Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
lustrzanka cyfrowa canon
Autor Wiadomość
RB 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Czw 08 Kwi, 2010   

MC napisał/a:
70-200 działa fajnie
ale 70-300G już wooolno.

w porównaniu z 70-200 tak, w porównaniu z 75-300 (czyli ten sam zakres i ta sama ciemnica) juz nie (no dobra, wiem, ze to głupi żart :mrgreen: )

Reklama

MC 

RB napisał/a:
no dobra, wiem, ze to głupi żart

:lol:
Faktycznie :wink:
Chociaż jedno muszę powiedzieć. AF jest w tym "G" cichszy niż w 70-200/4L i równie celny.

maser 
Początkujący

A jak myślicie czy rozpoczynający wątek powróci tu jeszcze? :lol:
Wiecie, ja się cieszę że aż takiej wiedzy nie posiadam tylko rozpoczynam trzecią dekadę robienia zdjęć. Ta wiedza tylko by mi przeszkadzała, a tak spoookój, cisza...
Im więcej wiesz tym więcej zapominasz, lepiej żyć w błogiej nieświadomości i bez encyklopedi numerelogicznej w głowie typu zakres ogniskowych i ilość szumu na filmie DIN 24 w 1990 w stosunku do promieniowania UV na wysokości 500m npm

Tutejszyn 
Optyczny

Nie jest prawdą, że temat zupełnie "popłynął". Mimo wszystko jest tu kilka wskazówek, które mogą zainspirować. A czy Czajnik2 tu powróci? Hmm..
Ludzie tu piszący to nie roboty. Na zadane pytanie dostanie się jedną konkretną odpowiedź chyba tylko na kalkulatorze. Na forum, tym i wszystkicjh innych jest podobnie. I nie bardzo widzę powód dla którego ktoś miałby sobie pójść tylko dlatego, że brak tu wojskowej dyscypliny.
Osobiście wolę jak "coś" się dzieje...

goltar 
Optyczny

Wysłany: Pią 09 Kwi, 2010   

moderacja bacznie się przygląda temu tematowi, więc nie przesadzajcie z OT...

czajnik2 
Nowy

dzieki dzieki za zainteresowanie :)
musialam wszystko przeczytac i przemyslec ;)
na dana chwile najbardziej podoba mi sie canon eos 1000d+18-55mm is
ewentualnie eos 550d+ef-s18-55mmis

dodam jeszcze ze zdecydowalam ze ma to byc lustrzanka(nie kompakt nie hybryda!!!)i TYLKO canon-pytacie czemu...no coz bo canon :) nie ma sensu o tym dyskutowac:P

a fotografowac bede ludzi budynki fajnie jakby noca dobre wychodzily.... zoom jest wazny... to tyle...

jaad75 
Klub Pierdzieli

czajnik2 napisał/a:
no coz bo canon :) nie ma sensu o tym dyskutowac:P
No właśnie jak najbardziej jest. To wybór systemu jest tu istotniejszym od wyboru tego, czy innego body...

maser 
Początkujący

I tym optymistycznym akcentem zostałem utwierdzony w przekonaniu że nasza topikotwórczyni nie szuka aparatu tylko markową biżuterię w kolorze czarnym z charakterystycznym napisem na pasku...
Tym samym "rence mnie opadli" :razz: a uczucie owo daje do myślenia nad sensownością konkurowania z marketingiem...
Pozdrawiam

RB 

maser napisał/a:
I tym optymistycznym akcentem zostałem utwierdzony w przekonaniu że nasza topikotwórczyni nie szuka aparatu tylko markową biżuterię w kolorze czarnym z charakterystycznym napisem na pasku...

Szuka lustrzanki Canon. Nie rozumiem, nie może? Prawdziwy chcący prawdziwie fotografować musi rozważac inne możliwości? A po co? Efekty w zasadzie te same, system w miarę bezpieczny (jak jej odwali zakup jakiegoś fikusnego obiektywu to się pewnie znajdzie bez większego halo) to po co ma sobie łeb zawracać durnymi wyborami i feedować żądnych pisania po forumach pentaksomaniaków, nikonofili oraz sonoltolotów?
Oraz zgorzkniałych filozofów mających w obrzydzeniu sprzęt i okolice...

