Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Niestety, tu Ci nie pomogę, ale zawsze możesz dać ogłoszenie na forum w dziale Kupię i w międzyczasie szukać na www. Zważywszy jednak na cenę nowego d60 nie liczyłbym na jakiś duży obniżek czy zatrzęsienie ofert sprzedaży używanych, zwłaszcza że ten aparat stosunkowo niedawno wszedł na rynek.
Ten obiektyw 18-55mm ma 3x zoom, tak ? Cholera, trochę mało :/ To samo mam w Szajsungu teraz, który kosztował 3 razy mniej Dalej nie jestem zdecydowany, czy hybryda, czy lustro. Jakie są zalety, jakie wady jednego i drugiego ? Co będzie lepsze dla mnie ? Sorry, że tak już marudzę, ale nie chcę wywalić pieniędzy w błoto i chcę się rozeznać Mogę mieć tanią i bardzo dobrą hybrydę (np Fuji 9600) za 500 pln mniej, niż tanią i raczej słabą lustrzankę (np D60)
Olympus E510 z dual kitem pokryje podobny zakres do Fuji 9600, a jakością zdjęć napewno go przebije. Ja też długo decydowałem się na aparat, aż w końcu "dojrzałem" do lustrzanki i nie żałuję. Tylko trzeba mieć świadomość, że kupno body + kit to dopiero początek:) Ale jakość zdjęć, wygoda i szybkość fotografowanai to rekompensuje. Pozdrawiam.
kadel [Usunięty]
Wysłany: Czw 07 Sie, 2008
http://www.fotozakupy.pl/...e-iii-4gb,7727s
ten ?
Nie wiem, jak oblicza się zoom, ale wydaje mi się, że w tym przypadku 14-42, dzielę 42 na 14 i wychodzi mi zoom, a w tym 40-150 dzielę 150 na 40 i wychodzi mi zoom. W Fuji zoom jest 10 krotny, a tu ledwo 4 krotny Chyba, że się mylę, co do tego, jak oblicza się zoom (wykombinowałem sam tą metodę, więc pewnie jest zła )
Te dwa obiektywy w sumie pokryją taki zakres jak Fuji. Podziel sobie 150 przez 14 lub 300 przez 28:) Choć w sumie jeśli przywiązujesz większą wagę do cyferek a nie jakości to nawet nie zastanawiaj się i kupuj Fuji, w końcu to jeden z lepszych kompaktów/hybryd (nie licząc R1).
28-300 taki zakres oferuje ci fuji i olympus w dualkicie
kadel [Usunięty]
Jakość zdjęć jest dla mnie najważniejsza, ale moim chińskim sposobem obliczania pseudo zoomu wyszedł bardzo mały, a mi zależy na trochę większym, niż 3 W takim razie ten Olympus wchodzi w grę Hmm, a jak się ma ten E-510 dual kit do D60 z podstawowym kitem ? Mam możliwość kupna za 1600 pln używanego D60 z zapasowym akumulatorem, kartą pamięci 4 GB Extreme III, kartą pamięci 2 GB, torbą, 2 filtrami UV.
moim chińskim sposobem obliczania pseudo zoomu wyszedł bardzo mały
Wyszedł Ci taki jak powinien być. Witamy w świecie, w którym nie operuje się pojęciem zoom, tylko zakres ogniskowych.
kadel [Usunięty]
Ok, super W takim razie chciałbym, żeby zakres oginskowej był duży, żebym mógł robić zdjęcia rzeczy z oddali, do tego, jak zrozumiałem dobry jest E-510, ale D60 już nie, bo ogniskową ma 55mm.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 9