Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Pią 02 Sie, 2013 Canon , Sony czy Nikon ?
Siemka .
Chcę kupić pierwsze lustro do 2000zł ( proszę o nie wklejanie tego tematu do postu ... )
Myślę nad Canon 600D , Sony SLT a37k i Nikon 5100
Zastosowania :
Nagrywanie Videobloga na YT
Zdjęcia z wycieczek , sesji z ludźmi z miasta , rzeczy do sprzedania na allegro no po prostu do wszystkich rodzajów zdjęć .
Może macie jakieś inne pomysły ?
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Pią 02 Sie, 2013
podobno źli ludzie dają czerwone kartki za zakładanie 2 podobnych wątków
DamianDju, uwazasz ze forumowicze maja obowiazek odpowiadac? zwlaszcza w watkach typu "nie znam sie, co myslicie o tym, co myslicie o tamtym, ja tam nie wiem, nie znam sie". sa testy, sa recenzje, od przybytku widac niektorych glowa boli ale nalezy sie cieszyc ze jest tyle informacji i z nich korzystac. jak juz cos kupisz to i tak bedziesz musial przysiasc i to ogarnac, inaczej efekt bedzie daleki od oczekiwan
Wydaje mi się ze twoja dyskusja nie jest na temat
Napisałem , że nie znam się na aparatach .... 1 lustrzanka to 1 lustrzanka ... Chyba nie ma kogoś kto nigdy nie robił zdjęcia ...
Chcę aby ktoś kto się zna udzielił mi rady jaki aparat będzie najlepszym wyjściem w mojej sytuacji ...
DamianDju, jesli sie nie znasz i nie chcesz sie znac to klipy mozesz krecic nawet smartfonem, wtedy przyda ci sie np takie cos
spytalam, czy nigdy dotad nie tknales innego aparatu, bo musisz zrozumiec ze zainteresowanie fotografia sie w tobie nie obudzi tak automagicznie wraz z rozpakowaniem lustrzanki z pudelka. jak kogos interesuje fotografia to robi zdjecia tym, co ma, cokolwiek to jest i stara sie to w pelni wykorzystac a nie siedzi, czeka na lustrzanke i narzeka, ze sie nie zna. a nawet jak nic nie ma to siedzi, czyta, przeglada poradniki, oswaja sie z terminologia. zasady, ktorymi rzadzi sie fotografia, sa takie same czy uzywasz lustrzanki czy kompaktu czy smartfonu (zakladajac, ze te urzadzenia pozwalaja ci na sterowanie parametrami ekspozycji) tak wiec byc czy nie byc zielonym to twoj wybor, nie wymowka
a jak ci tu radza, bys kupil cokolwiek, to nie ze zlosliwosci tylko po prostu technika stoi na takim poziomie ze naprawde kazda wspolczesna lustrzanka mozesz zrobic dobre zdjecia. o ile ty bedziesz umial te dobre zdjecia zrobic. bez sensu, bys pytal sie innych o niuanse, ktorymi te korpusy sie roznia, skoro ty tych niuansow i tak nie zrozumiesz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11