Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wiesz, że gdzieś tam na pewnych wyspach są ludzie którzy nie widzieli nigdy ludzi spoza tych wysp ?
Napisz jakie to matryce, będzie ciekawiej i bardziej rzeczowo.
Wiesz, że gdzieś tam na pewnych wyspach są ludzie którzy nie widzieli nigdy ludzi spoza tych wysp ?
Napisz jakie to matryce, będzie ciekawiej i bardziej rzeczowo.
nie ma nic jaśniej opisanego na DxO niż ten temat ale NIE ty będziesz brnął, bo przecież trzeba sięgnąć szczytu a raczej dna
Jak porównasz sobie pierwsze 10 puszek aps-c z rankingu do twojego ulubieńca FF, to okazuje się, że tylko dwie puszki mają większe odchyłki od niego. Dodatkowo pewien entrylelvelowiec za 2300 ziko wypada od tego twojego "wzorca" FF lepiej a wszystko to tylko do iso 1600.
manolo, w pierwszej trzydziestce jest puszka która "deklarowane" iso przez producenta ma prawie dokładnie zbliżone do wartości nominalnej i jest to puszka aps-c.
manolo, czy ty naprawdę musisz umierać za to że nie umiesz czytać wykresów?
manolo [Usunięty]
Wysłany: Wto 28 Sty, 2014
ale to nie udowadnia niczego przeciwnego do tego co pisałem...
może nie podoba Wam sie że FF tanieją, stąd ten wielogłos,
poza tym wątek jakby nie o tym, więc ja już w tym temacie podziękuję,
szczególnie że koziemu na umieranie się zebrało.
Udowadnia, że wartości deklarowane ISO mają się nijak do analogowego wzmocnienia sygnału i nie ma korelacji wielkość sensora-bliskość deklarowanych wartości do wzorca, z czego zwłaszcza drugie próbujesz wmawiać.
Co też wyraźnie samo DxO zaznacza na stronie swojej. Kto chętny znajdzie odpowiedniego linka?
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Sro 29 Sty, 2014
manolo napisał/a:
może nie podoba Wam sie że FF tanieją, stąd ten wielogłos,
dramat
manolo [Usunięty]
Wysłany: Sro 29 Sty, 2014
jaad75 napisał/a:
manolo napisał/a:
Udowadnia, że wartości deklarowane ISO mają się nijak do analogowego wzmocnienia sygnału i nie ma korelacji wielkość sensora-bliskość deklarowanych wartości do wzorca, z czego zwłaszcza drugie próbujesz wmawiać.
Wysłany: Pią 31 Sty, 2014
manolo napisał/a:
hijax_pl napisał/a:
manolo, podaj mi jakieś naukowe potwierdzenie swoich tez. Tzn coś co mnie utwierdzi, że to co wypisujesz to wiedza a nie przeczucia jakieś.
bardzo bym chciał, ale nie mogę.
C.B.D.O.
manolo [Usunięty]
Wysłany: Pią 31 Sty, 2014
cygnus, zacząłeś przytakiwać to kontynuuj, na szyfranta się nie nadajesz
nie mogę bo jest to zbyt oczywiste, nawet jeśli hijax_pl znowu przytoczy swój standardowy wywód którego zadaniem jest robienie wrażenia na kompletnych laikach
a nie udowadnianie czegokolwiek bo oczywiste fakty pozostaną oczywistymi faktami,
im mniejsze matryce tym więcej marketingu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 10