Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
kistian napisał/a:
W 5d markIII podoba mi się "z takich pierdółek ułatwiających życie" właśnie joystick.
Podpowiem: m.in. ze względu na to wybrałem 5DIII, a nie 6d.
Kup 5dIII, nie pożałujesz.
ergonomia z 6d jest bardzo przyzwoita, w końcu zaczęło to przypominać nikona
Warto wybrać 5d3 ze względu na af i jego mozliwości, punkty są zdecydowanie bardziej rozzstrzelone i boczne mają przyzwoita skuteczność, czego nie mozna powiedzieć o 6d
Różnice ergonomiczne w takim aspekcie między tymi modelami w tym kontekście są pomijalne. Wedle testów 5d3 wypada o ciutke gorzej od 6d pod względem obrazowania, ja tego nie widzę ale skuteczność i jakość pracy modułu af w 5d3 może mierzyć się nawet z lepszymi w tej klasie.
Preskaler, przy jakich czułościach wykonałeś to porównanie?
Przepraszam za opóźnienie w odpowiedzi ale teraz pora wyjazdowa!
Czułość pewnie ok. 400 ISO. Nie podam dokładnej bo miałem "włam" do kompa i wirus mi wyżarł większość zdjęć. Te tylko ocalały, które były gdzieś tam umieszczone.
Witajcie,
jeszcze na chwile odświeżę temat. Wiadomo, że najlepiej aby puszka miała jak najmniej "kręconych filmów" ale czy np 10h materiału - krótkie urywki nie ciągła praca to dużo na 5d mark III
Witajcie,
jeszcze na chwile odświeżę temat. Wiadomo, że najlepiej aby puszka miała jak najmniej "kręconych filmów" ale czy np 10h materiału - krótkie urywki nie ciągła praca to dużo na 5d mark III
Tego ile on faktycznie nagrał to się pewnie nie dowiesz ale spokojnie może to być i 10 ale tysięcy godzin. Te konstrukcje o dziwo mają bardzo dobre chłodnienie matrycy i radzą sobie z wielogodzinnym filmowaniem.
Te konstrukcje o dziwo mają bardzo dobre chłodnienie matrycy i radzą sobie z wielogodzinnym filmowaniem.
U mnie po około 300 godzin rocznie na sztukę wypada i nic się nie dzieje, natomiast w body od foto migawka padła przy klatce numer 150200 (w przybliżeniu).
Andrzej.M. [Usunięty]
Wysłany: Czw 14 Lip, 2016
monkowy_dziadek napisał/a:
po około 300 godzin rocznie na sztukę wypada i nic się nie dzieje
jakie długie przerwy między ujęciami dla schłodzenia matrycy stosujesz? To znaczy ile po 29 minutach pracy?
Andrzej.M., tu akurat nie ma się do czego czepiać. Canony mają bardzo dobre chłodzenie i spokojnie są w stanie przetrwać wielogodzinne sesje filmowe z użyciem Magic Lantern. Piszę o ML, bo pozwala nawet modelom xxxD na filmowanie w All-i, co znacznie wymęcza i grzeje procesor, do tego bez limitu czasu.
Andrzej.M. [Usunięty]
Wysłany: Czw 14 Lip, 2016
monkowy_dziadek napisał/a:
Zdarza się, że dwie, trzy sekundy
Wojmistrz napisał/a:
nie ma się do czego czepiać.
Pytam z ciekawości. Czyli rzeczywiście ograniczenie czasowe wynika z "układu" a nie z techniki. Wojmistrz, Ciekaw jestem czy tak samo jest z Pentaxami? Bo pewnie próbowałeś? I ten magiczny program pod Pentaxa też podchodzi? I do czego jest potrzebny? Sorry za naiwne pytania w temacie ML - ale zupełnie go nie znam. A może jednak wrócę do filmowania. Coś tam skręciłem Pentaxami ale nigdy nie potrzebowałem więcej niż 5 minut - po prostu nigdy w życiu nie robiłem rejestracji... Może po prostu na to taśma była za droga... więc do tego wysyłano kamery "elektroniczne" z Ampexem.
Andrzej.M., 29'59" to ograniczenie softwarowe wynikające z przepisów prawa, dla rozróżnienia kamkorderów od aparatów. Kamery obłożone są innymi opłatami za użycie kodeków, cłami i całym szeregiem innych utrudniaczy. Jeśli ktoś się weźmie za hackowanie Pentaxa, to może też uda się znacznie więcej wyciągnąć z tego sprzętu. Swoją drogą myślę, że chłopaki od ML mają ciche przyzwolenie, jak nie całą pomoc od strony Canona przy tworzeniu tego softu.
All-i to kompresja wewnątrzklatkowa, czyli ta świetna do montażu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 10