Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Na A700 AF tez chodzi szybko i pewnie, choc troche bzyczy. Pewnie jak wyjdzie jej nowa wersja, to i bagnet A bedzie uraczony HSMem. Obecna jej cena jest jednak moim zdaniem wygorowana (nie tylko jej z reszta).
Witam odkopię temat ponieważ szykuje się u mnie zmiana systemu jak i obiektywu.
Przechodzę na Canona 40D i moje pytanie tutaj sie zaczyna który obiektyw będzie na poczatek lepszy 17 - 85 mm IS USM czy 18-55 IS różnica w cenie nie jest zbyt duża i zastanawiam się który zestaw wybrać.
Oczywiście gdy pojawi się kasa pojawi się nowy obiektyw ale wiem jedno za szybko to nie będzie i dlatego zastanawiam się który obiektyw wziąść.
Wiem też że który obiektyw bym nie wybrał na rajdach z nim za dużo nie zdziałam chyba że się myle i można cyknąć ładną fotkę.
NO wiem że każdym. Ale ktory z nich bedzie lepszy na rajdy 17-85 ze względu na zakres ogniskowych a może 18-55 jest lepszy optycznie????.
A tak nie na temat to wiesz może czy 40D jest w miare szczelną puszką(nie chce zakładać nowego tematu więc pytam tutaj) chodzi mi glównie o drobne pyłki kurz jak to na rajdzie.
"w zakresie 17-30 mm nowy EF-S 17-85 mm nie oferuje nam nic więcej niż "kit". Tani 18-55 mm wypadał jednak bardzo kiepsko dla 55 mm" to cytat z testu optycznych
Jeśli chodzi o szczelność, to do rajdów powinna wystarczyć. Lepszą u canona ma dopiero 1d
No, od plastikowego kita 18-55 z całą pewnością jest lepszy. Nie jest to full wypas na rajdy, ale na początek to chyba dobry wybór i ogólnie dość uniwersalny. Zresztą zaraz przyjdzie tu pewnie Bogdan i napisze kilka ciepłych słów o tym obiektywie.
"W zakresie ogniskowych 17-30 mm Canon EF-S 17-85 mm prawie nie różni się od taniego "kita", by dla 50-85 mm nokautować go w sposób bezapelacyjny... "/test optyczne.pl/
Zresztą zaraz przyjdzie tu pewnie Bogdan i napisze kilka ciepłych słów o tym obiektywie.
No popatrz, popatrz, zupełnie przypadkiem tu dzisiaj zajrzałem i co?
I o moim ukochanym szkiełku mowa. Jak miło, że pamiętałes o mnie Komor.
Kolego Kamcio649, potwierdzam, że warto go kupić na początek w pudełku z body. Kilka fotek, takim właśnie trzaśniętych, znajdziesz w mojej tutejszej galeryjce.
Sunders, to nic, że rozdzielczość nie jest może wyższa niż w kicie, ale jak AF trafi to masz zdjęcie, jak nie trafi to na nic wysokie rozdzielczości szkła. Gdybyśmy rozmawiali o krajobrazie albo nawet o domowym reportażu to pewnie polecałbym moją Sigmę i standardowo Tamrona. Ale dla osoby interesującej się rajdami, bez doświadczenia, w takim budżecie, autofocus wydaje się być istotną sprawą.
komor, opacznie mnie zrozumiałeś, bo ten cytat z testu "wyciągnąłem" jako argument za canonem 17-85 IS USM, tym bardziej, że "na rajdach" Kamcio649 będzie częściej wykorzystywał dłuższe ogniskowe niż krótsze
Zastanawiam się jeszcze, czy mając 1800PLN na obiektyw do 40d na rajdy Kamcio649 nie zrobiłby lepiej kupując canona EF 28-135 IS USM-AF ma równie dobry jak nie lepszy od 17-85, dłuższe ogniskowe, a używanie w 17-85 ogniskowych poniżej 30mm może być dla niego "kłopotliwe"
To już musi autor wątku zdecydować. Myślę, że szeroki plan na rajdach też może być fajny, z drugiej strony na 135 mm można już robić fajne zdjęcia w ruchu, panning, itd.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10