Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Prześledziłem przez wiele godzin testy kompaktów do 1500zł. Byłem w marketach, wymacałem wszystkie, które mnie interesowały i padło na Fuji X10.
Teraz tylko jest jeden problem. Czytałem, że czasem w tych aparatach w zależności od roku produkcji występują tzw. "white orbs", zwane też "blooming", czyli białe jednolite otoczki wokół mocnych odbić światła bądź źródeł światła. Wiem, że Fuji wymieniało te matryce, ale nie jestem pewien czy nadal to robi. Czy ktoś wie, czy jeśli kupię egzemplarz ze starszą matrycą, to fuji wymieni mi na tą nowszą? Dali rok temu oświadczenie, że będą to za darmo wymieniać, ale gdzieś przeczytałem ostatnio, że to była akcja na krótką metę i już tego nie robią. Czy ktoś coś wie? Żeby nie było, wysłałem też maila do serwisu fuji, ale może ktoś na forum już wie coś na ten temat?
adf1985, a czy one nie też poważnych problemów z szybkością AF/czy w ogóle AF... ?
Z tego co pamiętam to na filmach wypadało to tragicznie. Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę.
adf1985 [Usunięty]
Wysłany: Sro 12 Cze, 2013
Z szybkością AF nie ma problemu. Czytałem sporo i sam testowałem. Wszystko jest bardzo szybkie.
Problemem pozostają tylko sławne białe dyski . Niby to był problem jedynie na początku, ale dobrze by było przed zakupem wiedzieć, czy jest możliwość wymiany. A może ktoś wie, czy na pudełku jest numer seryjny aparatu? Można po tym określić rok produkcji, a tym samym czy matryca jest nowa czy jeszcze ta z wadą.
[ Dodano: Sro 12 Cze, 2013 10:43 ]
Dobra, udało mi się zadzwonić do Fuji i Pani powiedziała, że nadal wymieniają matrycę za darmo, jeśli wystąpi problem white orbs. Super, bo już się bałem, że firma się wycofa z tej sytuacji. Na szczęście jest w porządku .
Niemniej dołożyłbmym te 300 PLN do FZ200 stałe swiatło F2,8 jest tego warte i próżno go szukac u konkurencji poza tym ma najlepszy wizjer w klasie.
Ale zdjęcia (przynajmniej te testowe na optycznych pozostawiają wieeeele do życzenia. Szkoda kasy do zooma, który będzie wykorzystany raz od wielkiego dzwonu, a w pozostałych przypadkach obiektyw będzie ciemnica (to sensor 1/2.3)
Tak czytam i naprawdę nie rozumiem co Ty wypisujesz.
Ani zdjęc ani testu na optycznych nie ma wcale wiec jedyne co pozostaje do życzenia to przetestowanie tego apararu,
poza tym F2,8 to nie jest ciemnica zwłaszcza przy 600 mm to jest REKORDOWA wartość.
Skoro nie rozumiesz o czym się pisze to nie mąć ludziom w głowach please...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 11