Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wyższa cena jest zabójcza a ta niższa nierewelacyjna - normalna. Za takie pieniądze to i u nas w kraju zakupisz to szkło 1449x3,25=4709.
A skoro czekasz do wiosny to zapewne szkiełko jeszcze stanieje, no i może Canon wymyśli jakiegoś Cash Back-a.
Ale ja nie chcę kupować go w Polsce, bo kupując tu sklepy oferują mi pewne udogodnienia, których nie otrzymam zamawiając przez internet. Poza tym ta cena jest niższa od najniższej jaką znalazłem w Polsce o ponad 200 zł. Śledzę ceny od roku i nigdzie jeszcze nie widziałem tu niższej niż 2000 za ten obiektyw. A jeśli ta cena się nie utrzyma, to Canon na pewno nie da ponad 500 euro cash back'a. Dlatego jutro idę go kupić.
davaeorn napisał/a:
amator mocno się zastanowi czy potrzebuje światła f/2.8, czy nie wystarczy mu f/4
ja osobiście kupię f/4 IS USM, bo nie sądze aby warto było wydawać 2tys więcej tylko dla światła, kiedy na zdjęciach niezarabiam... proste...
Ja też nie zarabiam, ale światła już wiele razy mi brakowało przy 17-85 mm f/4-5.6 IS, więc jeśli mogę mieć wersję f/2.8 IS za jedynie 250 euro więcej niż f/4 IS, to już nie muszę się tak mocno nad tym zastanawiać.
jeśli się zarabia w euro, to nie jest żadnym problemem kupno tego szkła niestety nie wszyscy mają tak dobrze... gdyby w Polsce różnica pomiędzy f/2.8 IS a f/4 IS była 250zł...
Zdaje mi się że widziałem na Ebay-u (Angielskim) po około 950 funtów. Ja poczekał bym z zakupem przynajmniej do jesieni. Ale skoro się napaliłeś to wiem że nic Cię nie powstrzyma .
Twoja kasa więc "..kochaj, rządź i dziel..."
Tylko pamiętaj że większość promocji, ma swoje ciemne oblicze
Udanego zakupu życzę.
Obiektyw będę miał za kilka dni, jutro poinformują mnie kiedy dokładnie, bo aktualnie nie mają już żadnego na stanie. Depozyt wpłacony, teraz zostało cierpliwie czekać na odbiór
Obiektyw będę miał za kilka dni, jutro poinformują mnie kiedy dokładnie, bo aktualnie nie mają już żadnego na stanie. Depozyt wpłacony, teraz zostało cierpliwie czekać na odbiór
Gratuluję dobrej decyzji i podziel się swoimi wrażeniami po zakupie.
ciekawie będzie wygładał z kobiecym 350d, ale body nie mam zamiary zmienic, obiektyw jest niesamowity, miałem go przez 2dni ( zaporzyczony od qmpla ) i to jest to..!!!!
trochę tylko jego waga powala, ale co tam..!
portrety rysuje jak zło, nawet w pełnej automatyce
a w trybie pełnej automatyki "sport" zapchałem w końcu serię zdjęc nim
na najbszym sandisku
niesamowity sprzęt
**tylko po co jest is>>
*** jeszcze z 2miesiace i będę go kryckręcał do body
Ostatnio zmieniony przez as... Wto 19 Sie, 2008, w całości zmieniany 2 razy
piotr_u. napisał/a:
Gratuluję dobrej decyzji i podziel się swoimi wrażeniami po zakupie.
No i poinformowali Że na stronie jest pomyłka i że za tą cenę, to mogę go mieć bez stabilizacji. Zaraz tam idę, bo przez telefon się nie mogliśmy dogadać, oni swoje, ja swoje. Nie wiem jak to wygląda prawnie, ale skoro mam paragon za wpłacony depozyt przypięty do rachunku z ceną końcową do zapłaty, jak i za całość, to chyba jest to jakiś rodzaj umowy...? No nic, będę próbował.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 13