Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Kozi, wisi mi "ład" nazewniczy w Nikonie... Pasuje? I dlatego może ktoś inny z tym problem jakiś ma, chyba nawet nie tylko z tym.
no własnie na tym polega ogólnie twój problem, polecanie beznadziejnego 8 letniego kadłubka pentaxa jest wytłumaczeniem na wyimaginowany problem nazewniczy nikona, generalnie AndrzejM.Makuch można Ci tylko pogratulować braku przytomności
kozidron, ja się zgadzam, że w Nikonie nazewnictwo jest, a zwłaszcza było, wyjątkowo bałaganiarskie. Najpierw pojawił się D70, potem wypuścili niższe klasy D50, D40, D60 itp. Nie mówiąc już o tej ostatniej zmianie na numeracje D5xxx i D7xxx itp. A co z serią Dxxx? Na logikę D700 powinno być kontynuacją linii D100, D200, D300.
Ty śledzisz te zmiany na bieżąco, ale jak ktoś próbuje wejść w temat to nie jest to w żaden sposób logiczne.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Nie 04 Maj, 2014
mozer, ja ci już raz mówiłem, że zachowujesz się jak Andrzej, wtedy odpisałeś "apage" jeżeli powiem ci drugi raz będzie to znak, że niewiele czasu zostało do wyjścia z tej sytuacji z twarzą, żeby to się nie musiało skończyć uwolnieniem duszy z wnetrzności.
mozer generalnie krótko, przestań bredzić bo to działka Andrzeja, nie odbieraj mu chleba.
Nie przypominam sobie ww. sytuacji, ale i tak nie wiem co to ma do rzeczy. Nie odpowiedziałeś merytorycznie tylko jak zwykle w swoim stylu
W którym miejscu niby 'bredzę'?
kozi, mozer spokojnie przedstawił argumenty. Ty piszesz dziwne rzeczy.
To już nie jest dyskusja z AM wycofującym się rakiem z bredni. Tym razem w odpowiedzi na coś z czym mozna sensownie dyskutować to Ty trochę chyba już mocno jedziesz po bandzie.
kozidron [Usunięty]
RB, nazewnictwo jest klarowne, jak lata mijają tylko Andrzej ma z tym problem a własciwie polega to na odwracaniu uwagi od tego, że poleca komuś 8 letniego kadłubka pentaxa z jakims loteryjnym kwasem na M42 kiedy OP ma d700.
mozer napisał/a:
Nie odpowiedziałeś merytorycznie tylko jak zwykle w swoim stylu
a jak odpowiedzieć komuś kto ma problem z jasna polityką nazewniczą nikona, jak przeszukać około 5 forów polskich przez ostatnie lata, mozer jesteś w ogromnej mniejszości, do czego ja mam cię przekonywać? Do tego, że to jest temat zastępczy na głupawe pomysły Andrzeja czy do tego, że nie masz racji. Nie uważasz, że szkoda czasu:P ?
mozer, masz problem ze zrozumieniem co jest na jakiej półce, częściej zagladaj na strone nikona.
Tu nie potrzeba żadnych argumentów, tych modeli jest tyle co kot napłakał, jak nie możesz sie w tym zorientować, to naprawdę ja ci nie pomogę.
RB, nazewnictwo jest klarowne, jak lata mijają tylko Andrzej ma z tym problem a własciwie polega to na odwracaniu uwagi od tego, że poleca komuś 8 letniego kadłubka pentaxa z jakims loteryjnym kwasem na M42 kiedy OP ma d700.
To wiemy, ale mozer Ci takiego kitu nie wciskał a go zrugałeś za nic.
A swoją drogą N dość "nielinearnie" nazywał niektóre swoje dslr. I nie piszę wcale, że nie mogę się w tym zorientować
Ostatnio zmieniony przez RB Nie 04 Maj, 2014, w całości zmieniany 1 raz
kozidron [Usunięty]
mozer napisał/a:
Zresztą napisałem wyżej czemu oznaczenia są nielogiczne, jak nie zrozumiałeś to ja Ci nie pomogę
mozer, musisz pomóc sobie, wiesz jakie były oznaczenia canona jeszcze w czasach cyfrowych przed 10D ?
mozer, słabo że robisz się na takie cienkie zagrania Andrzeja
kozidron, czy ja piszę cokolwiek pozytywnego o Canonie? I kto tutaj stosuje taktykę tematów zastępczych, hm?
Ja tylko stwierdzam fakty, do których najwyraźniej nie potrafisz merytorycznie się odnieść
kozidron [Usunięty]
mozer napisał/a:
Ja tylko stwierdzam fakty, do których najwyraźniej nie potrafisz merytorycznie się odnieść
oj biedny Ty uciskany przez nie transparentne nazewnictwo nikona, taki biedny z Ciebie żuczek, wybacz że kłade na szukanie argumentów ale postawiona teza wydaje się nader śmieszna, żeby szukać
Było trochę trudno, między innymi dlatego, że Pancolar pochodził z serii, w której nie było stałego wyłączania przesłony, a jedynie hebel, który należało stale trzymać wciśnięty.
No nie koniecznie - wystarczyło go nacisnąć po potwierdzeniu ostrości, a przed wyzwoleniem migawki.
Kozidron co za ham! Człowieku takiego poziomu wypowiedzi powinieneś się wstydzić. K200D do m42 to świetny pomysł sam mam i używam z kultowym Takumarem. Nazywanie tego aparatu kadłubkiem jest obraźliwe i nie godne osoby mającej styczność z fotografią. Mam mieszać ludzi z błotem bo fotografują aparatem z mniejszą matrycą? Masz kompleks wielkości czegoś tam? Idź go leczyć gdzie indziej. Trafiłem tu poprzez wyszukanie informacji o muszli ocznej 0-ME53 i matówce bo sam chce zrobić taką modyfikację wyobraź sobie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 14