Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Test obiektywu Canon EF 70-200 mm f/2.8L IS II USM
Autor Wiadomość
jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

Wysłany: Pią 01 Paź, 2010   

kozidron napisał/a:
veenee, a lubisz mieć gwarancję ?
Ale gwarancję również masz, a że nie polską, to nawet w wielu przypadkach lepiej... :smile:

Reklama

veenee 
Optyczny
fotosapiens

kozidron napisał/a:
veenee, a lubisz mieć gwarancję ?

Jeszcze nigdy (odpukac) nie zdarzylo mi sie, zebym skorzystal z napraw gwarancyjnych (jesli chodzi o sprzet foto), czesto swiadomie kupowalem tzw. “grey import” i jakos….wszystko bylo OK.

Nadal twierdze, ze kupno z takiego a nie innego zrodla to wybor a nie przymus. Zwlaszcza w czasach Unii Europejskiej itd.

kozidron
[Usunięty]

jaad75 napisał/a:
Ale gwarancję również masz, a że nie polską, to nawet w wielu przypadkach lepiej... :smile:

no dobra jaad75, polskie serwisy wołają o pomstę do nieba, jednak dopóki będę mieszkał w grajdole będę z nich korzystał, przeprowadzę się poza grajdół będę korzystał z zagranicznych serwisów.

Irex 
Rozmowny
czarnozolty

Wysłany: Sro 10 Lis, 2010   

Mialo sie pisac o tym nowym szkielku , a dyskusja troszke zboczyla z toru . Mam to szkielko od kilku dni i jestem w trakcie testowania go . Jestem sklonny do stwierdzenia , ze swoimi wlasnosciami optycznymi robi wielkie wrazenie . Porownuje je do swojego poprzedniego C 70-200/4 i roznica jest duza , a nawet mozna powiedziec , ze ogromna . Stabilizacja daje rade przy 1/8s , 1/10s , a i f/2,8 pozwala poszalec w ciemnym lesie . Fajne szkielko .

cybertoman 
Optyczny
AmatorFotografowania

Wysłany: Czw 11 Lis, 2010   

Gratuluje obiektywu! A teraz zdjecia...

zakopiec 
Bywalec

Wysłany: Pon 06 Gru, 2010   

Mam wersje 70-200/2.8 IS L a kolega zakupił II i co się rzuca w słuch to, że praca IS jest bardzo cicha - jak ktoś kręci filmy przyda się - jakość zdjęć też lepsza od mojej L.
Stabilizacji nie udało mi się porównać, ale Adam powiedział, że jest różnica

Irex 
Rozmowny
czarnozolty

Wysłany: Wto 07 Gru, 2010   

Prace IS slysze tylko w momencie , kiedy puszczam przycisk ON-AF i zostaje ona wylaczona . Jest to takie ciche ale slyszalne warkniecie . I to wszystko .

cartman1285 
Uczestnik

Wysłany: Nie 02 Sty, 2011   

Mam starszą wersję tego szkiełka i powiem szczerze do wersji II byłem nieco sceptycznie niego nastawiony (zwłaszcza gdy Canon podał cenę). Test na "Optyczne" rozwiał wątpliwości a niedawno miałem okazję porównać obiektyw z moją starą wersją i co tu dużo mówić, szczęka mi opadła. To co się dzieje na pełnej dziurze w tym szkle to nowy rozdział w ostrości zdjęć. Moje 70-200 daje tak ostre obrazy przy 5.6 a tu w pełni użyteczne 2.8. Kozak nie obiektyw. Do tej pory 2.8. używałem sporadycznie, kiedy już naprawdę musiałem. Szczególnie w połączeniu z matrycą wysokiej rozdzielczości (7D) stare 70-200 na 2.8 pokazywało swoje niedoskonałości. Zbieram pieniądze, sprzedaję stary obiektyw i mam nadzieję wkrótce się przesiąść na nową konstrukcję. Acha, pisałem tylko o rozdzielczości zdjęć ale stabilizacja tez miażdży tą starą.

mir 
Entuzjasta
Mir

Wysłany: Pon 03 Sty, 2011   

Czyli testy na optycznych nie kłamią :lol:

Introverder 
Rozmowny

Wysłany: Wto 04 Sty, 2011   -

Szkiełko na pewno świetne, ma dla mnie jednak jedną zasadniczą wadę:

- pierścień zmiany ogniskowej położony przy korpusie aparatu przez co działa dosyć nieprzyjemna dźwignia - bo szkiełko waży ok. 1,5 kg - co sprawia, że na pewno po dłuższym czasie noszenia go nadgarstek zaczyna boleć..

dr11 
Optyczny

Wysłany: Wto 04 Sty, 2011   

Introverder, nie zgodzę się z tym, że to wada. Trzymając za pierścień ostrości jest się w okolicach środka ciężkości zestawu obiektyw+puszka i można uzyskać podobną stabilność jak przy przytrzymywaniu za mocowanie statywowe. Według mnie jest to zdecydowanie bardziej in plus, niż trzymanie za koniec obiektywu. 100-400 też wolę trzymać w okolicach środka ciężkości zestawu - mocowanie statywowe, niż za pierścień odpowiadający za zmianę ogniskowej :) W tym miejscu zestaw można nawet chwilowo trzymać jedną ręką i nie martwić się, że się "przegibnie" ;)

Irex 
Rozmowny
czarnozolty

Wysłany: Czw 06 Sty, 2011   Re: -

Introverder napisał/a:
Szkiełko na pewno świetne, ma dla mnie jednak jedną zasadniczą wadę:

- pierścień zmiany ogniskowej położony przy korpusie aparatu przez co działa dosyć nieprzyjemna dźwignia - bo szkiełko waży ok. 1,5 kg - co sprawia, że na pewno po dłuższym czasie noszenia go nadgarstek zaczyna boleć..

Dla to tez zadna wada .
Ja znalazlem na to sposob i podpieram reke na mocowaniu statywowym a kciukiem podpieram bok obiektywu pomiedzy bagnetem a uchwytem statywowym . I w ten sposob nie dotykam do pierscienia ogniskowej , a obiektyw trzymam pewnie i stabilnie . Waga tego obiektywu sprawia , ze po jakims czasie rece bola albo scierpna , ale optyka kompensuje nam ta dolegliwosc .

Introverder 
Rozmowny

Wysłany: Pią 07 Sty, 2011   -

Może się przyzwyczaję :) :razz: ;) . "Obmacam" go trochę, dozbieram i stwierdzę, że nie jest z tym źle.. Tym bardziej, że światłosilne obiektywy uzależniają i jak się ma już jakieś obiektywy o takim świetle to człowiek nie chce nic ciemniejszego, a ja lubię światło 2.8 zarówno w C 17-55 oraz w Sigmie 150 Macro.. Oglądam np. bokeh w Sigmie przy portrecie na 2.8 i przy 4.0 to już "nie to samo" :) ;).. Oczywiście od tego są stałki-"portretówki", ale zawsze może sie światło 2.8 przydać, a poza tym w kościele dobre światło i wybitna stabilizacja robią swoje, jak np. chce się uwiecznić jakiś szczegół architektoniczny, a z C 17-55 IS może brakować zasięgu..

Odpowiedz do tematu