Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
A czy przypadkiem nie znajdziesz lepszego d5200 z 18-52 VRII taniej niż d5100 z takim samym obektywem, bo ten drugi zdecydowanie chyba już wyszedł z produkcji i aktualnie nie ma na niego wiele promocyjnych okazji.
[ Dodano: Sro 25 Lis, 2015 18:34 ]
Zrobmy juz podsumowanie bo za tydzien urodziny. Wiec prosze juz ostatni raz o aparat, obiektyw + karta. Jesli ma ktos czas to niech da linka (angielskie strony) z fajnymi promocjami tych zestawow. Dziekuje za pomoc jeszcze raz
Andrzej.M. [Usunięty]
Wysłany: Sro 02 Gru, 2015
zetichi, kup najtańszego pentaxa, może być używka - np K-50 lub K-30, a może nawet K-x czy K-r - do makro im mniej pikseli matrycy tym lepiej (12 Mpix wystarcza praktycznie do wszystkiego) , bo można mocniej przymknąć obiektyw bez degradacji ostrości obrazu dyfrakcją . Do tego manualny obiektyw 50mm i dłuższy i pierścienie pośrednie . Z takim zestawem powinna sobie poradzić. Tym bardziej że Pentaxy z manualami dobrze współpracują. Tyle w kwestii zmieszczenia się w budżecie. Obiektywy Makro dość drogie są więc sam obiektyw będzie poza budżetem.
P.S. Nie warto!
Co do kart - przy makro nie musi być szybko więc każda powinna się sprawdzić. Jeśli będą zdjęcia seryjne lub jakieś filmiki- to już lepiej klasy 10 kupić.
Witam serdecznie wiec musze podziekowac wszystkim którzy mi pomagali z wyborem aparatu. DZIEKUJE!!!!!
Wczoraj kupiłem Nikona D5300 18-55mm VR II był w promocji za 311F z obiektywem lepszym narazie sie wstrzymam bo kasy brak. Czekam na kuriera
Jak już kupiłeś z kitem 18-55 to go popróbuj i odpowiedź sobie sam czego ci najbardziej brakuje - tele, szerokiego kąta, jasności, ostrości, makro, etc., etc.
Witam.
Jestem blisko zakupu Pentaxa Ks2 . Niestety udało mi się zrobić kilka zdjęć w sklepie (które zachowałem na karcie) w Auto. Pstrykałem zarówno w sklepie jak i na zewnątrz. Swiatło było słabe ( grudzień o 9:30 rano) i ?? Zonk sporo szumów ( wszechobecne przy ISO 800 na jednolitych powierzchniach.
Proszę o opinię co o tym myślicie? Odnoszę wrażenie że K-50 ma lepszą matrycę od Ks2
dzięki Wojmistrz za uwagę. 2 EV to sporo.
Aparat naprawdę fajny i cichy z tym obiektywem 18-50, ale mnie najbardziej zależy na jakości zdjęć. I co zrobić?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10