Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Po co tyle emocji....? Który z was kupiłby tą puszkę.....(oczywiście jeszcze przed testem) ?
Wujek_Pstrykacz napisał/a:
Że cienizna to można było przewidzieć, ale nie ma co dyskutować, nie nasz świat.
i to krótko i dość jasno podsumowuje sytuacje o ile w teście nie został popełniony jakiś błąd, bo zaraz znajdą się tacy co bedą udowadniać że coś było nie tak z aparatem, że testujący miał grypę a zupa była słona .
....i tak wydaje mi się, że aparat będzie hitem i odniesie sukces marketingowy.
Ostatnio zmieniony przez goltar Czw 15 Paź, 2009, w całości zmieniany 1 raz
Ale czy ta "wpadka" - bo nadal uważam że pojawi się nowy firmware porpawiający AF - oznacza że jest nowy detektor (w sensie konstrukcji - nie rozłożenia punktów), czyli też nowe oprogramowanie detektora? Przecież nie zmienia się czegoś co działa...
Choć może to oznacza że ten korpus będzie idealnie współpracował z Sigmami bez kalibracji
"wpadka z AF" bardzo mi przypomina fatalny AF z Canona 5DII.
MC, czy miałeś okazję sprawdzić jak działa AF w 5d mkII?Bo, to porównanie AF w 5d mkII i a380 moim zdaniem nijak ma się do tego jak naprawdę działają/w canonie AF jest mimo swojej słabości wyraźnie lepszy-a słaby tylko jak na oczekiwania użytkowników puszki za ponad 9000pln /.
Tego testowanego - owszem. Byla zenujaca. U kolegi - szalu nie bylo, ale nieporownywalnie lepiej. Porownujac te aparaty pod wzgledem AFa mialem na mysli wlasnie "wpadki". Byc moze ten konkretny egzemplarz Alfy byl uszkodzony.
Ja też podejrzewam jak MC że może to być "uwalony" egzemplarz A380. Robiłem próbne strzały i nie zauwarzyłem aż takiej wpadki. Ogólnie uważam test za rzetelny. To nie jest aparat dla mnie czy zaawansowanego amatora ale coś tam można nim sfocić .
Ja też podejrzewam jak MC że może to być "uwalony" egzemplarz A380. Robiłem próbne strzały i nie zauwarzyłem aż takiej wpadki. Ogólnie uważam test za rzetelny. To nie jest aparat dla mnie czy zaawansowanego amatora ale coś tam można nim sfocić .
Ja tez podobnie sądzę. Po prostu skala porażki tego AF była na tyle wielka, że nie sadze aby taki układ jako standard był wypuszczany z fabryki. Nie żeby Sony miał wyjatkowo celne AF, ale nie az tak dennie...
Moim zdaniem a380 to krok wstecz Sony. Z tego co widać Sony jakoś bardziej celuje w amatorką półkę niż w coś bardziej wymagającego. Na APS-C z Sony to jedynie a700. Ja na system nie narzekam i powoli go kompletuje. Jestem bardzo ciekaw następcy a700 A wracając do a380 to tragedia. W sklepie chwilkę się nim bawiłem. AF nie najgorszy, może model testowy miał coś skopane, jednak wygoda użytkowania to kompletna klapa. Ja mam dość duże ręce i nie ma jak ją złapać. Jednak uważam, że a380 kupi wiele osób-amatorów. Aparat ten jest stworzony chyba tylko w celach marketingowych.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 11