Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Czw 20 Lis, 2014
Mam wrażenie, że Olympusy są znacznie popularniejsze w PL niż w świecie. Nie wiem dlaczego bo zasługują na popularność. O WP II na naszym forum było swego czasu głośno i raczej zasłużenie. Ten wybór jest zapewne pokłosiem rodzimego marketingu...ale sądzę, że słusznym.
Z "pękatych" maluchów podobno fajny jest Bushnell Elite 7x26. Travelite oferują nieco małe pole ale pewnie dobrze skorygowane. Jest też w ofercie 9x25 - dość nietypowe powiększenie.
Dlatego wrzucilem zdjecia skwarka I nik. Obie to 8x25 I wymiar objetosciowy maja podobny.
Podobne to są wymiary rozłożonych lornetek !
To teraz zrób takie samo zdjęcie jak to najwyższe, w widoku od przodu, ale ze złożonymi lornetkami, bo dopiero wtedy będzie widać jak różny mają ten 'wymiar objętościowy' ...
Kupiłem WP II z myślą o spacerach, bo mały, lekki.Męczyłem się z nim okrutnie przez parę tygodni.Zabierałem jednak myśląc, że może z czasem go polubię, że się przyzwyczaję do małych muszli i małego pola.Niestety było odwrotnie - coraz bardziej go nie lubiłem.Leży teraz gdzieś na dnie i wiem, że wiecej go do ręki nie wezmę.Mię wybitnie nie podszedł.
Kimek27 - dzięki za propozycje, ale nie będę tego dziadostwa nikomu oferował.Nie chce mi się go nawet pakować i wysyłac.
Travelite nie potrzebuję - z małych mam M7 8x30, z którego jestem zadowolony, choć do rewelacyjnych lornetek też jej nie zaliczam.
Viniciuss - specjalnie dla Ciebie odszukałem kurdupla, brrr!Jest komplet z pokrowcem, zatyczkami, papierami i pudełkiem.Kupiony lipiec 2012.Nawet pokrętło mlaszcze jak mlaskało.Jedynie skrócony i obcięty pasek.Lubię, gdy mi lornetka dynda w okolicach mostka, nie na brzuchu.Cena też -specjalnie dla Ciebie - 50% nowej.
Nieborek masz PW. Choć tak zakręciliście mi w głowie, że zastanawiam się nad zakupem Nikona Travelite i Olympusa WP, przetestowania i odsyłki jednej sztuki. Łobuzy.
Wez olka od nieborka ii travelite ze sklepu. Jak ci podejdzie wpII to bedziesz mial go za przyslowiowa flaszke whisky a nikona odeslesz. Jak odwrotnie to nie stacisz, odsprzedasz olympusa.
Cóż tu więcej pisać?Nieśmiało zauważam, że wszystko napisałem powyżej.
IMO, z Travelita powinieneś być bardziej zadowolony niż z Olka.
[ Dodano: Pią 21 Lis, 2014 15:48 ]
Cóż tu więcej pisać?Nieśmiało zauważam, że wszystko napisałem powyżej.
Z Travelita powinieneś być bardziej zadowolony niż z Olka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 13