Ma forsę na lustrzankę, jej biznes. Chce mieć zuma, jej biznes. A że nie wie co to znaczy to tez nie mój interes. Fotografowac sobie może tym co chce.
Ostatnio zmieniony przez RB Pią 09 Kwi, 2010, w całości zmieniany 1 raz  

czajnik2 
Nowy

hehe :D to dobre...
jak widze takie posty to sie zastanawiam czy taki ktos nie ma sam ze soba problemu... markowa bizuteria??proszeeee
jesli dla Ciebie Canon to nie aparat to Twoja sprawa
ja rozumiem chec pomocy w doborze aparatu i to doceniam! ale z pewnych wzgledow zdecydowalam sie juz na dana marke i nie widze sensu by o tym dyskuotowac. tymbardziej ze zawsze znajdzie sie ktos kto bedzie uwazal ze inny bylby lepszy.
dodatkowo wydawalo mi sie ze ulatwiam sprawe podajac nazwe w ten sposob ograniczylam wybor...
w kazdym razie dzieki za pomoc :)

SlawGaw 
Optyczny

czajnik2 napisał/a:
chce pomocy w doborze aparatu

Ale już dokonałaś wyboru, chcesz Canona, na to można napisać tylko tyle że im mniej cyferek w oznaczeniu modelu tym lepiej, więc 1000 to gorzej niż 550, tyle.

maser 
Początkujący

O tej biżuteri to wywnioskowałem głównie stąd:
czajnik2 napisał/a:
lekki zeby nie bolaly i zeby nie byl ciezarem w czasie chodzenia z nim...

czajnik2 napisał/a:
dodam ze bedzie to moja 1 lustrzanka i nie mam zadnego doswiadczenia!!
nie zalezy mi na super profesjonalnym sprzecie wiec nie ma byc bardzo drogi! najtanszy ile moze kosztowac??
musi byc lekki!
jakies propozycje???
czajnik2 napisał/a:
jak widze takie posty to sie zastanawiam czy taki ktos nie ma sam ze soba problemu... markowa bizuteria??proszeeee
jesli dla Ciebie Canon to nie aparat to Twoja sprawa
ja rozumiem chec pomocy w doborze aparatu i to doceniam! ale z pewnych wzgledow zdecydowalam sie juz na dana marke i nie widze sensu by o tym dyskuotowac. tymbardziej ze zawsze znajdzie sie ktos kto bedzie uwazal ze inny bylby lepszy.

Wierz mi, nie mam problemów z sobą, ba!!! mam to nawet na piśmie od odpowiednich doktorów. Wcale nie uważam też że Canon to nie aparat (ba nawet posiadałem takowy w epoce fotografii analogowej i sobie go chwaliłem :mrgreen: ) .
Jako że zadałaś to pytanie na forum fotograficznym to bądź przygotowana że odezwą sie też osoby które z chęci pomocy zaproponują coś innego i to w zupełnie dobrej chęci współpracy i z lubości tego co robią na codzień od wielu lat. Marka aparatu jest dla mnie sprawą trzeciorzędną i daleki jestem od negacji JAKIEJKOLWIEK firmy.
Z mojej strony koniec tematu.
Dobranoc.

Tutejszyn 
Optyczny

Wysłany: Sob 10 Kwi, 2010   

Skoro wybór padł na Canona 1000D, to dobrze jest poznać go bliżej.
Canon 1000D nie ma centralnego pomiaru światła, bracketingu (używane przy modnym ostatnio HDR), nie obsługuje pilota zdalnego sterowania, nie wyłącza rozświetlonego monitora podczas zblizania aparatu do oka. To nie wady tego modelu, raczej jego cechy.

Sunders 

czajnik2 napisał/a:
najbardziej podoba mi sie canon eos 1000d+18-55mm is
ewentualnie eos 550d+ef-s18-55mmis

Mając "w zasięgu" ten drugi z zestawów raczej rozważałbym czy nie kupić 450d z lepszym obiektywem, a nie 1000d z kitem.

cybertoman 
Optyczny
AmatorFotografowania

Tutejszyn, moj 1000D jest troche inny, niz ten poznany przez Ciebie blizej.

Tutejszyn napisał/a:
Canon 1000D nie ma centralnego pomiaru światła
punktowego pomiaru

Tutejszyn napisał/a:
bracketingu
oczywiscie, ze ma.

Tutejszyn napisał/a:
nie obsługuje pilota zdalnego sterowania
IR -nie, ale wejscie na wezyk ma

Tutejszyn napisał/a:
nie wyłącza rozświetlonego monitora podczas zblizania aparatu do oka
Zgadza sie, robi to dopiero po wcisnieciu spustu do polowy.

Odpowiedz do tematu