Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Wujek_Pstrykacz
Wto 23 Lip, 2013
Canon czy Sony
Autor Wiadomość
mozer 
Temu Panu już podziękujemy
bo Pentax

Wysłany: Wto 30 Lip, 2013   

DamianDju, to nie jest helpdesk,tylko forum służące rozrywce.

Reklama

DamianDju 
Uczestnik

Wysłany: Wto 30 Lip, 2013   

Już przestałem brać ;)
No więc jest coś lepszego w tej cenie ?

No to przepraszam ale mi się wydaje , że w moim temacie pytam o konkrety a nie chcę się bawić ...

[ Dodano: Czw 01 Sie, 2013 11:10 ]
No tak ...

DamianDju 
Uczestnik

Wysłany: Pią 02 Sie, 2013   Canon , Sony czy Nikon ?

Siemka .
Chcę kupić pierwsze lustro do 2000zł ( proszę o nie wklejanie tego tematu do postu ... )
Myślę nad Canon 600D , Sony SLT a37k i Nikon 5100
Zastosowania :
Nagrywanie Videobloga na YT
Zdjęcia z wycieczek , sesji z ludźmi z miasta , rzeczy do sprzedania na allegro no po prostu do wszystkich rodzajów zdjęć .

Może macie jakieś inne pomysły ?

kozidron
[Usunięty]

Wysłany: Pią 02 Sie, 2013   

podobno źli ludzie dają czerwone kartki za zakładanie 2 podobnych wątków :razz:

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

DamianDju, proszę nie dublować tematów, jeżeli nie wystarcza odpowiedzi w pierwszym to ponowić pytanie w nim.

DamianDju 
Uczestnik

Ale kurde czekam caly dzien i nie ma zadnej odpowiedzi jak moderator podklei ...

moronica 

Pomogła: 106 razy

DamianDju, uwazasz ze forumowicze maja obowiazek odpowiadac? zwlaszcza w watkach typu "nie znam sie, co myslicie o tym, co myslicie o tamtym, ja tam nie wiem, nie znam sie". sa testy, sa recenzje, od przybytku widac niektorych glowa boli ale nalezy sie cieszyc ze jest tyle informacji i z nich korzystac. jak juz cos kupisz to i tak bedziesz musial przysiasc i to ogarnac, inaczej efekt bedzie daleki od oczekiwan

DamianDju 
Uczestnik

Skoro jestem w tym zielony , to jak mogę wiedzieć co będzie bardziej się nadawało do moich zastosowań jak się na tym nie znam ?

moronica 

DamianDju, znaczy sie nigdy do tej pory nie dotknales aparatu foto? jakiegokolwiek?

DamianDju 
Uczestnik

Wydaje mi się ze twoja dyskusja nie jest na temat ;)
Napisałem , że nie znam się na aparatach .... 1 lustrzanka to 1 lustrzanka ... Chyba nie ma kogoś kto nigdy nie robił zdjęcia ...
Chcę aby ktoś kto się zna udzielił mi rady jaki aparat będzie najlepszym wyjściem w mojej sytuacji ...

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

DamianDju, skoro się nie znasz i nie chcesz znać to kup cokolwiek (jeśli już to musi być lustrzanka). Taka odpowiedź imho najlepiej pasuje do
Cytat:
Chcę aby ktoś kto się zna udzielił mi rady jaki aparat będzie najlepszym wyjściem w mojej sytuacji ...

mozer 
bo Pentax

DamianDju, a przeczytałeś te dwa podstawowe wątki:
http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?t=21140
http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?t=21139
?

DamianDju napisał/a:
po prostu do wszystkich rodzajów zdjęć

Nie ma takich aparatów.

DamianDju 
Uczestnik

Widze ze chyba sie na mnie w tym momecie uwzieliscie ....

Chcialem wiedziec jaka lustrzanke bedzie najlepiej wybrac do krecenia filmow i do robienia normalnych nie profesjonalnych zdjec. ..

mozer 
bo Pentax

DamianDju napisał/a:
Widze ze chyba sie na mnie w tym momecie uwzieliscie ....

:zalamany:

Po prostu przeczytaj te dwa wątki - tam ludzie zadają takie same pytania...

moronica 

DamianDju, jesli sie nie znasz i nie chcesz sie znac to klipy mozesz krecic nawet smartfonem, wtedy przyda ci sie np takie cos

spytalam, czy nigdy dotad nie tknales innego aparatu, bo musisz zrozumiec ze zainteresowanie fotografia sie w tobie nie obudzi tak automagicznie wraz z rozpakowaniem lustrzanki z pudelka. jak kogos interesuje fotografia to robi zdjecia tym, co ma, cokolwiek to jest i stara sie to w pelni wykorzystac a nie siedzi, czeka na lustrzanke i narzeka, ze sie nie zna. a nawet jak nic nie ma to siedzi, czyta, przeglada poradniki, oswaja sie z terminologia. zasady, ktorymi rzadzi sie fotografia, sa takie same czy uzywasz lustrzanki czy kompaktu czy smartfonu (zakladajac, ze te urzadzenia pozwalaja ci na sterowanie parametrami ekspozycji) tak wiec byc czy nie byc zielonym to twoj wybor, nie wymowka

a jak ci tu radza, bys kupil cokolwiek, to nie ze zlosliwosci tylko po prostu technika stoi na takim poziomie ze naprawde kazda wspolczesna lustrzanka mozesz zrobic dobre zdjecia. o ile ty bedziesz umial te dobre zdjecia zrobic. bez sensu, bys pytal sie innych o niuanse, ktorymi te korpusy sie roznia, skoro ty tych niuansow i tak nie zrozumiesz

Odpowiedz do tematu