Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Mój wybór to Pentax. Sam używam Canona więc dla mnie to dość neutralna decyzja
Farin [Usunięty]
Wysłany: Sob 24 Sty, 2009 zakup
Dla mnie szukanie ograniczy się do oglądania w sklepach, a ostatecznie zakup na kilka rat x0% w RTV EURO AGD czy innym z korzystnymi ratami...
a jak koledzy zareagują na hybrydy? a jeśli już to jaka?
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Sob 24 Sty, 2009
jak sonda wedle goltar'a
to JA oddaje głos na K200
Farin napisał/a:
a jak koledzy zareagują na hybrydy? a jeśli już to jaka?
ja neutralnie ale nie zamieniłbym lustra na hybrydę, Farin a ty byś się zdecydował...?
Skoro interesujesz się fotografią to lepiej brać coś rozwojowego, w hybrydzie szkła nie zmienisz...
Farin [Usunięty]
Wysłany: Sob 24 Sty, 2009 hybryda
G1 mi się podoba - zresztą optycznie.pl daje mu ocenę 5.0 więc samo to zwraca na niego uwagę...
Szczerze mówiąc to kręci mnie A300 i K200. K200 jeszcze na żywo nie widziałem - więc zamilknę do czasu "wymacania" Pentaxa. Wiem, że po tym zabiegu sprawa może się znacznie wyjaśnić - jak np. w przypadku Olympusa - który tragicznie mi się trzymało w dłoni i nie wyobrażałem sobie kilkugodzinnej wyprawy z tym aparatem w dłoni...
Moze canon 400D. W EURO za 1500 zl z kitem (na raty 0%) - w sklepie internetowym ponoc niedostepny, ale w sklepach juz tak, wedle informacji ze strony sprzedajacego
A ja wolalbym uzywany d80 i kit 18-70, a przy okazji obslugi szukajki, bo to kolejna wojenka systemowa bez sensu.
P_M_, się wie, że masz rację. Ale wiesz..... Dla kolegi Farin'a może być to za drogo. A potem to już każdy wie. Tak jak było w moim przypadku. Najpierw zdecydowanie 450d potem na 100% pewny co do a300, a niedługo kupuję D90. Lepiej nie kusić.
Farin [Usunięty]
Wysłany: Nie 25 Sty, 2009 decyzja
kolega RaV579 ma rację... Na forum zacząłem od D60 i A300. Przeszedłem przez różne modele i póki co spocząłem na A300, K-M albo K200...
Fajnie jest, że z tego ogromu polecacie jakieś konkretne modele - nawet jeśli jest ich sporo - to i tak mniej niż oferuje rynek.
Może to zabrzmi laicko - ale mnie to gryzie... Co się dzieje jak taki obiektyw ze starej lustrzanki analogowej podepnie się pod współczesną lustrzankę?? Wiem, że nie ma stabilizacji na pewno (nie dotyczy A300, która ma stabilizację w body), ale co jeszcze?
Co się dzieje jak taki obiektyw ze starej lustrzanki analogowej podepnie się pod współczesną lustrzankę?
Zalezy co to za obiektyw.
Farin [Usunięty]
Wysłany: Nie 25 Sty, 2009 obiektyw
No dla przykładu taki jak mam w domu - z Zenita 11 Helios 44
[ Dodano: Nie 25 Sty, 2009 16:51 ]
Właśnie dzwonił koleżka z roku pochwalić się, że kupił A300 z dwoma obiektywami... Na czwartek powinno mu dojść, więc będę miał możliwość pobawienia się tym aparatem na dobre... Ciekawi mnie jeszcze ten Pentax... a do jego zwolenników mam pytanie - K200D czy K-M ?? Bo i jeden i drugi są podobne...
Osobiście obstaje za K-M , wolę małe lustrzanki ,k200d jest już spory i cięższy ma uszczelniony korpus , w K-M dużo szybszy poprawiony A-F choć brak górnego wyświetlacza, co kto woli .
Farin [Usunięty]
Wysłany: Pon 26 Sty, 2009 Optyczne
A w tym K200D ten AF bardzo jest kiepski? Bo w każdym teście piszą właśnie o tym jako owadzie... Na jakie problemy mogę się natknąć korzystając z tamtego AF i czy zobaczę różnicę między nim a AF z K-M czy A300 ??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 11