Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Nie 30 Paź, 2011
Jestem dobrej myśli co do jakości tej lornetki. Nie ukrywam, że jestem jednym z wielu (jak sądzę), którzy czekają przede wszystkim na jej test, choć opinie użytkowników także sobie cenię.
Twoja lornetka jest pi razy drzwi o 50% drozsza od rzeczonego EX-a...
Tu się pisze raczej o przyoszczędzeniu w stos do EX'a...
DOT 10-x56 wcale nie jest droższa od Nikona Action EX 10x50 CF o 50%
Najtańszy Nikon jaki udało mi się znaleźć w sklepach internetowych kosztuje 536zł (w innym kosztuje 521zł, ale jest niedostępny w sprzedaży), natomiast najtańsza DOT 785zł. Różnica wynosi zatem 249zł co nie stanowi nawet 50% ceny Nikona.
Sporo czytałem o obu lornetkach, ponieważ przymierzałem się do kupna którejś z powyższych lornetek. DOT miałem w ręku, oglądałem przez nią. Dla mnie rewelacja. Poza tym kupno DOT konsultowałem z Kianem, który użytkuję ja przez kilka lat. Także mi ją polecał.
Twoja lornetka jest pi razy drzwi o 50% drozsza od rzeczonego EX-a...
Tu się pisze raczej o przyoszczędzeniu w stos do EX'a...
DOT 10-x56 wcale nie jest droższa od Nikona Action EX 10x50 CF o 50%
Najtańszy Nikon jaki udało mi się znaleźć w sklepach internetowych kosztuje 536zł (w innym kosztuje 521zł, ale jest niedostępny w sprzedaży), natomiast najtańsza DOT 785zł. Różnica wynosi zatem 249zł co nie stanowi nawet 50% ceny Nikona.
Tak masz absolutną rację, różnica ceny stanowi 46,455...% ceny Nikona....
Kapitalizm mało mnie obchodzi. Każdy ma prawo do błędu, a ja go popełniłem przy wyliczeniu i dlatego cieszę się, że RB mnie poprawił. A tekst "chłopak ogarnij się" możesz skierować do swoich kumpli, ale nie do mnie.
osobiście wolę EX 10x50.
DO to wielka rura
poza tym sklep internetowy DO bardzo nie miły,zwykłe parówy klientów obsługują.
(serwis natomiast zacny,szacunek Panom)
Owszem DO jest duża i ciężka, ale mi jakoś lepiej podchodzi. Nie wiem jak jest z obsługującymi w sklepach DO, ponieważ nigdy w żadnym nie byłem. Natomiast w sklepie teleskopy.pl w Warszawie jeden sprzedający (ten, który podał mi do wglądu DO i MX Marine) bardzo miły i konkretny, ale drugi wyskoczył do mnie tak, jakbym chciał okraść co najmniej pół sklepu. A ja tylko zapytałem o warunki ewentualnego kupna na raty. Do ciężkich lornetek znalazłem takie rozwiązanie: http://teleskopy.pl/produ...rat%F3w_/_kamer
Lornetka DOT 10x56 ma w sobie coś takiego co mnie w niej intryguje i jednocześnie ostatecznie zachęciło do podjęcia decyzji, aby ją kupić (jestem w trakcie zbierania funduszy:D). Kiedy zaczynałem szukać jakieś lornetki dla siebie, najpierw zwróciłem uwagę na DOT 7x50, później 8x56(zrezygnowałem, ponieważ jest polecana do obserwacji nocnych) i w końcu 10x56:D Przydałby się test lornetki DOT 10x56. Podobno jest dość popularna.
Szelki bardzo chwala uzytkownicy duzych lornetek. Probowalem kiedys i polecam do takich. Sam mam jednak mala lornetke.
7x50 jest jeszcze bardziej nocna niz 8x56. 10x56 to dziwne parametry, ale bardzo rozsadny wybor, jak sie wybiera z tego co jest. Nie widzialem wprawdzie, ale pare DOTow przetestowali i wychodzilo zawsze dobrze.
Poza tym czemu sluzy wyrazanie roznicy 250zl w procentach? Ze to warto, czy juz nie warto? Ot, 250zł, tyle ile kosztuja tanie buty w Deichmanie.
Madibar
Raptor Vortex importujesz? A napiszesz co o nim myslisz jak przyjdzie, ostatnio mnie zafascynowal a nikt nie ma...
Ostatnio zmieniony przez kivirovi Sob 10 Gru, 2011, w całości zmieniany 2 razy
jeżeli o Deichmanie to kichę robią,jedynie Gallus warty jest uwagi............
hihihihihi
właśnie zachwycam się nocnymi widokami przez EX10x50.
wiem kivirivi hi że nie trawisz tej bino,ale git jest bardzo pozytywna............bardzo
jasne że napiszę,trochę cierpliwości,ja tęż już sikam..............ajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
podziwiam Cię Kiv....
10x50 jest naj naj.........
ma 15x70...........kloc....
do astro ulubiona,lecz świat ukochany...................
miałam 8x30.........w dzień cudowna była...........upadła..............przestała taką być...................
oczekuję tej w naszym kraju niedostępnej Vortex 8.5.................
co porro to porro,dach to tylko moda,przeminie.........
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 10