Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
No to powiem tak - jestem bardzo zadowolony ze sklepu. Zamówienie zrealizowali błyskawicznie - przedwczoraj po południu zamówiłem obiektyw, wczoraj z rana był u nich przelew i za parę godzin paczka została wysłana. Dzisiaj mogę już się cieszyć ładnym Tamronem 70-200 dla Sony
Dodam tylko tyle, że dosyć długo szukałem po sklepach tego obiektywu i jedynie oni mieli go na stanie, w dodatku po dobrej cenie. Dwa inne sklepy, pomimo informacji, że obiektyw jest na stanie, nie były w stanie zrealizować zamówienia.
Na szybko jakie pierwsze wrażenia co do Tamrona 70-200 na Sony a200 - w miarę przyzwoita szybkość AF, podobna do flinty MAF 70-210. Filmiki na necie trochę przesadzają - rzeczywiście AF może być powolny ale tylko dla najdłuższych ogniskowych i mało kontrastowych scen, gdzie aparat jeździ w jedną i drugą stronę, i szuka ostrości. Przy niższych ogniskowych jest przyzwoicie.
Ostrość - no tutaj chowa się flinta 70-210/4.0 - przy f=4.0 Tamron bije ją ostrością i kontrastem na głowę... a im we flincie ustawiam wyższą ogniskową, tym przewaga Tamrona jest większa.
Uwaga, uwaga - Tamron wygrywa ze stałką MAF 135/2.8 - obiektywem pełnoklatkowym, który ma już jednak swoje lata. Widać, że technologia idzie do przodu. Jedyną zaletą MAF 135/2.8 jest jej szybkość... i waga.
Do czego możemy porównać Tamrona 70-200? U mnie bardzo podobnie, jak nie lepiej, wypadł Sonnar MC 180/2.8... jednak aby ustawić w nim ostrość sporo trzeba się namęczyć. Jednak przy takiej ogniskowej na cropie każdy mały ruch powoduje, że obraz wychodzi z GO. Zaznaczam, że mam u siebie w aparacie importowaną z Hong Kongu matóweczkę z klinem i mikrorastrem.
No to teraz trzeba namawiać modelki i zrobić jakąś sesję
Dołączyłem do zadowolonych klientów tego sklepu.
Dobry kontakt ze sprzedawcami-można rzeczywiscie liczyć na rzeczową poradę.
Po potwierdzeniu ze sklepu, że wszystko czego potrzebuję jest "na stanie" złożyłem zamówienie.
Przed upływem 24 godzin kurier stał już pod moimi drzwiami.
Sprzęt zgodny z zamówieniem, w całości-dobrze zabezpieczony.
Tylko "trochę" szkoda, /takie teraz podobno czasy /, że na hasło "OPTYCZNE" nie ma żadniego rabatu.
W tej chwili Tomek często robi naprawdę na minimalnej marży i już nie ma z czego opuszczać ceny. Kolejna dostawa to wyższa cena i wiele sklepów by cokolwiek sprzedać zarabia w tej chwili grosze na sprzęcie. Jak chcesz najbardziej magiczne hasła to skontaktuj się ze mną, ale to jak się kursy walut uspokoją
Potwierdzam dobrą opinię o sklepie. Kupowałem sprzęt dla firmy dla której pracuję zestaw Canon 450D + Tamron 17-50, lampa Canon 580EX II, statyw Velbon i trochę drobnego sprzętu. Sprzęt dotarł szybko, kontakt dobry. Mały problem pojawił się gdy nie znalazłem karty gwarancyjnej od lampy, ale zadzwoniłem do nich i dwa dni później karta dojechała. Z kilku sklepów w jakich ofertowałem sprzęt, ten był najtańszy (na całym zestawie).
Prywatnie kupowałem statyw Velbona i również żadnych problemów.
To i ja dołączę do grona zadowolonych z zakupów w TYM sklepie. Na drugi dzień od wpłaty kurier był u mych drzwi. Świetnie wszystko zapakowane ze wszystkimi papierami. Dodam, że tam znalazłam najtaniej, a długo i gruntownie szukałam... Szkoda, że wcześniej nic nie wiedziałam o żadnych tajemnych hasłach
Ale następnym razem spróbuję z hasłem...
Także mam dobre wrażenia po zakupie w tym sklepie. Statyw kupiony w niedziele rano w poniedziałek przelane pieniążki we wtorek rano statyw w moich rękach. Normalnie expresowo załatwiona sprawa.
Już kilka lat temu dołączyłem do zadowolonych klientów TEGO sklepu. Od tamtej pory wszystkie zakupy staram się robić u nich. Obsługa dostosowuje się zarówno do osób szukających niedrogich kompaktów jak i klientów bardziej wymagających. KAŻDY może tu liczyć na fachową poradę w doborze sprzętu we wskazanym przedziale cenowym włącznie z testowaniem obiektywów bądź body.
Można również oddać zakupiony wcześniej sprzęt w komis (oczywiście pod warunkiem , że jest idealnie sprawny )
Naprawdę gorąco polecam TEN sklep wszystkim pasjonatom jak i osobom dopiero zaczynającym przygodę z fotografią .
To ja napiszę coś w trochę innym tonie. Wiele osób przychodzi do tego sklepu ze względu na atrakcyjne ceny. Teraz wiem, skąd te atrakcyjne ceny się biorą. Fotoaparaciki, w przeciwieństwie do innych uczciwych sklepów, które zatrudniają osoby do opisu produktów na swoich stronach i aukcjach, kradnie te opisy od innych. Kilkukrotnie zdarzało się, że
w aukcjach sklepu Fotoaparaciki były, bez naszej zgody i wiedzy, umieszczane fragmenty naszych testów. Po interwencji były zdejmowane. Sprawa przycichała. A potem pojawiały
się ponownie. Recydywa pełną gębą.
Nie chce mi się z nimi ciągać po sądach, bo szkoda mi na to czasu. Ale wszyscy potencjalni klienci niech wezmą pod uwagę, to co napisałem powyżej.
Dodam jeszcze, że użytkownik fotoaparaciki dostał bana na naszym forum, za wrzucanie reklam swoich produktów wszędzie gdzie popadnie.
zug [Usunięty]
Wysłany: Sro 16 Wrz, 2009
Arek napisał/a:
Dodam jeszcze, że użytkownik fotoaparaciki dostał bana na naszym forum, za wrzucanie reklam swoich produktów wszędzie gdzie popadnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 10