Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Dzięki za wszystkie odp. Źle zinterpretowałem wypowiedź Wujka Czyli 200-400 dobrym obiektywem jest Dopiero równo w marcu 2010 mogę zacząć rozglądać się z tym szkiełkiem, ale nęci, nęci...
to chyba oczywiste, że mając 400/2.8 raczej nie opłaca się sprzedawać wszystkiego i kupować 200-400/4.
To oczywiste
krisv740 napisał/a:
kto zmienia system dla szkła za ponad 17tys.pl....
Jeśli ma się puszkę za 3-6kilo PLN/np.50d lub d300/ i bierze pod uwagę zakup obiektywów w cenie po 6-29kilo PLN/np.c100-400L;400/2,8Llub n80-400;200-400/2,8;400/2,8/ to takie posunięcie może być racjonalne
Na tym forum spotkałem się już z deklaracjami, że ktoś wybrał puszkę canona dla szkła 100-400L, w przypadku nikona 200-400 się z tym nie spotkałem. A piszecie, że jest takie rewelacyjne
krisv740 napisał/a:
200-400 jest w zasadzie ewenementem na rynku
Może jest niedoceniane, może to kwestia braku testu na optyczne.pl
Marian napisał/a:
Po co zmieniać system, dokupić Nikona
To kuszące, ale ekstremalnie drogie rozwiązanie
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Nie 24 Maj, 2009
krisv740 napisał/a:
ja chciałbym....
ja też, specjalnie to napisałem Prawda jest taka, że tylko nikon oferuje zoomy o świetnej wręcz jakości z zakresu 14-400 i o świetle 2.8-4
Po przejrzeniu postów z całego forum jeszcze raz powracam do tematu 1d Mark III
Majac do dyspozycji do 30 tys
wybralem 3 wersje
1. Body jedynke + 300/2.8 IS
2. 400 2.8 IS L
3. 500 4 IS L
Przy dwoch narazie zostałaby 40d.
Temat to przyroda i ptaki te ostatnie od teraz do jesieni (Dolina Karpia) a na jesień rykowiska w Tatrach.
Jeśli ktos używał lub uzywa coś z tych zestawów będę wdzięczny za dodatkowe info.
Druga sprawa czy optyczne ma swoje sklepy lub ktoś kto handluje bo szkoda kase dawać obcym jak pomagaja swoi. Oczywiście cena też ważna
Troche tego i tego, chociaż z podchodu 400 lub 500 będzie ciężko. Jednak siedzieć cały dzień w jednym miejscu napewno nie planuje.
Budować czatoni tez nie będę raczej jakieś maskowanie typu materiał lub siedzieć w krzaczkach
no nie koniecznie, bo 40d z 400/2.8 to podobny stosunek jak 1dIII z 300/2.8...
Wziąłbym jeszcze pod uwagę różnicę w wadze i długości-niecałe 3kg i 10cm więcej w przypadku 400/2,8 Jeśli zakopiec ma posturę Schwarzeneggera to może nie zrobi mu to różnicy
No waga tez ważna, ale te szkła cieżkie.
Przypuszczam, że kupie i tak to co będą mieli na sklepie w danej chwili.
Teraz pozostaje poszukać miasta gdzie mają najwięcej do zaoferowania na miejscu.
Bardzo dziekuje Wam wszystkim.
007areka [Usunięty]
Wysłany: Nie 24 Maj, 2009
zakopiec napisał/a:
Przypuszczam, że kupie i tak to co będą mieli na sklepie w danej chwili.
Bardzo dziekuje Wam wszystkim.
... bardzo dziwne stwierdzenie, ja bym nie kupil co by mieli akurat w tej chwili na sklepie...cos mi sie wydaje ze sam nie wiesz czego chcesz...
... bardzo dziwne stwierdzenie, ja bym nie kupil co by mieli akurat w tej chwili na sklepie...cos mi sie wydaje ze sam nie wiesz czego chcesz...
Chce coś długiego, niedrogiego i lekkiego
Przez nastepne 3 miesiące bedę miał trochę wolnego z robotu a ponieważ dochód wyszedł dośc duży w maju to zamiast to zanosić do skarbów lepiej coś kupić.
Przydaloby sie jeszcze jedno body i fajne szkiełko a marudząc pokazuje, że nie lekko zarobiłem te kasę.
Będę z nimi raczej jeździł nad jeziorka, stawy po gorach łaźić nie będę jak byłaby to 600
krisv740 [Usunięty]
Wysłany: Sro 27 Maj, 2009
ja nie wiem... ale....
400 jest zjechana totalnie i nawet zapewnienia mnie nie przekonują...
600 "prezentuje się" lepiej - co jest ewidentną bzdurą, bo poza tym jednym zdjęciem...
masz kasę? - sprawdź imho oba.
jeśli wszystko działa - ja bym brał 600.
co prawda jakoś wewnętrznie mam większe zaufanie do używanych szkieł bez is, to w tym przypadku...
jedna uwaga!
bez dobrego statywu nie podchodź do sprawdzania tego sprzętu.
ja nie wiem... ale....
400 jest zjechana totalnie i nawet zapewnienia mnie nie przekonują...
600 "prezentuje się" lepiej - co jest ewidentną bzdurą, bo poza tym jednym zdjęciem...
masz kasę? - sprawdź imho oba.
jeśli wszystko działa - ja bym brał 600.
co prawda jakoś wewnętrznie mam większe zaufanie do używanych szkieł bez is, to w tym przypadku...
jedna uwaga!
bez dobrego statywu nie podchodź do sprawdzania tego sprzętu.
Z gościem od 600 gadałem i mieszka w okolicy gdzie się akurat wybieram, więc przetestowac bedzie można. Niestety statyw dopiero do kupienia i tu tez dylemat co kupić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10