Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
40D też kręci filmy
Autor Wiadomość
ziemowy 
Rozmowny

Wysłany: Sob 27 Wrz, 2008   

To że łączność i szybki przesył danych jest w fotografii przydatny to nie ulega wątpliwości. Z chęcią bym zobaczył w przyszłości lustrzankę z wbudowanym Wi-Fi i przeglądarką www.
Robimy jakieś zdjęcie, podłączamy się do sieci Wi-Fi np w centrum miasta i wysyłamy fotki na album webowy i to wszystko bez kompa. Na pewno taka funkcjonalność by wielu zainteresowała. Jednak to tylko dodatki, jak samo jak nagrywanie krótkich filmików. Coś takiego od dawna istnieje w komapktach ale nie zastąpi nam kamery, lecz staje się ciekawym dodatkiem.

Reklama

novy 
Rozmowny

ziemowy napisał/a:
Coś takiego od dawna istnieje w komapktach ale nie zastąpi nam kamery, lecz staje się ciekawym dodatkiem.

Pokaż mi przeciętną kamerę lub kompakt z możliwością kręcenie filmów, gdzie będziesz mógł sobie założyć optykę jaka Ci się żywnie podoba i jeszcze w dodatku bardzo wysokiej jakości.

jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

ziemowy napisał/a:
Robimy jakieś zdjęcie, podłączamy się do sieci Wi-Fi np w centrum miasta i wysyłamy fotki na album webowy i to wszystko bez kompa.

To wszystko już od dawna funkcjonuje - nie wiedziałeś?
ziemowy napisał/a:
Coś takiego od dawna istnieje w komapktach ale nie zastąpi nam kamery, lecz staje się ciekawym dodatkiem.

Filmiki w kompaktach nie mają nic z możliwości jakie oferują DSLR-y w tym zakresie.

ziemowy 
Rozmowny

Wysłany: Nie 28 Wrz, 2008   

jaad75 napisał/a:
To wszystko już od dawna funkcjonuje - nie wiedziałeś?

Istnieje ale najpierw należy przegrać zdjęcia z aparatu np. na laptopa.
A ja mówie o takich operacjach z poziomu lustrzanki.
novy napisał/a:
Pokaż mi przeciętną kamerę lub kompakt z możliwością kręcenie filmów

Lustrzanki które to potrafią nie są przeciętne a z górnej póki. Zobacz co porafią kamery Full HD z górnej półki.

jaad75 
Klub Pierdzieli

ziemowy napisał/a:
Istnieje ale najpierw należy przegrać zdjęcia z aparatu np. na laptopa.
A ja mówie o takich operacjach z poziomu lustrzanki.

Ależ skąd. Masz grip z wirelessem nawet do 40D, nie mówiąc o transmitterach do aparatów z wyższej półki, a do wszystkich aparatów wyposażonych w slot SD masz karty Eye-Fi...
ziemowy napisał/a:
Lustrzanki które to potrafią nie są przeciętne a z górnej póki.

Ani D90, ani 5D Mk.II, to nie jest górna półka...
ziemowy napisał/a:
Zobacz co porafią kamery Full HD z górnej półki.

Taa... Jak wspomniałem, najtańszy zestaw RED, to ~$25000, Sony F35 ~$150000...

ziemowy 
Rozmowny

jaad75 napisał/a:
Masz grip z wirelessem nawet do 40D, nie mówiąc o transmitterach do aparatów z wyższej półki, a do wszystkich aparatów wyposażonych w slot SD masz karty Eye-Fi...

Tak to prawda. Ale funkcjonarność taka jest mocno ograniczona. Miałem na myśli lustro z wbudowanym Wi-Fi i możliwością przeglądania stron na tylnym dotykowym wyświetlaczu :mrgreen: Wtedy z poziomu aparatu można wejść w dowolną stronę www i wysłać tam swoje zdjęcia a przy okazji sprawdzić nowe wątki na forum.optyczne.pl :mrgreen:
Z jakością video się zgodze ale musisz przyznać jaad75, że tak czy inaczej w dalszym ciągu są to lustrzanki z możliwością nagrywania video i zawsze tak zostanie

jaad75 
Klub Pierdzieli

ziemowy napisał/a:
Miałem na myśli lustro z wbudowanym Wi-Fi i możliwością przeglądania stron na tylnym dotykowym wyświetlaczu :mrgreen: Wtedy z poziomu aparatu można wejść w dowolną stronę www i wysłać tam swoje zdjęcia a przy okazji sprawdzić nowe wątki na forum.optyczne.pl :mrgreen:

