Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Sony A380 - test cyfrowej lustrzanki
Autor Wiadomość
kozidron
[Usunięty]

Wysłany: Czw 15 Paź, 2009   

Po co tyle emocji....? Który z was kupiłby tą puszkę.....(oczywiście jeszcze przed testem) ?

Wujek_Pstrykacz napisał/a:
Że cienizna to można było przewidzieć, ale nie ma co dyskutować, nie nasz świat. :wink:

i to krótko i dość jasno podsumowuje sytuacje o ile w teście nie został popełniony jakiś błąd, bo zaraz znajdą się tacy co bedą udowadniać że coś było nie tak z aparatem, że testujący miał grypę a zupa była słona :wink: .

....i tak wydaje mi się, że aparat będzie hitem i odniesie sukces marketingowy.
Ostatnio zmieniony przez goltar Czw 15 Paź, 2009, w całości zmieniany 1 raz  

Reklama

MC 
Temu Panu już podziękujemy

Po drugie - "wpadka z AF" bardzo mi przypomina fatalny AF z Canona 5DII.
Ostatnio zmieniony przez goltar Czw 15 Paź, 2009, w całości zmieniany 1 raz  

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Ale czy ta "wpadka" - bo nadal uważam że pojawi się nowy firmware porpawiający AF - oznacza że jest nowy detektor (w sensie konstrukcji - nie rozłożenia punktów), czyli też nowe oprogramowanie detektora? Przecież nie zmienia się czegoś co działa...

Choć może to oznacza że ten korpus będzie idealnie współpracował z Sigmami bez kalibracji ;)

MC 

Uklad AF jest ten sam. Zmieniono oprogramowanie. Uwazam, ze to nie firmware trzeba poprawic, bo ten egzemplarz, ktory mialem w reku trafial dobrze.

Sunders 

MC napisał/a:
"wpadka z AF" bardzo mi przypomina fatalny AF z Canona 5DII.

MC, czy miałeś okazję sprawdzić jak działa AF w 5d mkII?Bo, to porównanie AF w 5d mkII i a380 moim zdaniem nijak ma się do tego jak naprawdę działają/w canonie AF jest mimo swojej słabości wyraźnie lepszy-a słaby tylko jak na oczekiwania użytkowników puszki za ponad 9000pln :smile: /.

MC 

Tego testowanego - owszem. Byla zenujaca. U kolegi - szalu nie bylo, ale nieporownywalnie lepiej. Porownujac te aparaty pod wzgledem AFa mialem na mysli wlasnie "wpadki". Byc moze ten konkretny egzemplarz Alfy byl uszkodzony.

goltar 
Optyczny

Za kozidronem - po co tyle emocji ?
Skasowałem kilka postów i wypowiedzi nie na temat. Proszę o merytoryczną dyskusję i unikanie osobistych animozji.

zentaurus 
Rozmowny

Ja też podejrzewam jak MC że może to być "uwalony" egzemplarz A380. Robiłem próbne strzały i nie zauwarzyłem aż takiej wpadki. Ogólnie uważam test za rzetelny. To nie jest aparat dla mnie czy zaawansowanego amatora ale coś tam można nim sfocić :grin: .

RB 

zentaurus napisał/a:
Ja też podejrzewam jak MC że może to być "uwalony" egzemplarz A380. Robiłem próbne strzały i nie zauwarzyłem aż takiej wpadki. Ogólnie uważam test za rzetelny. To nie jest aparat dla mnie czy zaawansowanego amatora ale coś tam można nim sfocić :grin: .

Ja tez podobnie sądzę. Po prostu skala porażki tego AF była na tyle wielka, że nie sadze aby taki układ jako standard był wypuszczany z fabryki. Nie żeby Sony miał wyjatkowo celne AF, ale nie az tak dennie...

WalterW 
Uczestnik

Powinniście być bardzo wdzięczni sony za możliwość narzekania bo jak nie sony to byście musieli narzekać na inne aparaty (własne :wink: ) :razz: :lol:

zentaurus 
Rozmowny

WalterW napisał/a:
Powinniście być bardzo wdzięczni sony za możliwość narzekania bo jak nie sony to byście musieli narzekać na inne aparaty (własne :wink: ) :razz: :lol:

Dokładnie! Ponazekaliśmy sobie że to beznadziejny i denny wyrób po czym Sony znowu zwiększy sprzedaż i swój udział na rynku :mrgreen:

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

I wiele zawiedzonych osób wroci do kompaktów, które to robią ostrzejsze zdjęcia ;)
W ten sposob deprecjacja lustrzanek stanie się faktem dokonanym ;)

zentaurus 
Rozmowny

hijax_pl napisał/a:
I wiele zawiedzonych osób wroci do kompaktów, które to robią ostrzejsze zdjęcia ;)
W ten sposob deprecjacja lustrzanek stanie się faktem dokonanym ;)

Do kompaktów nie wrócą, kupią tylko jeszcze lepsze lustrzanki :grin:

lotr15 
Rozmowny

Moim zdaniem a380 to krok wstecz Sony. Z tego co widać Sony jakoś bardziej celuje w amatorką półkę niż w coś bardziej wymagającego. Na APS-C z Sony to jedynie a700. Ja na system nie narzekam i powoli go kompletuje. Jestem bardzo ciekaw następcy a700 :razz: A wracając do a380 to tragedia. W sklepie chwilkę się nim bawiłem. AF nie najgorszy, może model testowy miał coś skopane, jednak wygoda użytkowania to kompletna klapa. Ja mam dość duże ręce i nie ma jak ją złapać. Jednak uważam, że a380 kupi wiele osób-amatorów. Aparat ten jest stworzony chyba tylko w celach marketingowych.
Pozdrawiam

WalterW 
Uczestnik

lotr15 napisał/a:
Moim zdaniem a380 to krok wstecz Sony.
Nie, to jakby nowa półka ponieważ

lotr15 napisał/a:
Z tego co widać Sony jakoś bardziej celuje w amatorką półkę niż w coś bardziej wymagającego.
Bo a380 jest mocno wyspecjalizowanym aparatem skierowanym do konkretnego odbiorcy.

Po prostu sony ma misję niesie lustrzankowy kaganek i wprowadza go pod strzechy :wink:

Odpowiedz do tematu