Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: Arek
Wto 09 Gru, 2008
Canon EOS 50D ?
Autor Wiadomość
mir 
Entuzjasta
Mir

Wysłany: Nie 30 Lis, 2008   

Trochę się dziwię jak ludzie piszą że 40 od 50 niewiele się równi . No to co jeszcze miałaby mieć ? Oddzielną sprawa jest cena różnica faktycznie może i za duża ale to 40 jest chyba za tania. Canon 50D ma lepsza matryce, iso , live view, procesor, focus działa trochę szybciej co osobiście sprawdzałem na obiektywie tamrona

[ Dodano: Nie 30 Lis, 2008 19:53 ]
Przepraszam za błędy ale piszę przez telefon komórkowy z powodu braku komputera

Reklama

007areka
[Usunięty]

mir napisał/a:
Trochę się dziwię jak ludzie piszą że 40 od 50 niewiele się równi . No to co jeszcze miałaby mieć ? Oddzielną sprawa jest cena różnica faktycznie może i za duża ale to 40 jest chyba za tania. Canon 50D ma lepsza matryce, iso , live view, procesor, focus działa trochę szybciej co osobiście sprawdzałem na obiektywie tamrona

[ Dodano: Nie 30 Lis, 2008 19:53 ]
Przepraszam za błędy ale piszę przez telefon komórkowy z powodu braku komputera

...obys mial racje, bo jak nie to canon sie juz do konca skompromituje...moze test optycznych to ostatecznie wyjasni :wink: :wink: :wink: Panowie jak tam z tescikiem :?: :wink:

Tryton 
Uczestnik

A eosów 40d już w sklepach prawie nie ma :)
Dobrze, że zdążyłem kupić :razz:
A czy żałować, że nie kupiłem 50d nie wiem, bo tamtego nie macałem.
A z 40d jestem jak na razie zadowolony.

mir 
Entuzjasta
Mir

Wiadomo że nikon zrobił większą furorę D90 niż Canon 50D ale to ten ostatni jest lepszy pod każdym względem oprócz nagrywania filmów

MC 
Temu Panu już podziękujemy

mir napisał/a:
Canon 50D ma lepsza matryce

Tego nie jestem taki pewien. Szczegolnie jesli chodzi o DR.
mir napisał/a:
ocus działa trochę szybciej...

A jaka metoda to badales? Na oko?

007areka
[Usunięty]

MC napisał/a:
mir napisał/a:
Canon 50D ma lepsza matryce

Tego nie jestem taki pewien. Szczegolnie jesli chodzi o DR.
mir napisał/a:
ocus działa trochę szybciej...

A jaka metoda to badales? Na oko?

... :wink: dobrze ze optyczne'team nie badaja na oko :wink: ...juz by mogl byc ten test, ...nie byloby gdybania :wink: no i rozwialoby watpliwosci kto ma racje ....

jaad75 
Klub Pierdzieli

mir napisał/a:
Wiadomo że nikon zrobił większą furorę D90 niż Canon 50D ale to ten ostatni jest lepszy pod każdym względem oprócz nagrywania filmów

Czyli pod jakim? Ma lepszą matrycę? Lepszy wizjer? Lepszy AF? Lepszy pomiar światła? Lepiej współpracuje z lampami? Napisz, co konkretnie ma lepszego...

P.S.
Tak wiem, obudowa jest lepsza... :razz:

Wróbel EOS 
Rozmowny

komor, 40D zawsze zapisuje 14bit Raw i to z prędkością 6,5kl/s a D300 już tylko z prędkością 2,5kl/s.

arietiss 
Optyczny
arietiss

Zanim kupiłem 40D pobawiłem się w FJ 50D z tym nowym obiektywem. W zestawieniu z moim starym 400D to był kosmos, ale porównując z 40D to raczej facelifting...

mavierk 
never knows best

a d300 jak i d700 mają 8kl bez gripa, tylko trzeba wiedzieć jak :D

jaad75 
Klub Pierdzieli

mavierk napisał/a:

Jak?

Dzemus 
Bywalec

Wysłany: Pon 01 Gru, 2008   

pewnie w 2mpix ;)

mir 
Entuzjasta
Mir

Przede wszystkim w Canonie 50D jest nowy procesor IV, który steruje wszystkim. Tamron 17-50/2,8 pracuje szybciej w 50D niż w 40 D nie wiem dlaczego ale na pewno szybciej (sprawdzałem)

jaad75 
Klub Pierdzieli

mir napisał/a:
Tamron 17-50/2,8 pracuje szybciej w 50D niż w 40 D

Też mi wyznacznik... :razz:

AQQ 
Maniak

jaad75 napisał/a:
mavierk napisał/a:

Jak?

Gdzieś czytałem o takiej możliwości ale wymagało to skomplikowanego grzebania w ustawieniach; mz było bez praktycznego sensu i przypominało łapanie się prawą ręką za lewe ucho. Poza tym nie przeceniałbym tych 8fps; używałem tego może do 1% zdjęć (oczywiście z gripem a nie przy użyciu tej całej ekwilibrystyki).

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi