Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
no racja przeceniłem pentaxa w niektórych zakresach 70-200/100-400 czy 16-50 i na kilku stałkach powyżej 200 jest to co najwyżej 3- w stosunku do canona czy nikona
AndrzejM.Makuch napisał/a:
A w razie czego - osobiście bym firmę Pentax gnębił.
ty już zrobiłeś tyle czarnego PR-u że gebels by sie nie powstydził
a widzisz kojut, bo większość to by najpierw oddała do serwisu,
Dla mmnie to oczywistość, zresztą takie założenie było autora tematu i z tym nie polemizuję:
Cytat:
Osoby te powinny skorzystać z usług autoryzowanych serwisów Nikon, aby wykazać, że wyczerpano możliwość usunięcia niesprawności a problem występuje nadal.
Zresztą też nabąknąłem o tym:
Cytat:
pokazałbym /.../ korespondencję z serwisem firmowym
widocznie niedostrzegalnie
kozidron napisał/a:
rzecznik konsumentów nie musi być najlepszym rozwiązaniem.
Ale jest najprostszym i najszybszym. Najłatwiej i najtaniej jest też tu o poradę.
kozidron napisał/a:
bo zdaje się nie do końca zrozumiałeś intencje.
To wytłumacz mi jakie są intencje anonimowego nicka z internetu zbierającego numery seryjne korpusów i adresy email... Ja wolę pozostać podejrzliwy.
kozidron napisał/a:
Poza tym nie jest obowiązkiem podawanie swoich danych osobowych na forum
Gdzie pisałem o obowiązku?
kozidron napisał/a:
nie wszyscy publicznie muszą wiedzieć o tym, że masz wadliwie działającego d800
No to nie powinno się publicznie zabierać głosu.
kozidron, z tego co pamiętam, to 007areka nie szukał osób do pozwu zbiorowego, choć opisał swój problem w miarę dokładnie. Czy sfor ma podobną przypadłość ze swoim aparatem?
kozidron napisał/a:
to fakt, pentax w końcu trafia, mimo iż nie ma do niego w systemie szybkich obiektywów, to z kundlami chodzi na 3+ w porównaniu do nikona czy canona
To fakt panie, to fakt...
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Wto 25 Mar, 2014
kojut napisał/a:
kozidron, z tego co pamiętam, to 007areka nie szukał osób do pozwu zbiorowego, choć opisał swój problem w miarę dokładnie. Czy sfor ma podobną przypadłość ze swoim aparatem?
Każdy najpierw szuka rozwiązania na swoim podwórku i stara się poradzić sobie jak najlepiej potrafi.
kojut jak do mnie trafia jakiś nowy nabytek, a sporo już szplajsu nakupowałem i sporo sprzetu się przewineło przez moje ręce, to go testuje na każdym ustawieniu aż do bólu ze zwykłej ciekawości.
Taki błędnie działający af, miałbym już wykminiony 1 dnia, jeżeli byłby to zakup internetowy, wsadziłbym jeszcze następnego dnia w ten sam karton i oddał, jeżeli odbierałbym w sklepie, byłby zwrot z powodu wadliwego działania, czekałbym tylko na trzecią niepoprawną naprawę.
Niestety w takich przypadkach trzeba pstrykać starym body a to boli.
kojut, przecietnie człowiekowi ciężko się przyznać, że jego ciężko zarobione pieniądze poszły na coś co nie działa jak trzeba i tu mogę zrozumieć rozczarowanie ale to żeby nie wyłapać tego od razu, tym bardziej że ma się za forumową mądrale to tego juz nie kumam.
Najczęściej problem z AF w D800 jest taki, że choćby zademonstrowanie go w serwisie graniczy z cudem. Bo jak pokazać coś co w wielu przypadkach dzieje się co kilkanaście lub nawet kilkadziesiąt tysięcy zdjęć ? (mam na myśli totalne rozkalibrowanie układu i przez to potrzebę ponownego kalibrowania każdego obiektywu z osobna).
Znam tylko jeden przypadek (w sumie 2 korpusy, jednego właściciela) gdzie ten problem pojawiał się co kilkaset zdjęć.
