Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
A mnie od zawsze śmieszy wielkie zainteresowanie reprezentacją piłkarską i kolejne zapowiedzi świetnej gry i walki o madale. To wszystko w kraju w którym dzieciaki kopią piłkę na brudnych, obskurnych podwórkach bo nie ma boisk a na wielu z tych które są rosną haszcze do pasa. Gdzie mają się wykluć talenty na miarę europejską? Czy gdyby Podolski został w Polsce miałby takie szanse na rozwój? Reprezentacja to tylko wierzchołek góry którą powinno tworzyć szkolenie młodzieży a to u nas praktycznie nie istnieje więc o czym w ogóle ta rozmowa?
W Brazylii mają dużo gorsze warunki, a jakie osiągają wyniki. To nie jeden element szwankuje jest ich znacznie więcej (z PZPN na czele).
Tylko że tam gra w piłkę jest często jedynym sposobem żeby się wyrwać ze skrajnej nędzy. Zgadza się że winny jest ten cholerny, skorumpowany pzpn - co z tego że chcesz wygrać mecz, zapierniczasz dając z siebie 100 % przez 90 min a i tak wynik został już ustalony przy zielonym stoliku. Szkoda tylko, że w Polsce nie ma woli aby cały ten układ rozwalić w diabły.
Polscy piłkarze są w ogóle superutalentowani, tylko zawsze wiatr w oczy - jak nie PZPN, to dziennikarze, albo trener... Polacy są najlepsi - przecież wygrali z Anglią na Wembley w 1973... I pod Grunwaldem...
Ostatnio zmieniony przez jaad75 Wto 10 Cze, 2008, w całości zmieniany 1 raz
jaad75 nie musisz być cyniczny. W wielu krajach jest tak jak napisałem i nie tylko w Polsce są utalentowani zawodnicy ale jak chcemy się kiedyś liczyć w światowej czołówce to najpierw musimy działać u podstaw. Bo z tymi 30 letnimi i starszymi zawodnikami cudów się zrobić nie da i to oczywiste.
Oglądając piłkę od zawsze zamykają mi się oczy i to nie ważne czy grają dobrzy czy źli. Co ciekawsze kompletnie nie zasypiam na znacznie "senniejszym" sporcie - Snookerze i chyba bardziej chciałbym zobaczyć Polaka w lidze snookera niż naszą drużynę kopanki w finale mistrzostw.
PS. Nie tylko w piłce u nas wszystko robi się od d... pupy strony.
Ja mam tak nie tylko z piłką nożną. Jeszcze w średniej szkole sporo trenowałem w siatkę, ale jak włączę mecz w tv to po 15 minutach mam dość. Ze sportem jak z fotografią - trzeba robić zdjęcia/grać a nie gadać ;D
PS. snookera może dlatego lubię oglądać, że kompletnie nie umiem zagrać w to na żywo, próbowałem raz i skutki były opłakane ;]
Moim zdaniem powinni zatrudniać ludzi z ulicy,kogo popadnie.
Zastanawiam się nad emerytami i inwalidami.
Jakiegoś winiarza położyć w bramce.
Poziom gry byłby ten sam,ale zdecydowanie oszczędniej.
No i aktywacja fizyczna dobra dla zdrowia, poza tym nowe i potrzebne miejsca pracy.
Tych co sa teraz to zagonić do jakiejś roboty, żniwa niedługo, potem ziemniaki,melioracja...niech sobie tam pokopią chłopaki.
Benek niech wraca do Holland, dzieciaki są lepsze do trenowania.
A byłbym zapomniał...boiska...krowy i kozy wypasać,mleko będzie.
No dobra to odstawiamy Panowie wynik "meczu o wszystko" z Austrią. Myślę że tu każdy wynik jest możliwy, źle będzie jak Polacy dadzą sobie pierwsi strzelić bramkę bo jakoś nie widzę w tej drużynie siły ataku dla odrobienia strat.
Taka mała historyjka. Między innymi uczę w szkole dla dorosłych. Jednym z uczniów jest działacz piłkarski (ciekawe jest to, że działacz musi dorabiać średnie wykształcenie). Jakiś miesiąc temu gadaliśmy o piłce i dowiedziałem się, że wybiera się na wszystkie mecze Polaków. Powiedziałem mu, że zazdroszczę. A on odpowiedział, że szkoda że mu nie powiedziałem bo ZAŁATWIŁ jakieś 10 wejściówek na wszystkie mecze z ramienia działaczy PZPN dla swoich znajomych i mógłby mnie też wciągnąć.
Już teraz wiadomo gdzie podziały się nasze bilety.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10