Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Pią 16 Wrz, 2011
Trzeba by obmacać sprzęt: Forest II poprawiono pole - nie wiem czy optycznie pokona Crossfirera z wieczystą gwarancją (coś czuję, że doczekamy się testu). Nowe Titanum? - tu na pewno będzie lepiej a 5 lat gwarancji daje zaufanie. Przy dzisiejszej cenie Nikona ex Silver nie jest już tak atrakcyjną ofertą jak kiedyś, chociaż?
Macie rację, panowie. Porro to zawsze porro. Swego czasu za długo zwlekałem z zakupem DOT 8,5x45 (dachówka), a teraz już jej nie ma. W Nikony jakos nie wierzę, za dużo naczytałem sie na forach o ich wewnętrznych odblaskach, zażółceniu, nieostrości, a teraz jeszcze dochodzi nietrwałość muszli. Poczekam póki co na nowe DOT-y, choć i te nie wyglądaja na małe i lekkie, a to przecie 8 i 10x42. Forest otrzymała nagrodę - tak pokazuje Delta na swojej stronie; ciekawe, co to w praktyce oznacza dla własności optycznych tej lornetki
Wysłany: Czw 22 Wrz, 2011
Jeśli się nie mylę to DOT 8,5x45 jest jeszcze w ofercie na lornetki.pl. Po nowym Forescie II sporo sobie obiecuję - szkoda może tych dwóch lat gwarancji przy dzisiejszych standardach. Co do Nikona ex 10x50 - miałem na trochę od kolegi - sądzę, że to dość bezpieczny zakup. Lornetka wysłużona a wszystko chodziło OK - pazur optyczny pokazała na gwiazdach.
Nie zniknąłem. Lornetki DOT 10x56 na razie nie kupiłem. Zbieram fundusze. Nie chcę jej kupować na raty. Jak tylko stanę się jej posiadaczem i przetestuję ten sprzęcik, napiszę co o nim myślę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 9