Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
No właśnie nawiązując do odpowiedzi kozidrona może rzeczywiście trafił mi się kiepski egzemplarz. Naprawdę byłem bardzo mocno zawiedziony po podłączenie tego szkła czyli 16-80 CZ. Myślałem że stworzę niesamowity duet ale tu wyszła klapa i dlatego proszę o pomoc. Może warto zamówić z innego sklepu i sprawdzić z innym egzeplarzem??? Co proponujecie??? Z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam
NET_WORLD, spróbuj jeszcze raz, mam "karola" wcześniej używałem z a200 teraz z a700 i dla mnie jest świetny
gdzie go zamawiałeś?
a nie masz możliwości sprawdzenia w sklepie?
Jeśli NET_WORLD ma kombinować z inną sztuką to może warto najpierw się upewnić czy jego A350 dobrze ostrość ustawia, BF/FF to jest jedyne wytłumaczenie jakie mi przychodzi do głowy na kiepskiego CZ.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Pon 15 Cze, 2009
NET_WORLD napisał/a:
Co proponujecie??? Z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam
ja proponuje, żebyś pokazał jakieś fotki( z exiffem) z tego szkiełka, wrzuć na jakiś darmowy hosting, bo może rzeczywiście coś ze szkiełkiem.
ps.(do moderatora, powtórzyłem swoją wypowiedź ze strony 3, jakoś niefortunnie zadziałał automat do scalania postów-widocznie różnica w dodaniu między moim a postem NET_WORLD'a była sekundowa)
Nie wrzucę żadnych fotek bo szkiełko odesłałem do sklepu, a fotki które robiłem na tym obiektywie były czysto przypadkowo tylko do porównania, więc w większości usunąłem. Myślę że zamówię jeszcze raz ten obiektyw tylko że z innego sklepu, może zeczywiscie trafił mi się felerny egzemplarz. Poprzedni kupiłem w sklepie internetowym http://www.torian.pl/. Pozdrawiam
[ Dodano: Pon 15 Cze, 2009 23:50 ]
zug napisał/a:
NET_WORLD, spróbuj jeszcze raz, mam "karola" wcześniej używałem z a200 teraz z a700 i dla mnie jest świetny
gdzie go zamawiałeś?
a nie masz możliwości sprawdzenia w sklepie?
Mam pytanie a zarazem prośbę czy mógłbyś mi podesłać jakieś swoje fotki robione "karolem" z a200 lub a 700 tak dla mnie do porównania. Z góry WIELKIE DZIĘKI.
Mam pytanie a zarazem prośbę czy mógłbyś mi podesłać jakieś swoje fotki robione "karolem" z a200 lub a 700 tak dla mnie do porównania. Z góry WIELKIE DZIĘKI.
kilka fotek Ci wysłałem, proszę nie udostępniać,
nie wysyłać znajomym
na konkursy fotograficzne też nie
Wielkie dzięki za fotki. Powiem krótko gdyby mój egzemplarz robił takie fotki to byłbym w siódmym niebie. Jednak spróbuje z innym egzemplarzem. Jeszcze raz dzięki
Panie Rafale, przykro mi w imieniu własnym oraz sklepu www.torian.pl że zakupiony w naszym sklepie obiektyw nie współpracował prawidłowo z posiadanym przez Pana korpusem. Nie mamy niestety wpływu na to, w jaki sposób współdziałają konkretne egzemplarze korpusu i obiektywu ze sobą. Jak widać nawet w przypadku drogiego sprzętu renomowanej firmy nie udaje się producentowi zapewnić całkowitej zgodności swoich produktów ze sobą i mogą się zdarzyć sytuacje podobne do powyższej.
