Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wtedy w ogóle nie miałem czegoś takiego jak nastawy na tylnym wyświetlaczu
Jesienny to jest właśnie powód naszego sporu. Jak sam mówisz nie pracowaleś z aparatem, który miał tylko tylny wyswietlacz do wszystkiego. Dlatego nie czujesz tego co mnie i Komorowi podobalo się w C400D. Dlatego tak trudno jest mi wytłumaczyć co rozumiem pod pojeciem zmiany filozofii pracy z aparatem. Trzeba po prostu popracować w ten inny sposób jakiś czas, aby zauwazyć tą różnicę. Jak powiedziałem, ja do tej pory nie umiem się przestawić.
Dodano..
Po prostu ekran, który z powodu swojej funcji świeci cały czas (tzn. bardzo często), wyłacza się gdy aparat zbliza się do oka (stąd czujnik). Proste, wygodne, logiczne. Ekran w modelach wyzszych potrafi oslepić. Mając model wyżwszy mam gorzej..
Ja też zaczynałem od entry-level Nikona, z tym, że wtedy nikt tak d50 nie nazywał chyba
O bardzo się mylisz - dokładnie pamiętam, jak w 2005 wychodził D50 i wszyscy biadolili, że Nikon schodzi na psy (niczym Canon co najmniej) i jak można takie badziewie wypuszczać... Potem okazało się, że można jeszcze gorsze i całe odium przeszło na D40...
A co do wyświetlacza, to w ogóle nie wiem w czym problem. Można sobie na stałe wyłączyć, a jeśli jest włączony podgląd i kogoś oślepia, to minimalny ruch spustem wyłącza go w ułamku sekundy. Nie widzę problemu. Montowanie czujnika zbliżeniowego jest zbędne - po cholerę zajmować miejsce?
Warciarz, ignorancja raczej nie powinna być powodem do dumy...
...a jeśli jest włączony podgląd i kogoś oślepia, to minimalny ruch spustem wyłącza go w ułamku sekundy. Nie widzę problemu....
Obiecuję juz nie odzywać się w tym temacie. To ostatni raz.. mogę?
jaad75Jestem pewny, że znajdziesz co najmniej kilka podobnych problemów w swoim otoczeniu. Choćby reklamy flasch, albo okienka pop up w przegladarkach internetowych. Tutaj tak samo wystarczy ruch myszy, aby zniknęlo w ulamku sekundy. Pewne rzeczy jednym przeszkadzają, pomimo tego, ze innych to moze dziwić.
jaad75 napisał/a:
...Montowanie czujnika zbliżeniowego jest zbędne - po cholerę zajmować miejsce?....
Rozumiem inny powód "zbędności" czujnika, ale miejsce?!
Jestem Nikoniarzem od lat 2.
Doświadczenie mam tylko z cyfrą.
Aparat często mam ze sobą. Jestem fotografem amatorem, ale chciałbym na fotografi zarobić. Talentu raczej nie mam, ale jestem uparty i wytrwały.
W Nikonie podba mi się ergonomia i design.
Wybrałem ten system ze względu na dobre wizjery optyczne, spory wybór szkieł, szybkość działania i CLS. Kocham mojego D300, za to że jeszcze mnie nie zawiódł. Mogę polegać na nim nawet w trudnych warunkach atmosferycznych i gdy jest mało światła.
Dopiszę jeszcze do pierwszego swojego postu.
Klawiszologia mogła by być przyjemniejsza. Przy korzystaniu z 70-200VR trudno jest zmienić ISO, bez odrywania oka od wizjera. Przydało by się też więcej opcji customizacji klawiszologi. Nie narzekałbym gdyby dla każdego przycisku można było samemu przypisać funkcję. Słabo spisujący się system czyszczenia matrycy. Wolna AF ( detekcja kontrastu ) w trybie LV.
Nadal brak stałek z AF-S ( poza 50/1.4, 60/2.8 )
Brak taniego jasnego zooma w systemie. ( z nikkorów)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10