Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Wto 05 Maj, 2020
Arek napisał/a:
Jak ktoś jest przyzwyczajony do małych pól popiardółek o średnicy 20-25 mm, to pole Prostaffa jest dla niego OK
....
..a podobno małe jest piękne.. niektórzy nawet wybierają Mini Coopera, który zajmuje mało pola na miejscu parkingowym .. no taki żart
...a poważnie - patrząc przez Prostaffa 7s spodziewałem się efektu tunela, którego nie było. Jeśli dla kogoś M7 jest zbyt drogi to ten Nikon jest bardzo fajny... z polem 6,5 stopnia, które moim zdanie można "strawić".
PS. Mini C to fajne autko podobnie jak Nikonki 8x30 to miłe lornetki...
Często porównujemy poszukiwanie idealnej lornetki do poszukiwania Świętego Grala . Czy naprawdę szukamy ideału i życia wiecznego . A może lubimy być w drodze , może potrzebujemy energii innych ludzi , pretekstu żeby wyjść do lasu , posłuchać śpiewu ptaków . Zauważyłem że ta droga nie ma końca , za każdym następnym wzniesieniem odkrywamy coś nowego , coś lepszego , coś innego . Nawet nie wiem czy chciałbym znaleźć ten ideał , bo o czym bym wtedy marzył , o czym bym śnił po nocach .
To w Decathlonie to tania chińszczyzna, która po kilku tygodniach intensywnego użytkowania będzie bardziej kalejdoskopem niż lornetką. Unikaj.
Hm, jak po kilku tygodniach to jeszcze spoko, bo jest tam 2 lata zwykle bezproblemowej gwarancji. Jak komuś jakość obrazu takiego MH540 10x32 odpowiada, co pole szersze ma niż w 23x droższy ultravid, to kto wie czy nie lepiej polecać to komuś za 150zł niż w ciemno brane używane BPC, a taki DO One czy Forest swoją jakością mechaniki też nie rozpieszcza
No, No, Delta Forest II mechanikę ma w porządku i jest pancernikowata. Mam 12x50 już z 10 lat i śladu na niej nie ma. Za to aberracje zabijają słonia z 100 metrów.
Pewnie jak się trafi.
Pozdr. Ch.
Ostatnio zmieniony przez Chomsky Sro 06 Maj, 2020, w całości zmieniany 1 raz
Panowie niestety budzet mi sie uszczuplil do 800zl Wystapily niespodziewane wydatki
Teraz nie wiem jaka mam wziąć. Za duzo tego tu jest. A interesuje mnie przynajmniej 10x zoom
Tak zapytam duza jest roznica w przyblizeniu miedzy 10 a 8 ?
Panowie niestety budzet mi sie uszczuplil do 800zl Wystapily niespodziewane wydatki
Teraz nie wiem jaka mam wziąć. Za duzo tego tu jest. A interesuje mnie przynajmniej 10x zoom
Tak zapytam duza jest roznica w przyblizeniu miedzy 10 a 8 ?
Wysłany: Czw 07 Maj, 2020
Gratuluję decyzji... Na ile będzie dobre - sam ocenisz. Myślę, że w budżecie do 1000 zł jest ok (może nawet bardzo ok) . Pewnie za jakiś czas pomyślisz o uzupełnieniu o jakiegoś malucha.. Uspokajam - to zupełnie naturalne nastawienie. Póki co ciesz się z zakupu i może podziel się pierwszymi wrażeniami.
Witam. Dostalem dzisiaj moja lornetke i powiem ze dla mnie kozak. Obraz czysciutki bez znieksztalcen. 10x jednak daje rade. Kupilem kiedys z lidla za 150 zl jakas lunete z 60x powiekszeniem i jak teraz porownalem sobie to co widac przez tego nikona a przez ta lunete to moge stwierdzic ze stracilem 150zl. Napisze jeszcze jak bedzie sprawowac sie w terenie i dodatkowo przy slabszym oswietleniu. Na obecna chwile mega lornetka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 10