Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
O kurde...dopiero po waszych wypowiedziach zerknąłem na historię postów gościa i sobie przypomniałem...można różnie to ubierać w słowa, ale normalne to wszystko nie było.
i nagle to wszystko w nim pęka, tak w okolicy 5.45 dziś rano
Może biomet był niekorzystny...
hijax_pl napisał/a:
Pod karalne to raczej nie ma szans (tak mi się przynajmniej wydaje). Ale pod pozaprawne to już tak (o ile mi się dobrze wydaje).
Wg. tego, co napisał nasz statkowy... prawnik, jeśli ktoś zagrozi, że Cię pozwie, możesz podać go za to do sądu...
hijax_pl napisał/a:
z uśmiechem i łezką w oku czyta się niektóre przypisy
Mam takie same odczucia, mimo, że z wieloma rzeczami niekoniecznie się zgadzam.
kozidron napisał/a:
jaad75, gratuluje ci zyskania sympatii kogoś tak wielkiego
Jakoś nie czuję się z tym źle.
Arek napisał/a:
Z nim tak niestety było od początku. On nie dyskutował, on upajał się własnym słowem. Długo i namiętnie.
Co nie znaczy, że jego teksty były pozbawione wartościowej treści. I szczerze mówiąc podziwiam, że chciało mu się w nie wkładać tyle pracy, bo oprócz tego, że były dobrze napisane, miały również starannie dopracowaną formę, ze wszelkimi cytatami i odnośnikami. Naprawdę rzadki przypadek.
[ Dodano: Sro 27 Cze, 2012 20:03 ]
MC napisał/a:
Pozew jest instytucją prawa cywilnego. Ja miałem na myśli groźbę wszczęcia postępowania karnego.
Czym więc groził oranżewskiemu nasz akwacyklista?...
Jak być może zauważyłeś, ostatnio niniejsze forum czytam sporadycznie i w ograniczonym zakresie.
Ty się nie odnosiłeś do konkretnego przypadku, ja również.
Napisałem tylko, że Twoja wypowiedź była zbyt daleko idącym uogólnieniem.
jaad75 napisał/a:
jeśli ktoś zagrozi, że Cię pozwie, możesz podać go za to do sądu
Czyli jednak nie zrozumiałeś tego, co napisałem. Trudno.
Przepisy k.p.k. regulują (z grubsza ujmując) procedurę wszczęcia i toku procesu karnego, a k.p.c. - cywilnego.
Choć podejrzewam, że chciałeś spytać o k.c. i k.k. - a to zależy czy ktoś chce dochodzić ochrony swoich praw w aspekcie cywilistycznym czy uważa, iż popełnione zostało przestępstwo.
dcs [Usunięty]
Wysłany: Sro 27 Cze, 2012
Też mam tą książkę, co akwacyklista - "Fotografia" K. D. Solf.
Uważam, jak on, że jest ona najwartościowszą pozycją wśród starych książek o fotografii.
Nie jest możliwe, że cytowanie tej książki było powodem usunięcia akwacyklista z forum.
Nie zawiera ona chyba żadnych prawd niewygodnych dla władających optyczne.pl.
Jest tam tylko napisane, że robienie testów [wymoderowano]
___________________________________________________ Ostatnio zmieniony przez komor Sro 27 Cze, 2012 21:55, w całości zmieniany 1 raz
Światła!
dcs, ja jestem znany na tym forum ze stoickiej cierpliwości oraz niespożytych pokładów tolerancji i empatii, ale ciśnienie mi skoczyło, jak zobaczyłem to, co powyżej. Nie podoba mi się to. Mam rzeczywiście coś wymoderować, czy wytłumaczysz to co mniej spostrzegawczym?
Musisz wiedzieć, że rzadko coś wykasowuję z postów innych osób i naprawdę muszę mieć powody, żeby się na to zdecydować.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Czw 28 Cze, 2012
Cytat:
Nie podoba mi się to. Mam rzeczywiście coś wymoderować, czy wytłumaczysz to co mniej spostrzegawczym?
Musisz wiedzieć, że rzadko coś wykasowuję z postów innych osób i naprawdę muszę mieć powody, żeby się na to zdecydować.
to był żart (sam się nabrałem) poza tym regulamin nie zabrania podszywania się pod innych, chociaż bez wątpienia jest to niemoralne ale co tam
Regulamin ma jeszcze kilka innych luk ale na to przyjdzie czas
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 10