Walczyć z serwisem Nikona................ ja dziękuję, już walczyłem kilka razy. Przegrałem, straciłem kasę i nerwy. W sumie ponad rok. Od czasu D7000 nie udało mi się kupić Nikona, który by był bezproblemowy. Łudziłem się, że w przypadku D800 kontroli jakości nie oleją, bo to sprzęt "profi" więc Nikon nie pozwoli sobie na kolejne potknięcie. Myliłem się. Serwis oczywiście nie pomógł, nawet ten chwalony niemiecki. W sumie po wizycie w serwisie było nawet gorzej W końcu po kilku latach zrozumiałem, że przynajmniej w moim przypadku lepiej będzie po prostu zaryzykować i zmienić system. Zrobiłem klasyczne "głosowanie portfelem". Obecnie jestem bardzo zadowolony z Canona 5D3 i 6D. Autofocus w obu jest według mnie trochę słabszy niż w Nikonie D800, ale PRZEWIDYWALNY i nie "odwala mu szajba" jak to było w D800. Jak dotychczas nie mam problemów i liczę na to, że tak już zostanie.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Sro 26 Mar, 2014
Fatman73, ja nie pisałem u góry o Tobie, ty swój temat opisałeś dość rzetelnie. Weź mi tylko przypomnij, czy po jakimś kolejnym serwisie padł pomysł, żeby wymienić ci puszkę na nową?
kozidron, nie nie spokojnie Mój wpis dotyczył ogólnej sytuacji. Chciałem po prostu to wszystko w miarę zwięźle opisać.....
Niestety pomysłu na wymianę mojej puszki nie było, nie ukrywam że w przypadku D800 poddałem się po jednorazowym serwisowaniu. Nie miałem już siły ani czasu na to wszystko.
Dobrze, że nie zdecydowałem się na zmianę systemu.
Takie klocki...
007areka [Usunięty]
Wysłany: Nie 30 Mar, 2014
Fatman73 napisał/a:
Mój był z niemieckiej dystrybucji. Kupiony w czerwcu 2012.
... moj pierwszy był z polskiej, zastanawiam sie co mogło byc przyczyna takiego niemałego feleru który został wychwycony na całym świecie/z rożnych dystrybucji,
Ja mam D800 z niemieckiej dystrybucji i jestem zadowolony. Miałem też D700 ale sprzedałem i zostawiłem sobie D800 - AF działa tak samo w obydwu chociaż wydaje mi sie że w D800 ciut szybciej ( a może to tylko siła sugestii
Miałem kiedyś kolegi D800 ( z pierwszych partii produkcyjnych) i byłem zawiedziony pracą AF i WB oraz tym że po 20 tyś juz farba była powycierana.
Mój obecnie ma około 40 tyś i żadnego wytarcia farby a AF działa świetnie (łącznie z bocznymi punktami AF), tak samo jak D700 z którym też nie miałem nigdy żadnego problemu może dlatego ze używam tylko szkieł Nikona? Może nowy firmware coś poprawił? Nie wiem w każdym razie jestem zadowolony.
Myślałem nawet o Canonie ale nie mogę "przełknąć" braku wbudowanej lampy.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Czw 10 Kwi, 2014
vulkanwawa napisał/a:
Myślałem nawet o Canonie ale nie mogę "przełknąć" braku wbudowanej lampy.
a otwieranie tej lampy w nikonie cię nie denerwuje
Moje zdanie jest takie, że w tej klasie sprzętu wbudowana lampa nie jest potrzebna.
nienietaktak [Usunięty]
Wysłany: Czw 10 Kwi, 2014
vulkanwawa napisał/a:
Myślałem nawet o Canonie ale nie mogę "przełknąć" braku wbudowanej lampy
o ja cie! Rzeczywiście, nie ma lampy. Dobrze, że przypominasz, bo o tym zapomniałem
Z Canona też farba zaczyna złazić, ale mam nadzieję, że to nie wpłynie drastycznie na jakość zdjęć.
Mnie w EL zawsze wkurzała wbudowana lampa, mimo, że rzadko robię w innym programie niż M. Ale ta wyskakująca lampa to zmora, teraz jest dużo lepiej, nic mi brwi nie przytrzaśnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 9