Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: goltar
Pon 26 Paź, 2009
Nikon D300s
Autor Wiadomość
mnich 
Optyczny
kiedyś to było...

Wysłany: Sob 01 Sie, 2009   

nazgul napisał/a:
Czyli sprzątanie w magazynach

ale to nie jest zła matryca.
EoT

Reklama

darekk 
Rozmowny

Nikon D300s dlatego niczym się nie różni od D300 (pomijając filmy i podwójne gniazdo), ponieważ Nikon pewnie nie może wydusić więcej technologicznie. To jakby sugeruje że lepiej się już nie da na DX i firmy będą zmierzać w kierunku filmów, odchylanych ekraników itp.

mszczyrek 
Entuzjasta

Wyglada na to ze bez zmiany technologii (BSI?) wiele juz nie da sie uzyskac. Vide Canon: 30D ta sama matryca co 20D. 40D wg testu Optyczne z tego co pamietam nie dalo wiekszej rozdzielczosci niz 30D. 50D wg testu DPreview (wiem, wiem, wyostrzane jpegi:) daje obraz taki jak 40D, tylko bardziej szumi;) Jaki stad wniosek? Od 4 lat zero postepu, a najlepsza matryca APSC Canona jest 12mpix w 450D (gdyby nie zakres tonalny:). Co robic? Kupic Canona 5D 'Classic';). Nic lepszego juz nie bedzie:) Serio. Trzeba zobaczyc zeby uwierzyc.

kozidron
[Usunięty]

Wysłany: Nie 02 Sie, 2009   

na moje oko dodanie literki "s" na końcu to największa zmiana jaka odróżnia ten model od jego poprzednika i nie wydaje mi się, żeby to był krok (jak ktoś wyżej napisał"mały") w kierunku d400. Nikon ma już za sobą takie 2 duże kroki a to, odnosząc do tej półki cenowej czy profilu zaawansowania było co najmniej posunięciem dziwnym.
O ile w czasach d70 i d70s takie posunięcie miało sens z powodu mniejszej konkurencji i zapotrzebowania rynku o tyle obecnie pomysł na wypuszczenie 300s wydaje mi chybiony, zresztą czas pokaże -jakby nie patrzeć jedna i druga puszka to porządne aparaty.

mavierk 
Temu Panu już podziękujemy
never knows best

wniosek taki, że d300 i d300s są teraz równie popularne jak d70 i d70s ;)
Ostatnio zmieniony przez mavierk Nie 02 Sie, 2009, w całości zmieniany 1 raz  

Sunders 

mavierk napisał/a:
wniosek taki, że d300 i d300s są teraz równie popularne jak d300 i d300s

:?: :wink:

mavierk 
never knows best

już poprawiłem, przepraszam za zaćmienie ^^

krzys13k 
Rozmowny

Wysłany: Pon 03 Sie, 2009   

A może "de czysta" jest po prostu tak dobrym i udanym aparatem, że ciężko wymyślic, co można by jeszcze poprawić? Przynajmniej póki nie ma lepszej matrycy ...

No przynajmniej ja nie mam pomysłu czego więcej mógłbym oczekiwać od aparatu.

mavierk 
never knows best

jeśli poprawili szumy, to w sumie nie było co zmieniać w tym aparacie :)

lama 
Rozmowny

mavierk, jeśli poprawili to programiści, bo sensor ten sam :)

marcin-vlc 
Bywalec

poprawili, a przynajmniej tak sie chwala, AF w trybie LV ma byc 2 razy szybszy i wszystkie 51 punktow dostepne takze przy filmowaniu

Jesienny 
Optyczny
Spacerowicz

siakieś tam sample, można zobaczyć tu:

http://www.davidchinphoto...-d300s-samples/

krzys13k 
Rozmowny

Jesienny napisał/a:
siakieś tam sample, można zobaczyć tu:

http://www.davidchinphoto...-d300s-samples/

Jakoś nie widzą mi się te sample, na przykład zwróćcie uwagę na lewy górny róg tego zdjęcia. To jest ISO200 więc tam, w tym cieniu powinny być ładne przejścia tonalne, a nie taka sieczka. Na początku myślałem, że to zdjęcia z przedprodukcyjnego egzemplarza, ale nie, to oficjalne przykładowe foty Nikona :)

Może już jestem przewrażliwiony, ale dziwnie to wygląda. Co o tym myślicie?

Jesienny 
Optyczny
Spacerowicz

Dlaczego dziwnie? A masz monitor EIZO? :lol: MSPANC
Przecież to jest chropowaty mur do tego poza ostrością, który z zasady jest sieczką ;] dochodzi do tego, jakość w narożnikach i pewnie jeszcze wineta.

PS, ja nie będę twierdził że to są och-achy ;) bez bezpośredniego porównania tego samego kadru zrobionego d300 i d300s zapewne nie będę w stanie stwierdzić różnicy ;D (jeśli jakaś jest w ogóle)

krzys13k 
Rozmowny

Hmm, no może rzeczywiście już przesadzam z doszukiwaniem się wszędzie niedoskonałości ;)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi