Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: goltar
Czw 16 Wrz, 2010
Obiektyw do fotografowania ptaków
Autor Wiadomość
mathun 
Nowy

Wysłany: Sro 15 Wrz, 2010   

kozidron napisał/a:
mathun, pokaż zdjęcia, bo ja krisv740 zdjęcia widziałem i na razie mam odmienne od twojego zdanie, twoje wywody są g...o warte dopóki nie pokażesz fotek.

spales? przeciez caly czas mowimy o fotkach ktore pokazalem..pozatym to byly tylko przyklady jak mozna tanio robic zdjecia z ktorych poczatkujacy amator powinien byc zadowolony..a wy jakies wywody tutaj robicie, o nie wiadomo jakim sprzecie.
ZACHĘCAM do przeczytania pierwszego postu, zeby zobaczyc o co chodzilo autorowi tego tematu!!!

Reklama

RB 
Temu Panu już podziękujemy

edmun napisał/a:
A ja powiem krótko. na sikorce pokazanej przez mathun już teraz widać tragedię kompaktów, no ale jak się uważa że ptaki zawsze czekają na fotografa i siedzą w miejscu, to gratuluję podejścia do tej dziedziny fotografii.

To nie całkiem tak... mathun zaczął od tego, że zadowalające JEGO foty sikorki czy innego okołokarmnikowego ptaszka zrobi czymkolwiek. OK, w sumie racja. Należy to uszanować, bo zdjecie tej jego sikorki tragiczne nie jest. Natomiast faktycznie potem gość popłynął - i to zdrowo.

A wszystko jak zwykle w ambitnym celu pokazania za wszelką cene że mam rację i że ja szkłem za stówę zrobie taaaaakie zdjęcia... fajnie. Tyle że tych zdjęć nie widać.

mathun 
Nowy

edmun napisał/a:
A ja powiem krótko. na sikorce pokazanej przez mathun już teraz widać tragedię kompaktów, no ale jak się uważa że ptaki zawsze czekają na fotografa i siedzą w miejscu, to gratuluję podejścia do tej dziedziny fotografii.
mathun, jak to jest że takie naprawdę przepiękne zdjęcia ptaków to ja jednak widzę w podpisie często 300-400 czy 500mm i do tego TC i jeszcze AF ?

przeczytaj temat i pierwszy post, to zobaczysz o co chodzilo autorowi tego wątku, a nie glupoty wypisujesz!!

kozidron
[Usunięty]

mathun, to co pokazałeś to marne wypociny ... normalnie bym Cię oszczędził ale twój przemądrzały ton nie pozostawia mi nic innego jak Cię nie oszukiwać.
Na podstawie tych zdjęć, które pokazałeś mogę stwierdzić, że z tego nawet amator nie może być zadowolony i jeżeli ja spałem to ty kolego się obudź i więcej pokory.

RB 

mathun napisał/a:

spales? przeciez caly czas mowimy o fotkach ktore pokazalem..

mathun, o ile jeszcze z początku pisałeś coś z sensem o tyle obawiam się ze teraz juz śnisz... i ze robisz się trochu agresywny. Niestety Twoje zdjęcia można nazwac 'ujdzie' ale raczej nie są wyznacznikiem tego do czego chcielibysmy dążyć.

A fakt, początkujący amator (fotografii a nie pier..zielenia w bambus na necie) mógłby być z tych efektów zadowolony. Przez jakiś tydzień albo do pierwszego obejrzenia jak to mniej więcjew wyglądać powinno

mathun 
Nowy

RB napisał/a:

Kolego, właśnie między innymi o to chodzi, aby nie zastygło... ten Twój samolocik ma jakoby wyłaczony silnik, śmiegiełko sie nie kręci... Tak śmiesznie dość to wygląda :sad:

przy Twojej radzie by sie wszystko krecilo. 1/200 przy 200mm z reki stosuje sie zeby nie poruszyc zdjecia..ale nie jak cos jest w ruchu!!

kozidron
[Usunięty]

mathun, co tu dużo pitolić pokaż zdjęcia a nie wypociny z karmnika.

mathun 
Nowy

RB napisał/a:
Tyle że tych zdjęć nie widać.

zdjecie przeciez bylo

kozidron
[Usunięty]

mathun napisał/a:
zdjecie przeciez bylo

zdjęcie na poparcie twoich zawiłych tez....bo to nie udowadnia niczego....

mathun 
Nowy

kozidron napisał/a:

Na podstawie tych zdjęć, które pokazałeś mogę stwierdzić, że z tego nawet amator nie może być zadowolony i jeżeli ja spałem to ty kolego się obudź i więcej pokory.

