Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: MM
Wto 17 Cze, 2008
SonyEricsona K800i
Autor Wiadomość
MichalP 
Optyczny
foto&moto

Wysłany: Sro 18 Cze, 2008   

k1caj_ns napisał/a:
MichalP, Jakbyś był tak miły to napisz mi PW tak po którce dlaczego oddałeś 40D jestem ciekawy bo za tydzień go kupuję :cool: .

MichalP napisał/a:
Jak każdy normalny facet :mrgreen:

Ja uwielbiam gadżety i te duże i te małe ale jeśli chodzi o telefon to jak dla mnie najlepszy jest jak najbardziej funkcjonalny i nazwijmy to ergonomiczny.

Miałem MIO A 700 ale sprzedałem bo z tym rysikiem do szału dochodziłem przy pisaniu sms-ów . Dodam jeszcze ,że często pisze smsy w aucie, a z rysikiem było to prawie niemożliwe :twisted:

już wysłałem. A jeszcze jedno zapomniałem - tryb seryjny

W C40D szybkostrzelność jest dość mocno uzależniona od czasu naświetlania i potrafi nieźle zwolnić (popatrz na test w dpreview http://www.dpreview.com/r...40d/page13.asp) d300 nie ma aż takiego uzależnienia.

Tak po prawdzie to chyba wolałbym od czterdziestki 5D (teraz jest w niezłej cenie) albo poczekać na jego nastepcę.
Ostatnio zmieniony przez MichalP Sro 18 Cze, 2008, w całości zmieniany 2 razy  

Reklama

MM 
Temu Panu już podziękujemy
GORSZY SORT POLAKA

Szybkostrzelność jest ZAWSZE uzależniona od czasu naświetlania. Trudno oczekiwać serii 6,5 kl/s przy naświetlaniu 1s. każdego kadru.....
D300 w praktyce momentami wcale nie jest o tyle lepszy od 40D jakby to wyglądało według specyfikacji technicznej. Czasami żałuję oddania 40D w inne ręce bo Nikon wypada gorzej. Są momenty, kiedy wiem, że choćby AF zadziałał lepiej w Canonie i choć tutaj Nikon jest generalnie o klasę lepszy (ilość, możliwości itd.) to są momenty kiedy jednak w terenie daje ciała i muszę rzeźbić po swojemu ręcznie.

MichalP 
Optyczny
foto&moto

No ja aż taki wymagający jak Ty nie jestem i mi Nikonik wystarczy :mrgreen: Jeśli miałby być Canon to tak jak pisałem albo 5D (lub następca) albo coś wyżej
Trochę przesadziłeś z tą sekundą. Ja piszę o czasach w których można by kilkaset/kilkadziesiąt zdjęć zrobić.
Ostatnio zmieniony przez MichalP Sro 18 Cze, 2008, w całości zmieniany 1 raz  

mavierk 
Temu Panu już podziękujemy
never knows best

eeee... 5d to nie k800 :]

k1caj_ns 
Optyczny

5d wśród luster to tak jak k 800 wśród "aparatofonów" :razz:

MichalP 
Optyczny
foto&moto

dokładnie - tak wykazał test :mrgreen: i nie ma śmiacia, mucha nie kuca.

edmun 
Optyczny
Niemarkowy

Wysłany: Pon 23 Cze, 2008   

800i posiadam już prawie od 2 lat. wkrótce po raz kolejny przedłużę umowę.
MichalP, dzięki za linka do nowszego SE :)
co do aparatu. prosze się nie nabijać. jak na komórkę jest nieźle i zawsze można dziewczynie dać do ręki żeby sobie coś pstrykała :)
To że matryca, to że obiektyw - to nieważne. Ja się cieszę że miałem z czego rodzinnego odbitki zrobić bo K800i w górach spisał się nader dobrze :)
Nie miałem wtedy żadnej cyfry, a zdjęć trzeba było dużo robić (wyszło chyba z 500 szt.)
Teraz powgrywałem do k800i nowe stery do aparatu i również nowy sterownik dźwięku i jestem bardziej niż zadowolony (nie mówiąc o zmianie menu i layout'a).
Szkoda że na te flashowo-serwisowe zabawy nie mam już czasu.

