Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Pozostała jeszcze kwestia sprzedawcy. Powinienem mu ten sprzęt wsadzić do samego odbytu i podziękować za "fachową" obsługę.
Jak zauważył już Kozi, nie bardzo masz o co mieć pretensje. Sprzedawca prawdopodobnie założył, że do takich celów kupno sprzętu za takie pieniądze jak 6D + 24L jest mało sensowne lub prawdopodobne i po prostu Cię nie naciągnął. Mam tylko nadzieję, że zdajesz sobie sprawę iż 24L nie ma zooma. I tak przydałby się jeszcze jakiś obiektyw.
Mam tylko nadzieję, że zdajesz sobie sprawę iż 24L nie ma zooma.
Ma - nożny Mi to nie przeszkadza, to są wycieczki więc parę kroków więcej...
komor napisał/a:
I tak przydałby się jeszcze jakiś obiektyw.
No przecież napisałem, że do powyższego zestawu jeszcze dodatkowo stałkę z ogniskową 100 do portretów.
Mam żal, bo określiłem jasno i wyraźnie, że chcę kupić sprzęt dobry i koszty mnie nie przestraszą. Sprzedał 60D z Sigmą 17-70..... Chyba zauważył, że jestem laikiem.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Wto 07 Paź, 2014
Cytat:
Mam żal, bo określiłem jasno i wyraźnie, że chcę kupić sprzęt dobry i koszty mnie nie przestraszą. Sprzedał 60D z Sigmą 17-70..... Chyba zauważył, że jestem laikiem.
Phila, my tu jesteśmy przyzwyczajeni, że ludzie podchodzą bardzo ściśle do budżetu. Niby to napisałeś ale potencjalnie górną granicę mozna ustalić jeszcze wyżej np. z nikonem d800.
Pewnie tak samo pomyślał sprzedawca, ja bym go nie obwiniał, masz zestaw(60d+ sigma) do latwiejszych tematów
Tak czytałem wiele tematów na tym forum i faktycznie większość chce kupić tanio i dobre. Może troszkę snobistycznie to wygląda ale jak coś kupuję to chcę mieć sprzęt dobrej jakości (nie musi to być najwyższa półka! - musi być dobry). Jeśli na czymś się znam to sam decyduje co kupić, jeśli nie to polegam na wiedzy sprzedawcy (przepraszam, od dzisiaj już im nie). To był oczywisty mój błąd. Kolejność powinna być odwrotna: wiedza a później sklep. Uczymy się na błędach.
A jak inaczej wykonał bym foto? Czy bez problemu? To różnie! Zauważyłem, że pkt musiałem ustawiać na jaśniejszy fragment budynku więc ostrość łapałem na oświetlonych elewacjach.
[ Dodano: Wto 07 Paź, 2014 14:08 ]
Usjwo napisał/a:
Moze pokaz zdjecie i RAW'a. Czesto ta "mdlosc" jest wynikiem niepoprawnej obrobki
Troszkę mieszałem tymi suwaczkami: kontrast i jeszcze coś. Jak będę w domu to napiszę dokładnie.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Wto 07 Paź, 2014
Phila napisał/a:
2.8 iso do 5000 ze stabilizacją
Usjwo napisał/a:
Moze pokaz zdjecie i RAW'a. Czesto ta "mdlosc" jest wynikiem niepoprawnej obrobki
Przy wartościach iso 3200- 5000 oraz pełnej dziurce mdłość z tej matrycy i obiektywu jest dość naturalna i nie trzeba jej nawet pomagać w LR
Oczywiście, nie wykluczam że w LR można tą "mdłość" pogłębić ale nie oszukujmy się, przy takich parametrach cudów nie ma, dodatkowo biorąc jeszcze pod uwagę całkiem prawdopodobny długi czas mogło dojśc do poruszenia i masz babo placek.
Sunders, ja rozumiem, że jesteś dociekliwy ale na iso 3200 z pełną dziurą z tej matrycy może być słabo a nawet musi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 10