W związku z tym, że zakup został dokonany drogą wysyłkową nie miał Pan możliwości przetestować tejże zgodności, więc po otrzymaniu sprzętu wynikła sytuacja taka jak opisana powyżej, czyli niezadowalającej jakości zdjęcia. Zgodnie z prawem odesłał Pan zakupiony w naszym sklepie obiektyw i odstąpił Pan od zawartej na odległość umowy. Obiektyw został przez nas sprawdzony z posiadanym przez jednego z naszych pracowników korpusem i nie wykazywał żadnych nieprawidłowości w działaniu. Utwierdza mnie to w przekonaniu, że niestety pechowo trafiło w Pana przypadku na to, że akurat niezbyt dobrze ze sobą Pana aparat i ten konkretny egzemplarz obiektywu współpracowały. Należność za obiektyw została zwrócona na Pana konto natychmiast po otrzymaniu i sprawdzeniu obiektywu.
Ze swojej strony pragnę dodać, że zadowolenie Klientów jest dla nas zdecydowanie bardziej istotne niż zarobione dzięki tym transakcjom pieniądze, gdyż większość z nas jest również fotografami i wiemy, czego oczekujemy od sprzętu. Życzę zatem, aby kolejny zakup innego egzemplarza tego obiektywu był dalece bardziej satysfakcjonujący i aby zakupiony obiektyw współpracował idealnie z posiadanym przez Pana korpusem oraz pozwolił na zarejestrowanie wielu udanych kadrów.
Pozdrawiam
Kierownik sklepu internetowego Torian.pl
PS Proszę moderatorów tego forum o dopuszczenie do publikacji tej odpowiedzi - mam nadzieję, że nie naruszam jej publikacją żadnych zasad tu panujących.
Ostatnio zmieniony przez Wujek_Pstrykacz Nie 21 Cze, 2009, w całości zmieniany 1 raz
Ja mam wrażenie że tutaj objawia się pewien syndrom...
DOBRA FOTKA to nie tylko zasługa sprzętu a fotografa.
Może się myle ale wydaje mi się, że NET_WORLD jeszcze nie potrafi zrobić dobrej fotki...
Przyznam, że żaskoczył mnie post obsługi sklepu, ale zaskoczył pozytywnie. Gdyby kazdy sklep przejmował się opinią pojedynczego klienta to zakupy byłyby nawet przyjemne
Mnie rowniez post zaskoczyl - pozytywnie. I tez nie mam pewnosci czy to wina sprzetu. Moze byc tez tak, ze to puszka wymaga kalibracji.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Nie 21 Cze, 2009
W sumie już nie ważne co było nie tak, puszka, szkło, fotograf ale sprzedawca zachował się profesjonalnie, czegoś takiego jeszcze nie widziałem(przynajmniej nie w Polsce) no gratuluje. Niestety strona sprzedawcy jest w budowie.
[ Dodano: Nie 21 Cze, 2009 15:36 ]
edit.
pomyliłem się , strona jest źle podlinkowana przez autora wystarczy usunąć kropkę i ukośnik, czeski błąd linkującego i mój ze spostrzegawczością.
Trochę źle zadziałał system automatycznych linków po wpisaniu adresu www.adres_strony.domena i zakończeniu zdania kropką została dodana ta kropka jako część ciągu znaków do adresu. I stąd przekierowanie na "strona w budowie". Niestety edycji postu już nie można dokonać, więc została wysłana prośba do moderatorów o edycję.
Szczerze mi również jest przykro że zakupiony obiektyw przeze mnie nie zadowolił mnie, ale mówię to otwarcie że wszystko co chodzi o zakup w tym sklepie http://www.torian.pl/ zasługuje na najwyższą ocenę. Towar był zapakowany w sposób orginalny a obsługa w skali od 1 do 10 daje 11 _SERIO!!!
witam
wracając do sony 50mm f/1.8. mam a300 + kitowy obiektyw i zastanawiam się nad tym szkłem. czytałam testy i opinie. mam wrażenie że jest nawet nawet. czy warto kupić czy lepiej mimo wszystko dołożyc kilka stówek o kupić sony 50mm f. 1.4? teraz 1.8 kosztuje 600zł, ale za pare miesiecy myślę, że cena spadnie trochę
Zalezy za ile mozesz kupic f1.4 Tutaj znajdziesz porownanie jednego i drugiego. SAL jest przede wszystkim jasniejszy, a co za tym idzie - lepszy na wiekszych otworach. Pozniej roznice sie zacieraja. No i budowa tez lepsza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 10