Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Pomyliles "+" z "-" (+ --> FF, - -->BF)?
W 910 miales wlaczone wspomaganie AF diodami? Jesli tak, to jest to problem, ktory poprostu sie
zdarza (niektore puszki z niektorymi lampami itp). Jesli nie, to pewnie jakis blad elektroniki, ktorego ci nikt nie naprawi - welcome to the real world
ps. to nie jest "flagowy sprzet" Flagowe sa D3/D4. To jest jakbys wczesnie nie przeczytal - sprzet niedopracowany z chorobami wieku dzieciecego.
edit:
no i nie zdarzylem przeczytac powyzszego - ciachac!
A nie piszesz o AF?
Jeśli nie to sorry za niezrozumienie...
007areka napisał/a:
no wes wklej jak w robocie siedze
To wklej jak do domu wrócisz. Przez te parę godzin się nic nie stanie.
007areka [Usunięty]
Wysłany: Pią 19 Paź, 2012
elgreen napisał/a:
Pomyliles "+" z "-" (+ --> FF, - -->BF)? FF to z przodu/ przed, BF to za
W 910 miales wlaczone wspomaganie AF diodami? TAK Jesli tak, to jest to problem, ktory poprostu sie
zdarza (niektore puszki z niektorymi lampami itp). Jesli nie, to pewnie jakis blad elektroniki, ktorego ci nikt nie naprawi - welcome to the real world
ps. to nie jest "flagowy sprzet" Flagowe sa D3/D4. jak nie jak tak To jest jakbys wczesnie nie przeczytal - sprzet niedopracowany z chorobami wieku dzieciecego. ten mial byc juz ok
edit:
no i nie zdarzylem przeczytac powyzszego - ciachac!
a ok, nie myslalem ze moze to az tak istotnie wplywac, (w Canonie nie wplywalo)
W każdym systemie fazowym wpływa i różni producenci radzą z tym sobie na różne sposoby, ale ogólnie radzenie sobie w Nikonie i np. w Pentaksie polega na wprowadzeniu różej odchyłki dla różnej barwy światła. Co robi Canon, nie wiem, ale wiem, że wiele osób ustawia kalibrację różnie w zależności od warunków, więc nieprawdą jest, że w tym systemie problem nie występuje.
komor, strasznie się temet przemieszał przez to przesunięcie postów...
Panowie, ja naprawdę mam inne rzeczy do roboty niż przeklejać co chwilę po jednym poscie do prawidłowego tematu. Ogarnijcie się. Areka, odpowiadamy w tym wątku.
komor, strasznie się temet przemieszał przez to przesunięcie postów...
To skutek, nie przyczyna. Skutek pisania w dwóch wątkach o tym samym.
007areka [Usunięty]
komor napisał/a:
Panowie, ja naprawdę mam inne rzeczy do roboty niż przeklejać co chwilę po jednym poscie do prawidłowego tematu. Ogarnijcie się. Areka, odpowiadamy w tym wątku.
taak ale jak juz tniesz i przenosisz to z glowa bo polowe postow i informacji poszlo w diably, teraz jak sie na to spojrzy to jakas sieczka, - sory ale mialem otwarte w innym oknie i nie zauwazylem.
...dobra tak czy siak , poszlo info do NIKON POLSKA jak cos ustale to dam znac, wieczorem wkleje foty, gdtby ktos cos wymyslil ( tylko madrego) niech da znac jak z problemu wybrnac.
007areka, bez szczegółowego podania warunków (barwa, ilość światła, wsp. AF włączone/wyłączone) nikt Ci nic nie wymyśli. Tak, czy inaczej zapewne nie unikniesz serwisu/wymiany.
007areka, doprecyzuj jeszcze tylko:
1. czy samo założenie lampy powoduje problemy,
2. czy dopiero kiedy włączone jest AF-Assist,
3. czy dopiero, kiedy jest ciemno i AF-Assist zaczyna być niezbędne/mocno przydatne.
Która z tych trzech opcji?
007areka [Usunięty]
...no dobra opisze jeszcze raz
1. nie
2. af asist uzywam caly czas jesli mam lampe zew, jak wylaczylem af asist w lampie ustawial FF
3. swiatlo i warunki zdaje sie ze nie maja wplywu,
inaczej trafia -
- z lampa zew. za przedzial ostrosci,
- a przed bez lampy wew. i z otwarta lampa wew z korpusu.
bida jak cholera, nie mam czasu i checi na zabawy w testy. mam poprostu nieostre zdjecia a kalibracja stalek nic nie daje bo 85 zyje inaczej z lampa a inaczej bez.
Ostatnio zmieniony przez 007areka Pią 19 Paź, 2012, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 9