Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Test obiektywu Canon-EF-S 55-250 mm f/4-5.6 IS
Autor Wiadomość
fotodarek 
Bywalec

Wysłany: Sob 25 Paź, 2008   

Jasper napisał/a:
Cytat:
cenowo , to nokaut dla canona 55-250 IS
349zł nowy

Powiem tylko tyle:
niemal za darmo nikt nie rozdaje nic naprawdę dobrego. Ot takie czasy chyba od zawsze. Ale spróbować zawsze można.

zgadza się
ale jak mam wybierać między plastikiem za 900zł a pastikiem za 349zł w wykonaniu tamrona , to wybiore tamrona,
lepsza jakościowo konstrukcja a dużo mniej kosztuje

Reklama

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

lepsza jakościowo? Hmm... Dziwnie gościu gadasz.

fotodarek 
Bywalec

Wujek_Pstrykacz napisał/a:
lepsza jakościowo? Hmm... Dziwnie gościu gadasz.

a poczytaj może gościu test jednego i drugiego

Jasper 
Rozmowny

fotodarek napisał/a:
a poczytaj może gościu test jednego i drugiego

To jeszcze powiem tak:
lubię testy szczególnie optycznych, zauważ jednak, że test Tamrona jest z 2006 r. Kryteria się nieco zmieniają i dzisiaj być może ( pomijając aspekt subiektywny) ten sam test w odniesieniu do wspomnianego Canona wyglądał by inaczej. Canon jest jednak nową produkcją ( co jak uważam miał na myśli Wujek_Pstrykacz).
Nie używałem tego Tamrona więc nie chcę kategorycznie się wypowiadać, ale nie wierzę, że jakościowo nawet dorównuje C. A to biorę z jakości zdjęć zarówno własnych jak i szeregu innych osób ( na tym forum także) Poszukaj dobrze.

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Oba miałem w rękach i niestety Tamron nie dorównuje Canonowi, choć oba są plastikowe. Ale jeżeli dla kogoś 1000D to najlepsze lustro to i ten Tami będzie super, ale pewnie nie dłużej niż kit 18-55. :mrgreen:

icegrub 
Uczestnik

Wysłany: Sob 25 Paź, 2008   Canon 55-250 is

A tu odp na temat Canona 55-250 IS może nie najlepiej skadrowane.
Wszystko robione z ręki IS włączony, oryginalne pliki RAW max rozdzielczość przerobione na JPEG rozdzielczość zgodna z Optyczne.

IMG_5985.JPG
Plener w Lądku
Plik ściągnięto 7617 raz(y) 299,34 KB

IMG_5989.JPG
Plener w Lądku
Plik ściągnięto 7558 raz(y) 286,75 KB

IMG_5992.JPG
Plener w Lądku.
Plik ściągnięto 7524 raz(y) 598,72 KB

MC 
Temu Panu już podziękujemy

fotodarek, polecam troche szacunku dla bardziej doswiadczonych fotografow.
Co Pstrykacza, to tak sie sklada, ze swoich opinii nie opiera na testach tylko wlasnych wrazeniach popartych wieloletnim doswiadczeniem.

piotr_u. 
Rozmowny

Wysłany: Nie 26 Paź, 2008   

MC, , obiektywizm jest wskazany nie tylko w kwestiach technicznych. Zauważ kto pierwszy użył 'gościa' :wink:

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Ja użyłem, ale to chyba nie jest obraźliwe. Nie miałem nic złego na myśli.

piotr_u. 
Rozmowny

Dla mnie też nie jest, ale zwróciłem uwagę MC, bo z jego postu wynika, że zależność okazywania szacunku innym, jest odwrotnie proporcjonalna do posiadaneog doświadczenia fotograficznego :mrgreen:

MC 

piotr_u., zle mnie zrozumiales.
Ja sie np. z Wujek_Pstrykacz nie zgadzam w niektorych kwestiach systemowych :wink: , ale mam do niego wielki szacunek nie tylko ze wzgledu na wiek.
I jesli prosze kogos o porade to po to, zeby wysluchac, a nie udowadniac swoje (bledne) teorie.

goltar 
Optyczny

Panowie wystarczy wyjaśnień, proponuje wrócić do tematu :)

Portal 
Bywalec

Wysłany: Sob 08 Lis, 2008   

wow , jak on poszedl w gore , dwa , trzy tygodnie temu kosztowal okolo 850 zl , dzisiaj patrze a tutaj 999 zl. Czyzby to wynik "kryzysu swiatowego" bo chyba nie pobytu ?

MC 

Wysłany: Nie 09 Lis, 2008   

To wynik polityki Canona. Pewnie niedlugo ludzie beda skakac z radosci za 50zl cashback... :evil:

Jasper 
Rozmowny

Wysłany: Nie 09 Lis, 2008   

Portal napisał/a:
wow , jak on poszedl w gore , dwa , trzy tygodnie temu kosztowal okolo 850 zl , dzisiaj patrze a tutaj 999 zl. Czyzby to wynik "kryzysu swiatowego" bo chyba nie pobytu ?

Nie śledzę cen tak " na bieżąco" ale porównaj z podobnymi. Jeśli ceny także poszły w górę no to niestety tendencja. Sądze także, iż może to być wynik ( w przypadku tego obiektywu) zarówno kryzysu jak i popytu.

Odpowiedz do tematu