Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Lornetka kieszonkowa co najmniej 28mm
Autor Wiadomość
kimek27 
Optyczny

Wysłany: Czw 15 Wrz, 2016   

RoboBat kup tego 8x28AM3
to lornetka przedziału 700-1000pln
na aukcji za 250 złotych

Reklama

RoboBat 
Optyczny

Wysłany: Czw 15 Wrz, 2016   

Tak? To zapodaj linka.

[ Dodano: Czw 15 Wrz, 2016 23:51 ]
Jeśli to ten:

http://www.ebay.co.uk/itm...seLcZ_-NRWaXLZA

to nie wysyła do Polski

kimek27 
Optyczny

Wysłany: Pią 16 Wrz, 2016   

Szkoda ze nie chce wyslac, paczka byla by mala i mniej niz kilo wiec poczta wysylka to max do 10 funtow

RoboBat 
Optyczny

No ale ty kupiłeś przedostatnią a mnie namawiasz na ostatnią. No to jak to zrobiłeś?

mariuszi 
Rozmowny
raczej bino

Wygląda jak ecotone Kamakura

kimek27 
Optyczny

Tych lornetek bylo kilka aukcji, Ja kupilem jedna bodajze w maju.
Jest sporo klonow tej lornetki. To jest Kamakura, ale juz zrobiona w chinach.

RoboBat 
Optyczny

Czyli masz już ją. Możesz coś o niej napisać. Trochę małe pole jak na mój gust, ale jeśli obraz jest krystalicznie czysty i nie przekłamuje kolorów to może będę jej szukał aż znajdę.

kimek27 
Optyczny

Lornetka jest dawno u rodziny w PL. Uzytkowana jako turystyczno/wycieczkowa etc
Poza małym polem i zauważalną AC nic tej lornetce nie dolega, pole ostre w 80%, ale nieostrość brzegowa jest znikoma. Mechanicznie rewelacja. Porównując ze skwarkiem 8x25 lornetka warta swojej ceny, ma słabszą transmisje (no ale skwarek jest ciężki do przebicia), ostrość na tym samym poziomie, kontrast słabszy, porównując łeb w łeb. odblasków nie zauważyłem. Za 1/3 za nową sztuke nie ma konkurencji.
Cięzko kupić dobrą małą lornetkę z dużym polem widzenia, gdyż takich niestety nie ma

RoboBat 
Optyczny

Teraz mnie oświeciło. Przecież ty z GB piszesz. No to chyba cię poproszę o przysługę. Zgodzisz się?

[ Dodano: Sob 17 Wrz, 2016 08:26 ]
Troszkę poza budżet ale parametry ma przyzwoite
http://www.astroshop.pl/b...d-10x25/p,24798

kimek27 
Optyczny

Wysłany: Sob 17 Wrz, 2016   

RoboBat pisz do mnie osobiscie, cos wymyslimy

Abs 
Optyczny

RoboBat napisał/a:
...
[ Dodano: Sob 17 Wrz, 2016 08:26 ]
Troszkę poza budżet ale parametry ma przyzwoite
http://www.astroshop.pl/b...d-10x25/p,24798

Przypomnę, że w klasie 25mm - 26mm jest parę ciekawych sztuk; Nikon Travelite Ex 8x25 (9x, 10x) o której swego czasu pochlebnie wypowiadał się Klimek27, solidna Meopta 8x25 http://www.meoptasportsop...25/ctgBen.html, Vortex Vanquish 8x26 i poza budżetem Bushnel Elite 7x26 oraz Zeiss Terra ED 8x25 (10x)

Marlut 
Optyczny

Abs napisał/a:
... solidna Meopta 8x25, Vortex Vanquish 8x26...
widziałeś te lornetki?

RoboBat 
Optyczny

Ja nie widziałem żadnej małej loretki. Odwórocene porro mi się nie podoba. Wolę komstrukcję typu pocket czyli składaną. Mam obawy, że za wiele przez te maleństwa nie widać, dlatego zdaje się na forumowiczów, którzy przerabiali już ten temat, a nawet się sparzyli. Lepiej uczyć się na cudzych błędach.

kot Sylvester 
Maniak

RoboBat gdybyś jednak zdecydował się zaryzykować to tu jest taniej :

https://www.militaria.pl/...99.xml?cat=1452

a tu nieco opinii ażeby nie było całkiem w ciemno:

https://www.amazon.com/Bu...+10x25+Ultra+HD

RoboBat 
Optyczny

Dzięki ci kocieS, ale cnyba się nie skuszę. Po pierwsze nie spełnia założeń czyli minimum 28mm, a po drugie cena. Na rower lornetka nie może być za droga, bo jak to na rowerze, może się łatwo uszkodzić a wtedy żal jest wielki. Tania i dobra i spełniająca założenia jest propozycja kimka27 czyli helios am3.

Odpowiedz do tematu