Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Najlepsze zdjęcia
Autor Wiadomość
komor 
Moderator

Wysłany: Nie 12 Kwi, 2009   

Scaliłem i odświeżam. Tak przy okazji, to jak ponownie zobaczyłem zdjęcie tego orła z muchą parę postów wyżej to przypomniałem sobie dlaczego warto zajmować się fotografią… :)

Reklama

amv 
Optyczny
Łowiec

Artura Tabora myśle przedstawiac nie trzeba...
Ile czasu trzeba poświęcic,żeby miec takie folio,ale też wiedza i szczęście...
Dla mnie potęga te dwie foty...wymiękam!

f4jk,.jpg
Plik ściągnięto 5068 raz(y) 190,28 KB

f4.jpg
Plik ściągnięto 5066 raz(y) 219,62 KB

jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

Jak dla mnie, to bardzo nierówne te zdjęcia w portfolio - od świetnych, do słabych, skadrowanych totalnie bez składu i ładu. Ja rozumiem, że specyfika takiej fotografii powoduje, że nie ma czasem możliwości poprawnego skadrowania, ale można przekadrować w postprocesie, albo po prostu darować sobie publikację... Te zdjęcia, które pokazałeś są jak dla mnie zupełnie nieciekawe - ma w portfolio nieporównywalnie lepsze.

Monastor 
Optyczny

jaad75, bo jego zdjęcia są inne niż części fotografów przyrody. Niekoniecznie idealnie dopieszczone, bez studyjnego niemal tła. Dla Ciebie te zdjęcia są nieciekawe? Co do drugiego na pewno się nie zgodzę. Są ptaki, jest ich zachowanie, środowisko.
Są różne podejścia do ptaków. Są tacy, dla których zdjęcie dyskwalifikuje gałązka w tle, Tabor prędzej zwróci uwagę na to że ptak jest wystraszony.

Swoją drogą fotografia przyrodnicza to coś więcej niż fotografia ;-)

amv 
Optyczny
Łowiec

Nie będe tu nic cytował,ale w pełni zgodze się tu z Monastorem.
Zgodze się też z Tobą jaad75,że są w tym portfolio lepsze (technicznie) zdjęcia.
Dla mnie największa radośc i szczęście spotkac,podejśc takie gatunki i miec je pięknie uchwycone na zdjęciu.
Uchwycenie walczących Jeleni,Zająca w czasie przecierania swych uszu ( :grin: ),Dzięcioła karmiącego młode,ogólnie złapac jakiś moment w ich życiu - to moje największe foto marzenie :wink:
Takie zdjęcie MYSZOŁOWA pewnie mi się nigdy nie przydarzy a i nawet bym nie śmiał :roll:
Fotografia przyrodnicza w głównej mierze zależy od szczęścia,ale też oczywiście od umiejętności,opanowania sprzętu.
Trudno cokolwiek w niej do końca wyreżyserowac...

veenee 
Optyczny
fotosapiens

Wysłany: Czw 16 Kwi, 2009   

Podobno sa dwie szkoly fotografowania ptakow – przedstawianie ich w stylu atlasowym, pokazujacym wszystkie charakterystyczne cechy fizyczne, praktycznie bez uwzglednienia wartosci czysto estetycznej, i druga, kiedy to fotografia przedstawia przed wszystkim wartosc artystyczna, czasem nawet wchodzi w abstrakcje, gdzie glownym tematem wciaz jest zwierze/ptak. Tak przynajmniej dzieli fotografie dzikiej przyrody Arthur Morris, autor “The Art of Bird Photography” cz. I I II (polecam!!!!)
Osobiscie uwazam, ze najciekawszy jest mix tych dwoch szkol ;-)

A jedno z moich ulubionych portfolio w necie, to prace Ronnie’go Gaubert’a:
http://www.pbase.com/ronnie_14187/root

po prostu niesamowite foty…

(nie wiem, czy juz ktos wysylal ten link, jesli to powtorka, to wybaczcie)

amv 
Optyczny
Łowiec

Wysłany: Wto 29 Wrz, 2009   

Dwa perfekcyjne wg mnie zdjęcia z kraju i ze świata

... to tak a propos Jesieni :grin: :wink:

zug
[Usunięty]

Wysłany: Wto 29 Wrz, 2009   

amv napisał/a:
Dwa perfekcyjne wg mnie zdjęcia z kraju i ze świata

zdjęcia są świetne, ale oglądając tą stronkę "z kraju" to większość wymiata :roll:

ophiuchus 
Optyczny

Wysłany: Nie 18 Paź, 2009   

Takie cudo znalazłem :D

Allan 
Maniak

Wysłany: Nie 18 Paź, 2009   

Cudo piekne tylko mam dwa pytanka;
1. Jaki jest sens takich ujec? No ale powiedzmy ze ktos ma fun
2. I wazniejsze pytanie, Kto za to placi :mrgreen:

jaad75 
Klub Pierdzieli

Wysłany: Pon 19 Paź, 2009   

Allan napisał/a:
2. I wazniejsze pytanie, Kto za to placi :mrgreen:

Pan płaci... Pani płaci... My płacimy... To są nasze pieniądze proszę pana...
Społeczeństwo...

:razz:

Allan 
Maniak

Wysłany: Pon 19 Paź, 2009   

Nie uwierzysz ale to byla pierwsza reakcja mojego 14 letniego syna kiedy zobaczyl
po raz pierwszy panorame Las Vegas w nocy,
-Tato, kto placi rachunki za prad? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

szum
[Usunięty]

Wysłany: Pon 09 Lis, 2009   

Choc tak naprwde wiele jest zdjec ktore mialy na mnie istotny wplyw. ogranicze sie do kilku portretow pewnej, pani z naszego rodzimego podworka,sa to zdjeca z lat chyba 80. ja, jednak cenie je bardzo wysoko jako kreacja image scenicznego ,dobry wizarz i dla mnie swietna praca fotografa mysle o fotografiach pani Izabeli Trojanowskiej .
Ostatnio zmieniony przez szum Pon 09 Lis, 2009, w całości zmieniany 1 raz  

mavierk 
never knows best

Wysłany: Pon 09 Lis, 2009   

najlepszym jak dla mnie ostatnio zdjęciem jest to z moich urodzin, nie wiem, kto je zrobił, ale jak dla mnie niesie sporą dozę sentymentu i ma styl, którym chciałbym podążać w fotografii ;)

Odpowiedz do tematu