, mniej agresji, a więcej czytania ze zrozumieniem :zalamany:
Parafrazując, to co wcześniej napisałeś: a gdzie ja napisałem, jakoby napisałeś że uszczelnienia w 100L są bez sensu? Możesz zacytować taką moją wypowiedź :???:

MC napisał/a:
to nie jest CB, a Ty nie jesteś Vitezem

Czyżby Vtez również wytykał Ci troloowanie :?: :smile:

MC 

Niestety, ten zaszczyt jeszcze mnie nie spotkał. Ale tak najprościej napisać - nie trolluj. Dla mnie jest to śmieszne, żenujące i świadczące o braku argumentów.

Co do uszczelnień - jestem przekonany, że 90% zainteresowanych spokojnie obędzie się bez tych niesamowitych uszczelnień wersji L.

Sunders 

MC napisał/a:
Co do uszczelnień - jestem przekonany, że 90% zainteresowanych spokojnie obędzie się bez tych niesamowitych uszczelnień wersji L.

Jednym przydadzą się uszczelnienia, innym lepszy AF, a jeszcze innym stabilizacja. Będą i tacy dla których wszystkie te elementa będą miały znaczenie. IMO kwestia tylko tego 1kpln, któy trzeba dołożyć.
MC napisał/a:
nie trolluj. Dla mnie jest to śmieszne, żenujące i świadczące o braku argumentów

Dla mnie to jest smutne, bo nie wiem w imię czego możesz naruszać bezkarnie regulamin tego forum/conajmniej punkty 2 i 12/ :???: Podobnie jak Tobie, wydaje mi się że na CB i wielu innych forach nie uszłoby Ci to na sucho :zalamany: EOT

MC 

Jeśli uważasz, że naruszam regulamin - raportuj post.
Weź tylko pod uwagę, że zarzucanie komuś bezpodstawie trollowania również może być uznane za złamanie regulaminu. A potem pocztaj sobie kto pierwszy co napisał.

kruliczekvip 
Nowy

Oj widzę że jakaś dyskusja się rozwinęła ;) Dzisiaj bawiłem się C 100 f2.8 i C 100 f2.8 L IS i powiem ze po chwili zabawy widać przewagę Elki tylko szkoda trochę kasy ta pierwsza kosztuje 1800 zł a druga 3200 zł :( "gdyby nie zbieranie na wesele swoje :P to bym się skusił" mam jeszcze do wyboru tamrona 90 f2.8 makro może ktoś się wypowiedzieć na temat tego szkiełka ??
Ostatnio zmieniony przez kruliczekvip Pią 24 Cze, 2011, w całości zmieniany 1 raz  

moronica 

Pomogła: 106 razy

tamron 2.8 to fajny obiektyw. wprawdzie AF jest dosc wolny ale w macro ma to niewielkie znaczenie gdyz i tak sie ostrzy recznie. wieksza wada dla mnie osobiscie jest to, ze wysuwa mu sie tubus, wolalabym by ogniskowanie bylo wewnetrzne. optycznie jest bardzo dobry

optyczne.pl zawiera testy obiektywow, o ktore pytasz, dobrze sobie je poczytac zamiast pytac po kolei o kazde szklo makro. sporo ich jest
Ostatnio zmieniony przez moronica Pią 24 Cze, 2011, w całości zmieniany 1 raz  

MC 

Przewaga starszego nad eLka? Odwazna teza...
Na temat Tamrona sporo juz tutaj napisano. Wystarczy odrobina checi by poszukac...