No i kto teraz mówi o niefotograficznych gadżetach... :twisted:
ziemowy napisał/a:
Z jakością video się zgodze ale musisz przyznać jaad75, że tak czy inaczej w dalszym ciągu są to lustrzanki z możliwością nagrywania video i zawsze tak zostanie

Jak zwał, tak zwał, ważne jakie możliwości będą dawać. Ja myślę o zakupie D90, a może nawet 5D Mk.II, właśnie ze względu na możliwość filmowania, choć zmiana systemu akurat na Canona wcale mi się nie uśmiecha, a w tym przypadku dwóch na raz nie ma sensu trzymać. Czekam na ruchy pozostałych producentów w tej kwestii.

ziemowy 
Rozmowny

Może nie fotograficzne ale praktyczne :mrgreen:
Wydaje mi się, że większość następców dzisiejszych lustrzanek będzie miało możliwość nagrywania filmów. Łącznie z następcami luster dla amatorów takich jak Canon 450D (wtedy to pewnie Canon 500D ) :mrgreen: Jednak na ten model trzeba będzie pewnie poczekać 1-2 lat.

jaad75 
Klub Pierdzieli

ziemowy napisał/a:
Wydaje mi się, że większość następców dzisiejszych lustrzanek będzie miało możliwość nagrywania filmów. Łącznie z następcami luster dla amatorów takich jak Canon 450D (wtedy to pewnie Canon 500D ) :mrgreen: Jednak na ten model trzeba będzie pewnie poczekać 1-2 lat.

W to, że ta półka będzie miała funkcje rejestracji video, to akurat nie wątpię - ale wolałbym zobaczyć taką opcję również w sprzętach z wyższej półki, typu obecne D300-D700...

ziemowy 
Rozmowny

Za rejestracje video odpowiedzialny jest główny procesor lustrzanki który musi posiadać instrukcje niezbędne do obsługi video. W przypadku Canona jest to Digic IV. Każdy kolejny model Canona wyposarzony w ten procesor będzie miał z pewnością możliwość nagrywania video. Nie orientuje się jak to jest w przypadku Nikona. Wydaje się jednak, że każda następna premiera nowego modelu będzie posiadać tą możliwość.

kijos 
Entuzjasta

jaad75 napisał/a:
Ja myślę o zakupie D90, a może nawet 5D Mk.II

Świat się wali. Kto będzie tak żywiołowo krytykował Canon? ;)

komor 
Moderator

kijos, spokojnie, zawsze można krytykować również to, czego się używa... :)

Ja się tylko ciągle zastanawiam, co tak naprawdę nie pasuje Jaadowi w obrazowaniu Canona. Bo zwykle na styl obrazowania narzekał.

kijos 
Entuzjasta

Cytat:
kijos, spokojnie, zawsze można krytykować również to, czego się używa...

Uspokoiłeś mnie. Martwiłem się, że zrobi się nudno ;)
Cytat:
Ja się tylko ciągle zastanawiam, co tak naprawdę nie pasuje Jaadowi w obrazowaniu Canona. Bo zwykle na styl obrazowania narzekał.

Co kolwiek to znaczy Jaad75 na pewno wytłumaczy to w naukowy sposób ;)

eave 
Bywalec
eave

Wysłany: Pią 23 Sty, 2009   

Odgrzebuję ten stary temat, bo wygląda na to, że jakiś rosyjski haker napisał program, który potrafi zmusić każdą lustrzankę canona z live view do filmowania.

Z canonrumors:
Cytat:
Writing video from EOS cameras with liveview

Original post in russian http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=20:26019

Program here http://valexvir.narod.ru/

Connect camera to computer with USB, run program, press “write” button. Check out.avi in program folder

Samples
http://www.youtube.com/watch?v=5fgRhritWog
http://ru.youtube.com/watch?v=SqTIaiU4GVE
http://perm.odevaem.com/40D.avi

Wygląda na to, że rzeczywiście to działa. Sprawdzi to ktoś z naszych? :)
Ja w swoim lustrze nie mam live view ;)

icegrub 
Uczestnik

Wysłany: Pią 23 Sty, 2009   

Sprawdzałem działa ale nie ostrzy na auto tylko manual, troszkę taka kiszka nic specjalnego biegać po pokoju z laptopem podpiętym pod aparat i jeszcze ustawiać ostrość ręcznie, możliwe ze dopracują program zmieni to zwoje zastosowanie. Nie bawi mnie takie kręcenie to jest tylko udowodnienie że można coś takiego zrobić za pomocą np 40D?

Odpowiedz do tematu