MichalP 
Optyczny
foto&moto

Wysłany: Pon 23 Cze, 2008   

A mógłbyś dać namiar na te stery, pliska?

komor 
Moderator

Wysłany: Wto 24 Cze, 2008   

A ja właśnie obejrzałem sobie tegoroczny keynote Stefana Jobsa na konferencji developerskiej Apple (http://www.apple.com/quicktime/qtv/wwdc08/) i mówię wam, że te wasze Nokie i SE możecie sobie w buty schować, bo serwisy, usługi i oprogramowanie wbudowane w nowego iPhone’a 3G jest naprawdę miodne. Jeśli choć połowa z tego będzie dostępna w Polsce (sam telefon będzie na pewno, to już wiadomo), to sam się skuszę i pożegnam z Nokią. Cenę obniżyli, funkcji dodali, baterii dodali, wbudowany YouTube, eBay i pierdylion innych ciekawych aplikacji do ściągnięcia z internetu, płatne i darmowe. Jedyne co pewnie będzie nadal kiepskie to... aparat foto wbudowany w telefon. Ale to akurat mi nie przeszkadza, skoro mam lustrzankę... :D

MichalP 
Optyczny
foto&moto

komor idź spać - późno jusz :mrgreen: no nie wiem co mam sądzić o iPhone - jakoś nie jestem przekonany do aplowskich produktów choć swego czasu chciałem łyknąć iMaka.

komor 
Moderator

Znajdź kolegę który ma iPoda Toucha i pobaw się nim parę minut, to zrozumiesz. iPod Touch to jest to samo co iPhone tylko bez telefonu. Ja co prawda jestem applowskim maniakiem, ale iPhone/iPod Touch zwisał mi smętnym kalafiorem dopóki nie wziąłem go do ręki. A zachwalał mi go mój znajomy linuksiarz, który prowadzi firmę providersko-developerską. I jeszcze mój drugi znajomy linuksiarz-administrator/programista też kupił Toucha i się zakochał do cna. Obydwaj dziś zresztą przesiedli się na Mac OS X jeśli chodzi o swoje komputery robocze :lol:

Sam idź spać :) ja w pracy jestem... :lol: No dobra, właśnie opuszczam biuro i udaję się do domu na spoczynek. Rowerem... :cool:

MichalP 
Optyczny
foto&moto

Ja też jeżdżę do pracy rowerowo - niestety w poniedziałek rano pogoda spłatała psikusa i musiałem się w puszkę wbić :roll: ale dziś mam nadzieję będzie OK.
OMG tak późno w pracy - szok 100%

edmun 
Optyczny
Niemarkowy

MichalP napisał/a:
A mógłbyś dać namiar na te stery, pliska?

Odezwij się do mnie na priva. O ile znasz się na FARManagerze z wtyczką SEFP to podeślę stery :) inaczej się nie zabieraj, bo sknocisz sobie telefon.
komor napisał/a:
Znajdź kolegę który ma iPoda Toucha i pobaw się nim parę minut, to zrozumiesz

bawiłem się i dalej będę wielkim łukiem omijał jabłuszko.
nienawidzę tych dziwnych rozwiązań apple'a. nie rozumiem jak mogą robić świetny sprzęt z poważnymi niedociągnięciami. nienawidzę Mac'ów które poprzez swoją prostotę i "niby-niezawodność" są największymi moimi wrogami.
Katowałem się 3 lata na Mac'u. Nie wgłębiałem się w jego super-hiper-konfigurację, więc może to i tego przyczyna. Wolę zdecydowanie SUSE, Sabayona i inne dystrybucje Linuxa.
Mimo że pracuje na windzie, która po prostu jest uniwersalna i banalna.

MichalP 
Optyczny
foto&moto

no to się nie znam - przyznaję się bez bicia i nie będę grzebał - myślałem że update przechodzi bezproblemowo jak w aparacikach :mrgreen:

edmun 
Optyczny
Niemarkowy

to nie update właśnie a podmiana plików serwisowych w telefonie :) trochę zabawy jest

Odpowiedz do tematu