Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Ja powróciłem do 1.0.8 i jestem bardziej zadowolony jakoś mało przekonywający ten 1.1.1....Zobaczę jak będzie po zmianie obiektywów które chcę niebawem kupić może coś się zmieni?
a gdzie mogę pobrać FW 1.0.8 ? bo z tego co widzę to oficjalne strony udostępniają już tylko ten najnowszy czyli 1.1.1 . a poprzedni warto by mieć w razie czego..
Zaktualizowałem do wersji 1.1.1 i nie widzę różnicy w działaniu aparatu. Robiłem wcześniej test na AF w wersji 1.0.6 niestety nie zapisałem zdjęcia, aczkowiek ostrość byla przesunięta delikatnie w stronę FF. Być może ktoś z was się dopatrzy czegoś albo może ja nie wiem na co zwrócić uwagę, ale na mój gust jest ok. Nie jestem pewien z jakiej odległości powinno się przeprowadzić taki test. Uznałem że powinna być widoczna cała skala aby było z czym porównać.
Nie robiłem jeszcze zdjęć jedynie ten mały teścik, może wyjdzie coś w praniu. Narazie zostawię.
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Sob 31 Sty, 2009
jak przy takiej głębi dopatrzeć sie, gdzie jest ostre, jak od 20 do 20 jest ostre
Do tego nie wygląda na robione pod kątem 45 stopni.
... co do 1.1.1 w 40d na obecna chwile potwierdzam; AF przesuniety na FF i niepewna praca, minimalnie gorsza praca _ gubi sie, wolniejsze dzialanie- obojetne czy z lampa czy bez) ale jeszcze poprzygladam sie jak pracuje....
Gdzie ten FF - mogę prosić o szersze wyjaśnienie, co jest z tym wynikiem testu(zdjęcie) nie tak...?????
Czy ktoś jeszcze ma problemy z AF po zmianie softu na 1.1.1? W zasadzie jak szukałem na forach po świecie to takich problemów nie zgłaszają... wręcz odwrotnie - widzą "lepsze szumy" na wysokich ISO itp.
....generalnie . kierując sie subiektywnymi odczuciami , nie stwierdzam niczego złego......wydaje mi się , że mam teraz FF lekki.....
.... przestrzeń GO powinna sie rozkładać 1/3 przed celem , 2/3 za.....
....u mnie w teście jest fifty -fifty..... a zdjecie powtarzane ponad 10 razy , żeby wykluczyć przypadek .....
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Sro 04 Lut, 2009
MAFLO napisał/a:
Gdzie ten FF - mogę prosić o szersze wyjaśnienie, co jest z tym wynikiem testu(zdjęcie) nie tak...?????
Wkurza mnie to ....... o FF/BF, jak ktoś ma, to oddaje do kalibracji, a nie usiłuje zwrócić na siebie uwagę i prosić o pocieszenie, że ma złe szkło...
I tutaj pojawia się problem, ja miałem nową 40-tkę oraz canona 70-200F2.8L problem był taki ze aparat ustawiał raz za obiektem raz przed. Oddałem go do kalibracji i rezultat marny dalej to samo.szkło manualnie ostre na wszystkich przysłonach i ogniskowych już od 2.8. Po zasięgnięciu informacji u kolegi pracującego w canonie ten aparat wykazuje taka wadę ze AF może tańczyć z obiektywami. Niestety nic się nie da zrobić z tym. Więc spakowałem aparat i zwróciłem do sklepu na podstawie " Niezgodności towaru z umowa" teraz czekam na decyzję i kupuje 50D. Dla informacji takie zachowania wykazują body 20,30 i 40 D. Po wgraniu softu 1.1.1. nic się nie zmienia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9