Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Mnie jednak nadal interesuje (i nie tylko mnie, jak widzę po wcześniejszych postach), dlaczego zależy Ci tak bardzo na jakości AF przy współpracy z szerokokątnym szkłem typu 10-22.
Już wyjaśniłem sprawę: Źle wyraziłem się w pierwszym poście, chodzi mi o pracę AF ogólnie, nie konkretnie z szerokimi kątami. O szeroki kąt chodziło mi oddzielnie, i tak, wiem że Pentax ma 10-17 czy 12-24
AndrzejM.Makuch napisał/a:
Nie wiem po co wchodziłeś w Tamrona - ale jak mniemam po aparacie - było to dość dawno i obiektyw się już po prostu zużył dlatego cię denerwuje. Było kupić solidniejszą Sigmę.
Po prostu wszyscy polecali, był względnie tani (w porównaniu z Sigmą), no i żaden Pentax nie ma zakresu 70-200 (może seria FA, ale dorwać taki graniczy z cudem :/). Taki zakres z tym światłem wygrał sprawę, i kupiłem Tamrona... no i żałuję
komor napisał/a:
jak już pisałem, choćby najstarszy K-5 powinien go bardziej niż zadowolić, a odpadnie problem wymiany szklarni.
Rozważam taką opcję, bo widzę że sporo ludzi tutaj ma takie zdanie, jednak co do szklarni, to raczej nie mam i tak co wymieniać, bo dużo tego nie ma, ani nie są to jakieś obiektywy które teraz sporo kosztują...
kufel napisał/a:
to z pewnością oznacza ze pentaxy,w przeciwieństwie do innych oczywiście, sie nie psują...
W sumie ten fakt mogę potwierdzić... Jestem drugim właścicielem mojego K20D, i nigdy nic się z nim nie stało, nawet po upadkach (może nie z 2 piętra na asfalt ale jednak ). Na liczniku ma już przawie 200000 zdjęć, i to na oryginalnej migawce
Reasumując wywody:
Jeśli Canon, to 7D, bo trochę lepiej obrazuje od 50D, ale za to oferuje inne rzeczy
Jeśli nie Canon, to zdecydowanie Pentax K5
Jeśli Nikon, to w sumie nie wiem co Ja bym patrzył na d300, ale wiadomo, nie jest to nowa konstrukcja, ale ponoć bardzo udana, no i kupię taniej body, będzie więcej na szkła
Ostatnio zmieniony przez Wujek_Pstrykacz Pon 04 Lis, 2013, w całości zmieniany 1 raz
W sumie ten fakt mogę potwierdzić... Jestem drugim właścicielem mojego K20D, i nigdy nic się z nim nie stało, nawet po upadkach (może nie z 2 piętra na asfalt ale jednak )
w dalszym ciągu omawiany jest jeden konkretny korpus a nie wszystkie istniejące. wiec ten "fakt" niepsucia się dotyczy tylko Twojego korpusu. póki co...
w dalszym ciągu omawiany jest jeden konkretny korpus a nie wszystkie istniejące. wiec ten "fakt" niepsucia się dotyczy tylko Twojego korpusu. póki co...
Po prostu dopisuję się z moim egzemplarzem do innych, żeby policzyć ile egzemplarzy ze wszystkich wyprodukowanych jest bezawaryjnych
kufel napisał/a:
kątami
jaad75 napisał/a:
Grubo, chyba na wszystkich moich korpusach tyle nie uzbieram...
Kto by tyle uzbierał Jak pisałem jestem drugim właścicielem A kupiłem go z przebiegiem 120 tys Przedtem
W sumie ciekawy ten Nikon Chociaż grip wygląda na nienajlepszy... musiałbym gdzieś go na żywo pomacać
kufel napisał/a:
no to ryzykant z Ciebie. 120 tys to juz bardzo, bardzo duzo kalpniec. w zasadzie tak duzo ze nie zna sie dnia ani godziny...
Wówczas był w takiej cenie, że mogłem sobie pozwolić na jego kupno, i ewentualną wymianę migawki, i i tak byłoby taniej niż K20D z 20tys klapnięć Jednak spisuje się dobrze do dzisiaj (odpukać)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10