Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Stałoogniskowe 50 mm do Sony Alfa
Autor Wiadomość
NET_WORLD 
Początkujący
net_world

Wysłany: Pon 15 Cze, 2009   

No właśnie nawiązując do odpowiedzi kozidrona może rzeczywiście trafił mi się kiepski egzemplarz. Naprawdę byłem bardzo mocno zawiedziony po podłączenie tego szkła czyli 16-80 CZ. Myślałem że stworzę niesamowity duet ale tu wyszła klapa i dlatego proszę o pomoc. Może warto zamówić z innego sklepu i sprawdzić z innym egzeplarzem??? Co proponujecie??? Z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam

Reklama

zug
[Usunięty]

NET_WORLD, spróbuj jeszcze raz, mam "karola" wcześniej używałem z a200 teraz z a700 i dla mnie jest świetny :cool:
gdzie go zamawiałeś?
a nie masz możliwości sprawdzenia w sklepie?

SlawGaw 
Optyczny

Jeśli NET_WORLD ma kombinować z inną sztuką to może warto najpierw się upewnić czy jego A350 dobrze ostrość ustawia, BF/FF to jest jedyne wytłumaczenie jakie mi przychodzi do głowy na kiepskiego CZ.

kozidron
[Usunięty]

NET_WORLD napisał/a:
Co proponujecie??? Z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam :???:

ja proponuje, żebyś pokazał jakieś fotki( z exiffem) z tego szkiełka, wrzuć na jakiś darmowy hosting, bo może rzeczywiście coś ze szkiełkiem.

ps.(do moderatora, powtórzyłem swoją wypowiedź ze strony 3, jakoś niefortunnie zadziałał automat do scalania postów-widocznie różnica w dodaniu między moim a postem NET_WORLD'a była sekundowa)

NET_WORLD 
Początkujący
net_world

Nie wrzucę żadnych fotek bo szkiełko odesłałem do sklepu, a fotki które robiłem na tym obiektywie były czysto przypadkowo tylko do porównania, więc w większości usunąłem. Myślę że zamówię jeszcze raz ten obiektyw tylko że z innego sklepu, może zeczywiscie trafił mi się felerny egzemplarz. Poprzedni kupiłem w sklepie internetowym http://www.torian.pl/. Pozdrawiam

[ Dodano: Pon 15 Cze, 2009 23:50 ]
zug napisał/a:
NET_WORLD, spróbuj jeszcze raz, mam "karola" wcześniej używałem z a200 teraz z a700 i dla mnie jest świetny :cool:
gdzie go zamawiałeś?
a nie masz możliwości sprawdzenia w sklepie?

Mam pytanie a zarazem prośbę czy mógłbyś mi podesłać jakieś swoje fotki robione "karolem" z a200 lub a 700 tak dla mnie do porównania. Z góry WIELKIE DZIĘKI.

email: rafal26l@interia.pl

zug
[Usunięty]

Wysłany: Wto 16 Cze, 2009   

NET_WORLD napisał/a:
......., więc w większości usunąłem.

hmm :wink:
NET_WORLD napisał/a:
Mam pytanie a zarazem prośbę czy mógłbyś mi podesłać jakieś swoje fotki robione "karolem" z a200 lub a 700 tak dla mnie do porównania. Z góry WIELKIE DZIĘKI.

kilka fotek Ci wysłałem, proszę nie udostępniać, :cool:
nie wysyłać znajomym :wink:
na konkursy fotograficzne też nie :mrgreen:

NET_WORLD 
Początkujący
net_world

Wysłany: Wto 16 Cze, 2009   

Hej!!!

Wielkie dzięki za fotki. Powiem krótko gdyby mój egzemplarz robił takie fotki to byłbym w siódmym niebie. Jednak spróbuje z innym egzemplarzem. Jeszcze raz dzięki

Pozdrawiam

Rafal

torian.pl 
Nowy

Wysłany: Sob 20 Cze, 2009   

Witam

Panie Rafale, przykro mi w imieniu własnym oraz sklepu www.torian.pl że zakupiony w naszym sklepie obiektyw nie współpracował prawidłowo z posiadanym przez Pana korpusem. Nie mamy niestety wpływu na to, w jaki sposób współdziałają konkretne egzemplarze korpusu i obiektywu ze sobą. Jak widać nawet w przypadku drogiego sprzętu renomowanej firmy nie udaje się producentowi zapewnić całkowitej zgodności swoich produktów ze sobą i mogą się zdarzyć sytuacje podobne do powyższej.

