Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Dla mnie wrota to od zawsze były barn doors. A nie każdy grid to honeycomb, czyli plaster miodu, bo nie każdy grid ma sześciokątne oczko (co widać na załączonym obrazku).
No właśnie wrota i plaster miodu to już coś innego:-)A czy z takiego softboxa można ten grip zdemontować?jaka była by róznica w świeceniu?
Cóż muszę coś dokupić.Myślę i czytam o tym softboksie,czymś małym bo miejsca dużo nie ma a na druga lampę sama pokrywę?Jeszcze pomyśle.
Tez sobie człowiek hobby wybrał:-)
Który softbox z gridem na moje małe pomieszczenie byłby lepszy większy 80x40 czy 60x60?
A nie da rady dokupić grida do tego softa co już masz? A parasolki jakie w końcu masz? Białe shoot-through czy odbijające? Bo jeśli masz takie duże problemy z rozpraszaniem światła, to softboksy o rozmiarach typu 80 cm moim zdaniem niewiele polepszą, nawet jak będą z gridem…
Więc czy to wiele zmieni w stosunku do parasolek odbijających?
Z pewnością. Zwłaszcza z gridem. Softboks jest o wiele bardziej kierunkowy i kontrolowalny.
Andrzej.M. [Usunięty]
Wysłany: Pon 04 Lis, 2013
jaad75 napisał/a:
nie każdy grid to honeycomb, czyli plaster miodu, bo nie każdy grid ma sześciokątne oczko
Taaa, są też takie z samych pionowych pasków - nawet bywało że używałem do lamp oświetlających tło. Ale jak się to nazywało - nie pamiętam.
Odnośnie softboxów - uważam że dobrze jest mieć obydwa, ale jeśli wybierałbym jeden - to 80x40 - bo można go użyć i w pionie i w poziomie a nawet ukośnie... i uzyskiwać różne efekty.
Dzięki za rady.
Komor parasolki mam dwa zestawy odbijających 91cm.Problem z nimi taki,że w tym małym pomieszczeniu problem zapanować nad światłem.Zakupiłem takie czarne lekkie płachty.Musiałbym jeszcze je trochę zszyć bo mają szerokość 1mx20m może jeśli to zawieszę będzie łatwiej,choć nie sądze.
Teraz mi te softboxy chodza po głowie.Kasy już poszło a zdjęć brak.Jak tak dalej pójdzie to żonka mnie z domu wygna:-)Obiecywałem jej piękne foty a jak na razie to wszystkiego mi brakuje:-)
Powiedzcie mi jeszcze czy na takie standardowe czasze z quantum pulse 300 dostane plaster miodu i wrota?przydało by się choć na jedna z nich:-)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10