Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
canon 70-200 2.8 czy f4????????
Autor Wiadomość
muzyk 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Czw 16 Maj, 2013   

magiera23 napisał/a:
Ma to byc prezent na Dzien Matki wiec jeszcze kilka dni mi zostalo.

Nowy musi być.

Reklama

Usjwo 
Optyczny

muzyk napisał/a:
magiera23 napisał/a:
Ma to byc prezent na Dzien Matki wiec jeszcze kilka dni mi zostalo.

Nowy musi być.

Nowy to na Dzień Żony, na Dzień Matki to dzieci powinny nowy kupić :wink:

Dajcie już z tym spokuj, magiera23 chyba lepiej zna swoją żonę niż Wy :???:

nienietaktak
[Usunięty]

Usjwo napisał/a:

Dajcie już z tym spokuj, magiera23 chyba lepiej zna swoją żonę niż Wy :???:

A wiesz na 100%? ;)

magiera23 
Bywalec

No to tak, od czego zacząć.
Trochę szczęścia jeszcze mnie zostało :mrgreen:
Dzisiaj po południu coś mnie tknęło żeby zajrzeć na gumtree.
Było tylko jedno szkło ( 70-200 F4 IS) wystawione przez kogoś 4 dni temu i opisane że jest jak nowe. Cena £680.

Podjechałem razem ze znajomą i jej 5mkII, pstryknęła kilka razy, obejrzała i problem z głowy.
Troszkę targowania i obiektyw kupiony za jedyne £640 :lol:
Znajoma stwierdziła już po fakcie że jak by postawić go obok nowej sztuki ze sklepu to by nie było widać różnicy.
Nie ma ani jednej ryski ani kurzu a co do optyki i jego możliwości się nie wypowiem bo nie jestem fotografem ale ufam znajomej...

Ogólnie szkło kupione 04/11 w jessopie, ( mam paragon) kompletne razem z pudełkiem
plus filtr UV hoya.

Na marginesie, moja córka nie może jeszcze kupić mamie prezentu bo ma tylko 19 miesięcy :razz:

Dziękuję wszystkim za wypowiedzi i do następnego razu...
Pozdrawiam

moronica 

Pomogła: 106 razy
Wysłany: Pią 17 Maj, 2013   

magiera23, gratuluje ;)

magiera23 
Bywalec

moronica napisał/a:
magiera23, gratuluje ;)

Nie ma czego ale dziękuję :mrgreen:

Dzisiaj jak żona była w pracy rozpakowałem wszystko żeby jeszcze raz obejrzeć. Nawet nie zauważyłem wczoraj że nie ma w komplecie osłony przeciwsłonecznej. Pomyślałem że pewnie nie było o niej wzmianki w ogłoszeniu bo może ją zgubił czy coś.
Jak mnie dzisiaj zatkało kiedy miły pan napisał dzisiaj sms-a z przeprosinami że zapomniał o osłonie i że jak mu wyśle adres to mi ja dośle pocztą :mrgreen:

To się nazywa uczciwy sprzedawca :lol:

Pozdrawiam

nienietaktak
[Usunięty]

magiera23, pechowe czasy minęły. oby żona była zadowolona :)

magiera23 
Bywalec

nienietaktak napisał/a:
magiera23, pechowe czasy minęły. oby żona była zadowolona :)

Na pewno będzie :mrgreen: Najpierw jest krzywa mina że wydałem kupę kasy a po chwili ekscytacja bierze górę i wszystko wraca do normy :grin:

as... 
Entuzjasta

Wysłany: Pią 24 Maj, 2013   

Wcześniej czy później i tak każdy pójdzie w 2.8 ...
Wiem sam po sobie :wink:
Niestety f4 z is można fotografować sobie statyczne obiekty :cool:

B o g d a n 
Optyczny
obserwator

as... napisał/a:
Wcześniej czy później i tak każdy pójdzie w 2.8 ...
Eee tam
as... napisał/a:
Niestety f4 z is można fotografować sobie statyczne obiekty
Tak samo jak każdym innym, w tym 2.8 :wink:

A tak na marginesie to zawsze myślałem, że to zależy przede wszystkim od ustawionego czasu migawki. :smile:

magiera23 
Bywalec

as... napisał/a:

Niestety f4 z is można fotografować sobie statyczne obiekty :cool:

czyli mam rozumieć że do obiektów w ruchu nie za bardzo się nadaje?????

Myślałem że już temat upadł a tu jeszcze ruch :mrgreen:
To napiszę że nie wytrzymałem i już dałem żonie obiektyw. Szczerze mówiąc nigdy nie była aż tak zaskoczona i zadowolona jednocześnie na żaden inny prezent.

A teraz do rzeczy. Obiekty statyczne bez problemowo ale jak zrobiliśmy wypad do parku w pochmurny dzień to się okazało po powrocie że dużo zdjęć w ruchu nieostrych i nie bardzo wiem dlaczego. Ustawienia????
Czy jest duża różnica między IS 1 i 2. Wiem że jedno do statycznych a 2 do ruchu....

moronica 

Pomogła: 106 razy

magiera23, no niestety poruszone zdjecia to zazwyczaj wina fotografujacego. maksymalny rozsadny czas otwarcia migawki dla 200mm dla formatu aps-c przy braku stabilizacji to 1/320s a dobrze by bylo, by byl jeszcze krotszy. nalezy tu oczywiscie wziac poprawke na stabilizacje i ile ona daje (w tescie powinno o tym byc). to oczywiscie niweluje drgania aparatu a nie ruch obiektu fotografowanego

magiera23 
Bywalec

moronica napisał/a:
magiera23, no niestety poruszone zdjecia to zazwyczaj wina fotografujacego.

całkowicie się z tym zgadzam i też żona cały czas twierdzi że musi się obyć z nowym obiektywem i w ani jednej chwili nie obwinia obiektywy czy aparatu.

Ale jak już ma się porządne szkło to czasem się wydaję że i zdjęcia powinno się łatwiej robić :mrgreen:
wszyscy chwalą że takki ostry a tu mydło co drugie zdjęcie :mrgreen:
jak to się mówi - nie od razu Kraków zbudowali :smile:

pawkon 
Uczestnik
Canonik

To kup też żonie porządny statyw co bez problemu utrzyma C70-200 i nie będzie pływać a skończą się mydlane zdjęcia.

magiera23 
Bywalec

pawkon napisał/a:
To kup też żonie porządny statyw co bez problemu utrzyma C70-200 i nie będzie pływać a skończą się mydlane zdjęcia.

Statyw juz jest. Kupiony Hamy dosc dawno temu.
Ale podczas biegania w parku za dzieckiem kiepsko by sie sprawdzal :mrgreen:

Odpowiedz do tematu