W związku z tym, że zakup został dokonany drogą wysyłkową nie miał Pan możliwości przetestować tejże zgodności, więc po otrzymaniu sprzętu wynikła sytuacja taka jak opisana powyżej, czyli niezadowalającej jakości zdjęcia. Zgodnie z prawem odesłał Pan zakupiony w naszym sklepie obiektyw i odstąpił Pan od zawartej na odległość umowy. Obiektyw został przez nas sprawdzony z posiadanym przez jednego z naszych pracowników korpusem i nie wykazywał żadnych nieprawidłowości w działaniu. Utwierdza mnie to w przekonaniu, że niestety pechowo trafiło w Pana przypadku na to, że akurat niezbyt dobrze ze sobą Pana aparat i ten konkretny egzemplarz obiektywu współpracowały. Należność za obiektyw została zwrócona na Pana konto natychmiast po otrzymaniu i sprawdzeniu obiektywu.

Ze swojej strony pragnę dodać, że zadowolenie Klientów jest dla nas zdecydowanie bardziej istotne niż zarobione dzięki tym transakcjom pieniądze, gdyż większość z nas jest również fotografami i wiemy, czego oczekujemy od sprzętu. Życzę zatem, aby kolejny zakup innego egzemplarza tego obiektywu był dalece bardziej satysfakcjonujący i aby zakupiony obiektyw współpracował idealnie z posiadanym przez Pana korpusem oraz pozwolił na zarejestrowanie wielu udanych kadrów.

Pozdrawiam
Kierownik sklepu internetowego Torian.pl

PS Proszę moderatorów tego forum o dopuszczenie do publikacji tej odpowiedzi - mam nadzieję, że nie naruszam jej publikacją żadnych zasad tu panujących.
Ostatnio zmieniony przez Wujek_Pstrykacz Nie 21 Cze, 2009, w całości zmieniany 1 raz  

oracle 
Maniak

Wysłany: Nie 21 Cze, 2009   

Ja mam wrażenie że tutaj objawia się pewien syndrom...
DOBRA FOTKA to nie tylko zasługa sprzętu a fotografa.

Może się myle ale wydaje mi się, że NET_WORLD jeszcze nie potrafi zrobić dobrej fotki...

Przyznam, że żaskoczył mnie post obsługi sklepu, ale zaskoczył pozytywnie. Gdyby kazdy sklep przejmował się opinią pojedynczego klienta to zakupy byłyby nawet przyjemne :smile:

MC 
Temu Panu już podziękujemy

Mnie rowniez post zaskoczyl - pozytywnie. I tez nie mam pewnosci czy to wina sprzetu. Moze byc tez tak, ze to puszka wymaga kalibracji.

kozidron
[Usunięty]

W sumie już nie ważne co było nie tak, puszka, szkło, fotograf ale sprzedawca zachował się profesjonalnie, czegoś takiego jeszcze nie widziałem(przynajmniej nie w Polsce) no gratuluje. Niestety strona sprzedawcy jest w budowie.

[ Dodano: Nie 21 Cze, 2009 15:36 ]
edit.

pomyliłem się :oops: , strona jest źle podlinkowana przez autora wystarczy usunąć kropkę i ukośnik, czeski błąd linkującego i mój ze spostrzegawczością.

torian.pl 
Nowy

kozidron napisał/a:
Niestety strona sprzedawcy jest w budowie.

Witam

Trochę źle zadziałał system automatycznych linków po wpisaniu adresu www.adres_strony.domena i zakończeniu zdania kropką została dodana ta kropka jako część ciągu znaków do adresu. I stąd przekierowanie na "strona w budowie". Niestety edycji postu już nie można dokonać, więc została wysłana prośba do moderatorów o edycję.

Pozdrawiam
Kierownik sklepu torian.pl

NET_WORLD 
Początkujący
net_world

Witam!!!

Szczerze mi również jest przykro że zakupiony obiektyw przeze mnie nie zadowolił mnie, ale mówię to otwarcie że wszystko co chodzi o zakup w tym sklepie http://www.torian.pl/ zasługuje na najwyższą ocenę. Towar był zapakowany w sposób orginalny a obsługa w skali od 1 do 10 daje 11 _SERIO!!!

Pozdrawiam

Rafał

dysonans 
Nowy

Wysłany: Pon 20 Lip, 2009   

witam :)
wracając do sony 50mm f/1.8. mam a300 + kitowy obiektyw i zastanawiam się nad tym szkłem. czytałam testy i opinie. mam wrażenie że jest nawet nawet. czy warto kupić czy lepiej mimo wszystko dołożyc kilka stówek o kupić sony 50mm f. 1.4? teraz 1.8 kosztuje 600zł, ale za pare miesiecy myślę, że cena spadnie trochę :)

MC 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Pon 20 Lip, 2009   

Zalezy za ile mozesz kupic f1.4 Tutaj znajdziesz porownanie jednego i drugiego. SAL jest przede wszystkim jasniejszy, a co za tym idzie - lepszy na wiekszych otworach. Pozniej roznice sie zacieraja. No i budowa tez lepsza.

Odpowiedz do tematu