Sunders 

Wysłany: Sob 25 Cze, 2011   

kruliczekvip napisał/a:
widać przewagę Elki tylko szkoda trochę kasy ta pierwsza kosztuje 1800 zł a druga 3200 zł

Tu masz "jak nowy" za 2700pln:
http://fotoaparaciki.pl/i...ct&prod_id=4485
Czy przy takiej cenie starczy na wesele? :smile:

kozidron
[Usunięty]

Sunders od kiedy ty się tak na regulaminie znasz :razz: :mrgreen: ? Może przeczytaj ten regulamin jeszcze raz, to sie doszukasz, że sam złamałeś co najmniej 3 punkty i to tylko w tym wątku :razz:

kruliczekvip, niepotrzebnie czytałeś posta Sunders'a a własciwie niepotrzebnie go napisał. Zawsze warto dopłacić do uszczelnień, lepszej i solidniejszej obudowy ale trzeba też wiedzieć gdzie to ma sens i tu chyba sam sobie powinieneś na to odpowiedzieć.
W twoim przypadku lepiej różnice przeznaczyć na lampę, bo jakość obrazka z obu tych szkieł jest bardzo zbliżona i nawet sam Sunders by nie rozpoznał.

Sunders 

kozidron napisał/a:
jakość obrazka z obu tych szkieł jest bardzo zbliżona

To prawda.Jakość optyczna tych szkieł jest porównywalna.
Istotne różnice to:
1.obecność hybrydowej stabilizacji
2.lepszy AF
3.uszczelnienia
Każdy sam musi określić, czy mu to potrzebne i czy warto dopłacić.
kozidron napisał/a:
Sunders od kiedy ty się tak na regulaminie znasz ?

kozidron dobrze, że go już przeczytałeś, IMO jak dla Ciebie jeden raz to chyba za mało :wink: :mrgreen:

kozidron
[Usunięty]

Sunders napisał/a:
kozidron dobrze, że już przeczytałeś, IMO jak dla Ciebie jeden raz to chyba za mało :wink: :lol:

Jedna zasadnicza różnica, ja jeszcze przez te około 3500 postów nigdy nie stwierdziłem, że jestem na "czysto" z regulaminem w przeciwieństwie do Ciebie(co sugerujesz wyżej) a Ty Sunders, miej jaja, żeby albo trzymać się tego, że kogoś obraziłeś i trwać przy tym albo przeprosić za to, że Cie poniosło. Nie zasłaniaj sie regulaminem jak sam go łamiesz.

Co do tematu Sunders, czasem zabierasz głos, żeby zabrać, lepiej żebyś pitolił o regulaminie przynajmniej nie rozwadniasz tematu. Najpierw :

Sunders napisał/a:

Jeśli nie będzie to związane z nadmiernie długim okresem oszczędzania, to IMO tak.
Podczas wiatru przydają się uszczelnienia, a jak przestanie wiać, to stabilizacja może się przydać :smile:

Twierdzisz, że podczas wiatru ten obiektyw nabiera piasku ? Jaki konkretnie wiatr masz na myśli ? Podczas tego wiatru da radę w ogóle zdjęcia robić ?
Sunders, ty miałeś do czynienia z tymi obiektywami ? Zajmowałeś sie kiedyś fotografią makro (bo mam wątpliwości jak pitolisz o tej stabilizacji) ?

Sunders 

kozidron napisał/a:
Sunders, ty miałeś do czynienia z tymi obiektywami ?

kozidron, testując 100L po zakupie i ćwicząc wrzucanie fot na fora, wrzuciłem przypadkowo na optyczne.pl jedną-możesz sobie odszukać :smile:
kozidron napisał/a:
Twierdzisz, że podczas wiatru ten obiektyw nabiera piasku ? Jaki konkretnie wiatr masz na myśli ? Podczas tego wiatru da radę w ogóle zdjęcia robić ?

Nie.To przeinaczenie tego co napisałem. A Ty twiedzisz, że uszczelnienia w tym obiektywie nie mają żadnego znaczenia?
kozidron napisał/a:
ja jeszcze przez te około 3500 postów nigdy nie stwierdziłem, że jestem na "czysto" z regulaminem w przeciwieństwie do Ciebie(co sugerujesz wyżej)

Nic takiego nie sugeruję.M.in. dlatego nie skorzystam z propozycji MC:
MC napisał/a:
Jeśli uważasz, że naruszam regulamin - raportuj post.

Po prostu podobnie chyba jak chyba Ty, ja nie obrażam się o byle co :twisted:

Odpowiedz do tematu