myslisz sie, ale co ja Ci bede mowil

[ Dodano: Sro 15 Wrz, 2010 21:19 ]
kozidron napisał/a:
mathun napisał/a:
zdjecie przeciez bylo

zdjęcie na poparcie twoich zawiłych tez....bo to nie udowadnia niczego....

jak taki jestes dobry w mowie, to Ty pokaz swoje..ale zgodnie z tematem i pierwszym wątkiem!! czyli cos dla amatora, zrobione tanim kosztem..no prosze, wykaz sie !!

krisv740
[Usunięty]

mathun,
jesteś tak "rozbrajający" w swojej niewiedzy, że aż szkoda czasu na jakąkolwiek dyskusję z tobą...
żegnam trolla.. :mrgreen:

skasowany
[Usunięty]

mathun, nawet troll z ciebie cienki... :P

kozidron
[Usunięty]

mathun napisał/a:

to znaczy, że jeszcze większa lipa, no to przykro mi, że zatrzymałeś się na takim etapie i nie chcesz iśc dalej....każdy ma swoją drogę, niektóre drogi są ślepe ale doprawdy nie rozumiem czemu chcesz przekonać tych którzy wiedzą jak się w to bawić...., są jeszcze tacy co zaczynają i tych dezorientujesz a sam w zasadzie:

1. wystawiasz się na śmieszność
2. innym amatorom tylko przeszkadzasz
3. sobie robisz krzywdę (twoja sprawa)

edit. /dopiero przeczytałem/
Cytat:
jak taki jestes dobry w mowie, to Ty pokaz swoje..ale zgodnie z tematem i pierwszym wątkiem!! czyli cos dla amatora, zrobione tanim kosztem..no prosze, wykaz sie !!

aha, po 1. dlaczego ja mam udowadniać twoją tezę, skoro od początku się z nią nie zgadzam - dlaczego mam pokazywać coś z manuali, czy ty masz problem z czytaniem-

a ja wszystko z takich podłych manuali wywaliłem w kibel i mam tylko ze 100-400 i zawsze tu na forum twierdziłem, że fotografią ptaków się nie zajmuje co nie znaczy, że nie próbowałem i nie wiem gdzie szumi ale Ciebie przecież ze 100-400 nie interesuje bo to nie manul poniżej 100 ziko

RB 

mathun napisał/a:

przy Twojej radzie by sie wszystko krecilo. 1/200 przy 200mm z reki stosuje sie zeby nie poruszyc zdjecia..ale nie jak cos jest w ruchu!!

mathun, popatrz trochę na foto lotniczą, taka prawdziwą... porównaj efekty. Nie do wiary, ale jakoś to ludziom wychodzi...

mathun 
Nowy

kozidron napisał/a:
mathun napisał/a:

to znaczy, że jeszcze większa lipa, no to przykro mi, że zatrzymałeś się na takim etapie i nie chcesz iśc dalej....każdy ma swoją drogę, niektóre drogi są ślepe ale doprawdy nie rozumiem czemu chcesz przekonać tych którzy wiedzą jak się w to bawić...., są jeszcze tacy co zaczynają i tych dezorientujesz a sam w zasadzie:

1. wystawiasz się na śmieszność
2. innym amatorom tylko przeszkadzasz
3. sobie robisz krzywdę (twoja sprawa)

edit. /dopiero przeczytałem/
Cytat:

aha, po 1. dlaczego ja mam udowadniać twoją tezę, skoro od początku się z nią nie zgadzam - dlaczego mam pokazywać coś z manuali, czy ty masz problem z czytaniem-

a ja wszystko z takich podłych manuali wywaliłem w kibel i mam tylko ze 100-400 i zawsze tu na forum twierdziłem, że fotografią ptaków się nie zajmuje co nie znaczy, że nie próbowałem i nie wiem gdzie szumi ale Ciebie przecież ze 100-400 nie interesuje bo to nie manul poniżej 100 ziko

Szkoda gadac! naucz sie najpierw czytac ze zrozumieniem, to pogadamy..a super byloby jakbys sobie jeszcze poczytal troszke o sprzecie i zapamietal cos z tego :lol:

[ Dodano: Sro 15 Wrz, 2010 21:42 ]
RB napisał/a:
mathun napisał/a:

mathun, popatrz trochę na foto lotniczą, taka prawdziwą... porównaj efekty. Nie do wiary, ale jakoś to ludziom wychodzi...

znowu nie na temat!!
daj jakis dowod na to co mowisz, na super fotki na tanim sprzecie z af! czekam :mrgreen:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi